Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
sharkonline Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Arl 09, 2003 9:55 pm Mesaj konusu: İkiteker internet Radyosu |
|
|
Selamlar,
İkiteker için bir internet radyosu oluşturma konusunda ne düşünürsünüz acaba?Güncel şarkılar,istek şarkıları gibi pc açıkken ve netteyken dinlenebilir.Böyle bir radyo girişiminde bulunmak kolay aslında ve winamp den rahatlıkla dinlenebilir.Bu konudaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Saygılarımla |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 12:32 am Mesaj konusu: |
|
|
zakcay la bir görüs istersen o bir profesyonel bu konuda _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
|
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 12:47 am Mesaj konusu: |
|
|
Ömer abi ben hazırım bu konude herşey hazır sadece böyle bir talep olursa buraya adresi yazmam yeterli herkes dinleyebilir.
Sadece soruşturmadan ikitekerin adını kullanmak istemedim.Bağlantım cable olduğu için 24 saat müzik yayını yapılabilir..
Bu arada 98 model bir Suzuki xf-650 freewind buldum.6milyar 500 istiyolar.
Ne dersin |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 1:36 am Mesaj konusu: |
|
|
sharkonline demiş ki: |
Sadece soruşturmadan ikitekerin adını kullanmak istemedim.Bağlantım cable olduğu için 24 saat müzik yayını yapılabilir.. |
bu konuda bir sorun cikacagini sanmiyorum ama yine de bi ahmet abi nin düsüncesini ögren derim (VAP abi )
Alıntı: |
Bu arada 98 model bir Suzuki xf-650 freewind buldum.6milyar 500 istiyolar.
Ne dersin |
bu konuda ise Gürol ve zafer yangin sana yardimci olurlar sanirim _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
|
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 8:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Radyo yayını ciddi bir iş ve öncelikle hukukçu arkadaşlarımızın bilgilerine ihtiyaç var bence...
Freewind'de F-650'nin ekürisi gibi olduğu için, bence uygun fiyat. F-650 Freewind'e oranla daha tanınıyor olması sebebiyle biraz daha pahalıdır...
Fiyatından sonra mühüm olan, motorun teknik durumu dolayisiyla bir usta'nın görmesi daha uygun olur. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 10:21 am Mesaj konusu: radyo yayını |
|
|
selamlar.
işin teknik yonune bakalım
internet üzerinden streaming ile sadece ses değil dilerseniz video yayını da yapabilirsiniz. bu isler için sunucu tarafında yüksek bantgenişliğine sahip değilseniz ip multicast gibi bir seçenek var ancak bunun için sunucu tarafında ve dinleyici tarafında yapılması gereken yatırımlar oldukça yüksek boyutlardadır.
bildigimiz internet bağlantıları üzerinden bu işi yapmaya kalktığımızda sterao bir yayın icin ortalama olarak dinleyici başına 20Kbit gibi bir bandgenişliği gerekir. kabaca bir hesapla 56k lik bir modem bağlantısı ile basşahicbir iş yapmamak kaydı ile sadece aynı anda 2 kişinin dinleyebileceği bir radyo kurabilirsiniz. kablonet te standart band genişligi 128Kbit download / 32 kbit upload şeklindedir ve 20k stereo yayın yerine 15klik düşük kalite stereo yayın yapsaniz bile dinleyici sayınız yine 2 ile sınırlı kalacaktır. 10larca kişinin aynı anda dinyelebileceği bir bandgenişliğine ihtiyacımız var bu bağlamda düşündüğümüzde. yani hizli ve pahalı internet bağlantısı. ve bu işi sponse edecek birileri |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 1:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir dostumun wianmp üzerinden 32 kişiye kadar rahatça kablonet ile radyo yaptığını biliyorum ve sorunsuz çalışmakta.
Ayrıca hukuksal boyutu konusunda winamp böyle bir radyo programı içinde barındırıyor ve freeware yani ücretsiz.Sanırım sorun olacağını tahmin etmiyorum |
|
Başa dön |
|
|
viet Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Arl 10, 2003 3:40 pm Mesaj konusu: Radyo Yayını |
|
|
www.birzamanlar.net, http://www.live365.com/ üzerinden mp3 yayını yapıyor hızından kalitesinden memnunum arasıra pop up lar açılsada önlemi alınabilir sanırım. Böyle bir alternatif de düşünülebilir sanıyorum. _________________ İsmail CAN
FZ6
505 216 62 49
Samsun |
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Prş Arl 11, 2003 10:32 am Mesaj konusu: radyo yayını |
|
|
peki bu arkadasınızın kablonet i standart 128/32Kbit lik hizmetmi?
biliyorsunuz daha çok ücret ödeyip daha fazla bandgenişliği alabiliyorsunuz kablonetten |
|
Başa dön |
|
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Arl 14, 2003 2:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hukuken bir sorun olacağını sanmıyorum. RTÜK daha Fm bandının frekans dağıtımını bile yapamadı kaldı ki nete karışacak...
Teknik konu Flyfish tarafından cevaplanmış...
Uygulamaya gelince: Kolay gibi görünen şeyler aslında hiç de ööle değildir. Genele baktığımızda gün içinde ortalama 20-25 kişinin online olduğunu görüyoruz. Radyo bulunan ortamlarda o radyoların açık olma ihtimali %10 kadardır. Yani ortalama 2-3 kişiye yayın yapılacak gibi duruyor. Ama bu bir başlangıçtır ve "ben uğraşırım" diyenlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
İsteklerden bahsedilmiş. İstek çalabilmek için birinin her an bunları kontrol etmesi ve parçaları çalması gerekir. Bu belki bir-iki saat için çekici gelebilir ama saatler ve günler uzadıkça işin zevki kaçabilir. Bu işe soyunan arkadaşlarımın ciddi mesai ayırmaları gerekir. (yoksa bu işin otomasyonu var da ben mi bilmiyorum? olabilir tabii)
Fahri ikiteker kanalı TRT-Fm olarak bazen istekleri tam olarak karşılayamıyoruz Bu açıdan ikiteker-fm imdadımıza yetişecektir. Destekliyorum _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
|