Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
yigit Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ağu 18, 2003 12:53 pm Mesaj konusu: Boyun Omurunda Düzleşme |
|
|
Herkese Selam,
Arkadaşlar uzunca bir suredir çektigim sırt agrıları tavan yapınca bir ortopediste gittim ve rontgen cektirdim. Cıkan sonuc omuriliğimin boyun kısmında düzleşme oldugu seklinde idi. Doktora uzun suredir motora bindigimi ve her sart altında binmeye devam edecegimi de soyleyince bana fizik tedavi verdi. Aramızda benzer bir rahatsızlık yasayan baskaları var mı?
Donald Amcanın tavsiyelerini maximumda uygulamaya calışsam da, acaba bu rahatsızlık benim eskiden kalma yanlış bir sürüş şeklimden kaynaklanıyor olabilir mi?
Cevaplarınız için simdiden tesekkurler,
Yiğit Kariş
K1200 RS
İstanbul |
|
Başa dön |
|
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ağu 18, 2003 4:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
KRS de "bar back" (yada Comfort Handlebar) denilen gidon yukselticileri takili mi? Bunlar elcikleri 4cm yukari kaldiriyor.
Degil ise tavsiye ederim, faydasi olabilir. Bahsettigin rahatsizliga sport/supersport tipi motosiklet kullananlarda rastlaniyor. One egik surus tarzi nedeniyle. Mumkun oldugunca dik ve relaks oturmaya dikkat etmelisiniz. |
|
Başa dön |
|
|
Alkan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ağu 18, 2003 9:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
O sorun bende senelerdir var ama motosiklet yüzünden degil bilgisayar kullanma sırasında hatalı oturmaktan.
O konuya da dikkat etmeni öneririm. Kesinlikle boslama, sinirlere baskı yaptıgından ani bayılmalara (bkz. bende iki defa, biri araba kullanırken) neden olabilir. Epilepsi filan derken MR sonucu "boyun omurlarında düzleşme" çıktı.
Topii okuyunca tüylerim diken diken oldu valla _________________ Alkan
Ikiteker Member
---------------- |
|
Başa dön |
|
|
SilinmisUye Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ağu 19, 2003 8:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Selam Yiğit,
Bende uzun zamandır nerede bu diyordum hoş geldin geçmiş olsun. İznik gezisinden bu yana görüşemedik yanılmıyorsam. Oturmadan olduğunu sanmıyorum ben önceki motorlardada şimdiki motordada aynı şekilde oturuyorum ama diğerlerinde olmayan ağrılar bunda olmaya başladı yaşlandıkmı acep, Önceleri İstanbul'dan çıkıp 400 km yolu molasız gidebiliyordum ama geçen 2 hafta önce Altınoluktan buraya gelirken inanın 10-15 kez durmak dinlenmek zorunda kaldım ya rüzgarın etken olması yada gerçekten yorucu oluyor artık.
SEDAT GÜVEN
XX1100
İSTANBUL |
|
Başa dön |
|
|
yigit Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ağu 19, 2003 8:07 am Mesaj konusu: |
|
|
Tekrar selam,
Benim KRS'de gidon ayarları en yüksekte, ama ayrıca baska bir aparatla bunu daha da yukseltmek mumkunse ondan da edinmek lazım. Sürüş pozisyonunun dikleşmesinin herhangi bir dezavantajı var mıdır?
Alkan Bey size gecmis olsun, benimki daha sadece sırt agrısı cektiriyor, bilgisayardan kastınız notebook mu? Zira bende uzunca bir suredir kullanıyorum, buna onlem olarak ne yapıyorsunuz?
Yiğit |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ağu 19, 2003 10:54 am Mesaj konusu: |
|
|
yigit demiş ki: |
bilgisayardan kastınız notebook mu? Zira bende uzunca bir suredir kullanıyorum, buna onlem olarak ne yapıyorsunuz?
Yiğit |
Illa notebook olmasi gerekmiyor. Vaktini klavye onunde geciren pek cok insanda oturma bozuklugundan kaynaklanan sirt agrilari goruluyor. Is yerinde 3 arkadasim daha 30 yasina gelmeden fizik tedavi gormek zorunda kaldilar. Bilgisayar ergonomisine onem vermek lazim. Ileride basimiza cok is acabilir. |
|
Başa dön |
|
|
yigit Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ağu 20, 2003 11:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Sedat Merhaba,
Dedigin gibi bayagı uzun zaman oldu gorusmeyeli, yakında gorusuruz umarım, ben haftaya toplantıya gelecegim bir terslik cıkmazsa. Agrıların yaslanmayla da alakası olabilir ama daha bunu kabul etmeye hazır hissetmiyorum en azından kendimi (
Beni sürüş esnasında degilde sonrasında cok etkiliyor zaten bu agrılar... Neyse ben yarın fizik tedaviye baslıyorum, sonucları sizinle paylasacagım mutlaka.
Guvenli sürüşler,
Yiğit
K1200 RS
İStanbul |
|
Başa dön |
|
|
MountRover Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ağu 21, 2003 9:18 am Mesaj konusu: |
|
|
Ilker demiş ki: |
Bilgisayar ergonomisine onem vermek lazim. Ileride basimiza cok is acabilir. |
Bir cogumuz marangoz yapimi sozde bilgisayar masasi kullaniyoruz.
Aslinda onlarin sadece masa oldugundan haberimiz yok...
Başa dön |
|
|
MountRover Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Ağu 23, 2003 12:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Tamam ama istek parca da isterim
Başa dön |
|
|
twister Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ağu 25, 2003 7:14 am Mesaj konusu: Bilgisayar Kullanımına Bağlı... |
|
|
Bilgisayar Kullanımına Bağlı Sakatlanmalarla ilgili sunumu aşağıdaki linke sağ tıklayıp "Save As" seçeneğine basarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz... Dosya Geocities'de olduğu için sol tuş ile kliklemeniz durumunda hata verecektir...
Herkese geçmişler olsun...
Sevgiler.
Onur ÖZTÜRK
Twister
http://www.geocities.com/cbxtwister/RSI.zip |
|
Başa dön |
|
|
|