Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 320 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Yaşam boyu tek Plaka
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Yaşam boyu tek Plaka

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
senolsel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 1119
Nerden: Kükürtlü - Bursa

MesajTarih: Prş Şub 04, 2010 12:44 pm    Mesaj konusu: Yaşam boyu tek Plaka Alıntıyla Cevap Ver

Trafikte mezara kadar "tek plaka" uygulamasına geçilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları sürdürülen ve Araç Tescil Projesi'nin genişletilmesi ile uygulanacak projenin bu yıl ortalarında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yönetmelik değişikliğiyle uygulanmaya konması planlanan projeye göre bir kişiye bir plaka verilecek ve bu ölene kadar o kişinin üzerine kayıtlı olacak. Başka şahsa o plaka asıl sahibi ölene kadar verilmeyecek. Araçlar plakasız satılacak. Satan ve alan kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

BELÇİKA VE İSVİÇRE'DE İNCELEME
İçişleri Bakanlığı 'Araç Tescil Ve Sürücü Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Online Olarak Yapılması' projesinin kapsamını genişletiyor. Güvenlik gerekçeleri ve araç satış işlemlerinde doğan karışıklığın önüne geçmek için plaka projesi hazırlanıyor.

Bazı AB üyesi ülkelerde farklı biçimde uygulanan plaka tahsis sistemi Türkiye'ye uyarlanacak. Bu amaçla Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder Belçika ve İsviçre'ye "inceleme" gezisi yaptı.

Önder, İsviçre ve Belçika'daki sistemi yerinde gördü. Projeye göre bir kişinin aldığı plaka o kişiye kayıtlanacak. Bu plaka o kişiden başkasına verilmeyecek. Tek araç için verilecek plaka ölene kadar aynı kişide kalacak. Yani T.C. Kimlik numarası gibi tescilli araç sahiplerinin de kendilerine özel plakası olacak.

İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA
Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak. Araçlar plakasız satılacak. Alıcı-satıcı kişiler kendilerine tahsis edilen plakaları sıfır kilometre ya da ikinci el araçlarına taktıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü plakaların adlarına tescilli araç bulunan kişilerin ismi ya da TC.kimlik numarasına göre vermeyi planlıyor. Bürokratların hazırladığı rapor İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'a sunulacak. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 14 milyon 316 bin 700 tescilli araç sahibi, 20 milyon 460 bin 739 da sürücü belgesi sahibi bulunuyor.
_________________
Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member


Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
volkert
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 07, 2004
Mesajlar: 372

MesajTarih: Prş Şub 04, 2010 5:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence çok güzel bir haber.Zırt pırt plaka değişmesi gayet saçmaydı, çok geç kalmış olsa da sevindirici.

Yeni plakalarda il kodları olmayacağını umuyorum.Hiç sevmediği bir yöreden araç alıp, oradayken tescil ettirmek zorunda kalıp, kendi memleketine dönünce sırf o il kodundan kurtulmak için plaka ruhsat değiştiren bir sürü insan var.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Kivanckaplan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 08, 2006
Mesajlar: 390

MesajTarih: Cum Şub 05, 2010 7:02 am    Mesaj konusu: Re: Yaşam boyu tek Plaka Alıntıyla Cevap Ver

Brain storming yapacağım. Konularım dağınık olabilir kusura bakmayın.

Harf ve rakam kombinasyonu nasıl olacak acaba? Yani Az bulunan ve değerli olan BJK plaka gibileri olmayacak herhalde. Ya da isim soyisim gibi... Bu tartışmaya açık olmalı. Hangisinin okunuşu ve görülmesi daha kolay?

İkinci el ilan fotolarında plaka gizleye gizleye bu hale geldik icon_biggrin.gif Şakası bi yana bu standarda bağlayacak.

Ya şirket araçları, filolar ???

Çekincem şudur ki, bunun da üç kağıdını yapıp, sahta plaka veya plaka çalma olayları olacak. Sonra plakam çalınmıştır diye gazeteye ilan vereceğiz. Bunu bilinçli olarak da yapanlar olacaktır. Klon plakalar çıkacaktır. Aynı model renkteki mesela beyaz focus diyelim, polis durduğunda kontrol için ruhsata baktığında motor numarasını mı girecek ?
Ruhsat ismi ile plakanın aynı olma zorunluluğ gelecek anladığım kadarıyla, peki kullanıcı? Başka bir aracı kullanamayacak mı? Kullanabilecektir. O zaman bir aracın çalıntı olup olmadığı nasıl anlaşılacak?

senolsel demiş ki:
İKİNCİ ELDE DE AYNI PLAKA
Aynı kişilere ait birden çok araç için ise normal prosedür kapsamında plaka tahsisi yapılacak.


Kaç tane alabileceğiz? İkinci plaka için ayrı vergilenedirme olacak mı? Motosiklet için plaka tasarımı ayrı yapılabilir mi?
_________________
A RH+
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
barisb77
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 11, 2004
Mesajlar: 132

MesajTarih: Pts Şub 08, 2010 1:12 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten güzel haber.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
captain_cebeci
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 14, 2009
Mesajlar: 1

MesajTarih: Pts Şub 08, 2010 6:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o plaka bizim de plakamız olucak bir nevi, yani etiketlenecez, daha kolay fişlenecez.

hiç de iyi bir uygulama değil bilhakis faşizan bir uygulama.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
torcemo
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Apr 26, 2005
Mesajlar: 35

MesajTarih: Pts Şub 08, 2010 3:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel uygulama. Ama devlet ne yapar eder buna birde yaşam boyu plaka vergisini ekleyiverir. Araç olsada olmasada. icon_smile.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Şub 10, 2010 3:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

volkert demiş ki:
Bence çok güzel bir haber.Zırt pırt plaka değişmesi gayet saçmaydı, çok geç kalmış olsa da sevindirici.

Yeni plakalarda il kodları olmayacağını umuyorum.Hiç sevmediği bir yöreden araç alıp, oradayken tescil ettirmek zorunda kalıp, kendi memleketine dönünce sırf o il kodundan kurtulmak için plaka ruhsat değiştiren bir sürü insan var.


Aynen katılıyorum. Bir de şu boyutu var bence, nufus kağıtlarından din hanesinin tamamen kaldırılmasında olduğu gibi. Memur veya yetkili kişinin kimliğine baktığında neden dinini görsün ki ? Önyargılı yaklaşılabilmesine imkan tanınsın diye mi ? Beğenmezse ona göre, beğenirse ona göre davransın diye mi ? İyi bari , siyasi görüşünü de yaz tam olsun.. Şu Avrupa birliği de olmasa bi halt yapacağımız yok .. icon_redface.gif

Plakalarda da aynı durum yaşanıyor. İnsanlar trafikte birbirinin plakasına bakıp buradan hareketle ana avrat düz gidiyorlar. Polis adamın plakasına bakıp geç diyor. Ya da plakasına bakıp iki saat anasından emdiği sütü burnundan getirebiliyor. Zaten hepimiz önyargılı olmaya bahane arıyoruz. Vatandaş yolda giderken memleketini sergilemek mecburiyetinde mi ? Ben görmek zorunda mıyım ? Asıl faşizan durumu yaratan bunlar.

Ben sadece bir şeyi merak ettim, bu kabak bizim başımıza kaça patlayacak acaba.. Bütün masraflar elbette bizden , üstüne para da arttırır devlet bundan. Bu aralar bu şekil öyle çok uygulama var ki. "Aha bak iyi bişey yapıyoruz, oh oh ne güzel, şunlara şunlara işleri dağıtırız, üstüne bi de dolaylı vergi almış oluruz.. " Korkum sadece bunadır..

...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
volkert
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 07, 2004
Mesajlar: 372

MesajTarih: Prş May 06, 2010 5:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tv haberlerinde 1 Mayıs'dan bu yana uygulamanın sessizce yürürlüğe girdiğini ve sıkıntılarına dair haberi izliyorum.Tv'yi kapatıp radyoyu açıyorum, radyoda uygulamadan vaz geçildi deniyor ! icon_lol.gif

http://www.ntvmsnbc.com/id/25091530/


İl kodunu sabitlemek iş mi yav? Karar vermeden önce aşağı inip sokaktan geçen birine sorsalardı o da söylerdi yanlış olacağını.


Ek:Bilgi eksik kalmış.Uygulama şu andaki mevcut plakaların sabit kalması şeklinde başlamış.Yani 2. el araç satın aldığınızda üzerinde ne plaka varsa o kalıyormuş.Bundan vaz geçmişler.Olması gereken, il kodsuz tamamen başka kodlar ile yeni plakalar basılması

Mevcut plakaların sabitlenmesi fikri, vatandaştan ek para istenmesi durumunda doğabilecek tepkiden çekinmelerinden kaynaklanıyordu herhalde. Kendileride tüm masrafı üstlenmek istememiş olacaklarki en kolay yolu seçmişler.
Bence şöyle olsun: ruhsat kartlarını ücretsiz değiştirsinler, ben plakanın basım masrafını ödemeye razıyım.Bu zamana kadar yediğimiz kazıkların haddi hesabı yok zaten.Son olarak bir plaka parası daha veririz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Cum May 07, 2010 5:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SON Durum bu olmus, bu sabah haberlerinde de dogrulandi.
http://www.haberciniz.biz/haber/tek-plaka-uygulamasi-iptal--822496.html


_________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli

Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
altugsaygili
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 1861
Nerden: Muğla

MesajTarih: Cum May 07, 2010 7:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İptal olması iyi oldu. Bir an önce şu 34 plakadan kurtulayım(araba). Her çevirmede durdurulmaktan bıktım. icon_smile.gif
_________________
sevgiler
Altug SAYGILI
1150RT
Xcity 250
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt