Motosiklet kullanıcılarını fark edin
Tarih: 10.10.2004 Saat: 12:38
Konu: Haberler



Türkiye Motosiklet Federasyonu (MOTED) ile motosiklet kullanıcılarının oluşturduğu dernek ve gruplar, “Motosikletlileri Fark Edin” sloganıyla isteklerini kamuoyuna duyurdular.

9 Ekim 2004 — Kadıköy Salıpazarı’nda toplanan yaklaşık 500 motosikletli, buradan hareket ederek Maslak’taki Park Orman’a geçti.

“Kamyonlar Bizden Hızlı, Önünde Tehlikedeyiz”, “Trafikte Adımız Yok, Geçiş Önceliği İstiyoruz”, “3 Ton Değil 100 Kiloyuz, Geçiş Ücretleri Adil Değil” yazılı dövizler taşıyan ve araçlarına Türk Bayrakları takan motosikletliler, burada düzenlenen basın toplantısında isteklerini dile getirdiler.
Grubun sözcüsü olan Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Soyuer yaptığı açıklamada, motosiklet konusunun Türkiye’de çok ihmal edildiğini belirterek, “Varlığı kabul edilmeyen bir araç. Ama şehir içinde yolları eskitmeyen, trafiği aksatmayan, park sorunu yaratmayan bir araç” dedi.
Motosikletin Avrupa’da destek gördüğünü ifade eden Soyuer, Avrupa’da motosikletlilere kavşaklarda geçiş önceliği tanındığını, otoyol ve köprü geçişlerinde ya ücret alınmadığını ya da 4’te 1 oranında alındığını, hız limitlerinin de otomobillerle aynı olduğunu söyledi.

Türkiye’de şehirlerarası yollarda kamyonların hız limitlerinin 80 km/saat, motosikletin ise 70 km/saat olduğunu kaydeden Soyuer, “Bu durumda kamyon ya sizi ezecek ya şarampole yuvarlayacak ya da hızınızı artırıp trafik cezası alacaksınız...” diye konuştu. Soyuer, kavşaklarda geçiş önceliğinin motosikletlerde olması gerektiğini belirterek, “Oysa Trafik Kanunu’nda geçişlerde motosikletin adı bile yok. Böyle olunca diğer araç sürücüleri bize, ‘Çekil oradan, ne işin var’ gibi düşünceyle davranıyorlar” dedi. -




TÜRKİYE’DE 1 MİLYON MOTOSİKLET VAR
Türkiye’de 50 bini İstanbul’da olmak üzere kayıtlı 1 milyon motosiklet bulunduğunu, Yunanistan’ta 8 milyon motosiklet olduğunu anlatan Emrah Soyuer, Türkiye’deki motosiklet kullanıcılarının yüzde 10’unun da kadın olduğunu bildirdi. Motosiklete binmeyi “bir kültür” olarak nitelendiren Soyuer, “Rüzgarı, doğayı sevenler, biraz özgür olabilmek için motosiklete binerler. Yaşamlarında siyah, gri ve kahverengiyi sevenler motosiklete binmezler” dedi.








Bu haberin geldigi yer: Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu
http://www.ikiteker.org

Bu haber icin adres:
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=News&file=article&sid=330