Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 91 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Motosiklet Teorisi #16 - SAGA DONUS TEORISI
Tarih: 27.08.2003 Saat: 09:51 Gönderen: webmaster

Donald Duck tan Motosiklet Teorisi Donald_Duck bildirdi: "Evet gecenlerde “Sola Donus” konusunda epey birseyler yazdik cizdik, en azindan cogunluk tarafindan simdiye kadar hep ayni sanilan sola ve saga donusun ayni olmadigini, neden sola donuslerde zorlandigimizi,, neden daha cok kaza oldugunu idrak ettik beraberce…

Maalesef yollar kapali daireler seklinde olmadigindan, bazen (!) saga da donmemiz de gerekir…: ) Hele yolunuzu kaybedip bir otoyol yoncasinda takildiysaniz sabaha kadar saga donebilirsiniz…

Tabii ana teknik hic degismiyor…Kontra Viraj teknigi, sagi it saga don, solu it sola don…bu kadar basit aslinda. Ve gelin konuya girmeden once size kontra “yurumesini” de ogreteyim biraz : ) … Ordeklerin mukemmel yuruyucu oldugu soylenmez ama, bildigimiz birseyler var herhalde…

Kontra tekniginin motosiklet, ralli otomobili, ve bisiklet disinda kullanilabildigi bir baska makine daha vardir, kendi vucudumuz. Kendinizi bu vucudun kafatasi icinde outran ve onu bir takim manivelalarla kullanan biri olarak dusunun. Yuruyoruz ileri dogru…bir sag bir sol, bir sag bir sol…basit…ille dumduz yuruyecegiz diyorsak yere hayali bir cizgi cizmisiz sol ayagin sag ici, ve sag ayagin sol ici bu cizgiye teget olacak bicimde adimlarimizi atiyor ve dumduz, ip gibi ileri dogru gidiyoruz..: ) Simdi, konu saga donmek ya, diyelim donmemiz gerekiyor..ne yapiyoruz? Sag ayagi bilekten/dizden biraz cevirip saga dogru atiyor, sonra bunu sol ayakla yapiyor ve saga donuyoruz degilmi?

Gelin kontra teknigi ile saga donelim. Sag ayagi saga atacaginiz yerde sol ayaginizin tam onune, yani sola atin bakin ne oluyor…devem edin devam edin…:) Buyuk bir hiz ve kararlilikla saga dondunuz degilmi, ve aslinda dogustan beri bildiginizi sandiginiz seylerin bile teknigi var degilmi? (Kama-Sutra konusundaki teorilerimi kendime sakliyorum, bu konuda lutfen bana email yollamayin..: ))))

Isin eglencesini bir yana birakip konuya devam edelim…



Sola donuste anlattigim bir test fasli vardi, ve biliyorsunuz artik motoru laboratuar sartlarinda saga dondurmek, bir yandan gaz veren elle ayni anda onu saga itmek zorunda oldugunuz icin, gerektiginde on freni kullanabilmek icin hazir beklediginiz icin daha zordu. Ama kazin ayagi sokaga ciktiginiz zaman oyle degildi. Cunku bu kez yolun “kamber acisi” sizin lehinize calisiyor. Govdenizin karsidan gelen trafik seridine gecme tehlikesi de yok. Ayrica gitmekte olan yone bakmakta mesafe ve virajin gelecegi hakkinda tahminlerde bulunmak sag yanda bir suru referans cismi (kaldirim, agaclar, yayalar, telefon direkleri vb.) oldugu icin daha kolay.

Simdi biraz da hem sag hem sol virajda kullanabileceginiz bir puf noktasi vereyim. Surucunun bakis acisindan virajlarda yollar ilerde sifir olup bitiyormus gibi gorunur. Yukardaki basit cizimi bunun icin yaptim. Iste bu yollarin, cizgilerin birlestigi noktaya “ok ucu” diyoruz. Bu ok ucu yaricapi sabit bir virajda, hiziniz korudugunuz surece sizle aranizdaki mesafeyi korur. Viraj biterkende yokolur gider.

Eger bu ok ucu sizden hizla uzaklasiyorsa viraj yaricapi buyuyor, “viraj aciliyor” demektir. Eger size dogru yaklasiyorsa da tam tersi, viraj yaricapi daraliyor, viraj sertlesiyor-kapaniyor anlamina gelir. Herhangi bir viraji guvenle almanin baslica sartlarindan biri gozunuzu bu ok ucuna dikmeniz, onu hedeflemeniz, “genis gorus acinizla” da cevreyi taramanizdir.

Hic unutmayin, motor nereye bakarsaniz oraya gider. Ve bu ozelligi kendi avantajiniza kullanmasini bilin. Virajda hedefiniz “ok ucu” dur…bunu hic unutmayin.

Yani simdi biraz da “Object Fixation Syndrom” – Hedefe Kitlenme Sendromu- ndan bahsetmem gerekiyor.
Ikinci dunya savasinda hava catismalarina katilan havacilarin baslica dertlerinden biri pilotlarin ates etmekte olduklari ucaktan gozlerini ayiramamasi ve gidip o ucaga yada ucusan enkazina carpmasiydi. Sonradan bu sendromun adi konulmus, ve avci ucagi egitiminde hedef vuruldugu anda pilotun gozlerini baska bir yere, tercihan kacis rotasina cevirmesi egitimi verilmeye baslanmistir.

Ayni dert biz motorcularin basinda da vardir. Yolun ortasinda bir cukur gorursunuz, gozunuzu ayirmazsaniz doogru bodoslama girersiniz icine. Yada daha tehlilkelisi, viraj alirken virajin icinde-karsisinda bir cisme-olaya gozunuz takilir…hatta soyle olur; hiziniz fazladir biraz, bu hizla viraji alamayacaginizi sanirsiniz/dusunursunuz bir an icin, panige kapilir ve carpmaniz muhtemel yere kitlenir gozleriniz. Ve motor hic sasmaksizin o kitlendiginiz yere gider.

Bu durumda ne yapmalisinz? Hemen basinizi /gozunuzu -tum varliginizi- kacis noktasina cevirin. Virajda iseniz ok ucuna. Degilseniz daha tehlikesiz baska bir referans noktasina, mesela o korkunc cukur yerine yanindaki daha kucuk/masum cukura yada sol ilerdeki sigara paketine vs. Kendinize her zaman guvenle kitleneceginiz hedefler bulun ve bunu motor surerken bir eglence haline getirin.

“Panik” bilgisizlik ve tecrubesizlik sonucu ortaya cikan bir yangindir. Pek cok nedeni vardir ve herseyi berbat eder. Iste hedefe kitlendiginizde yeni hedef secmek/ hedef degistirmek bu yangini sondurmek icin birebirdir. Bu bilgiyi tabii ki bisiklet, otomobil, jetski vb. Her aracta kullanabilirsiniz.

Bol virajli yollar dilerim…
DD

Motorlu Maarif Takvimi
Viraj “Ok ucu”nu gordugunuz anda baslar, “bir sonrakini daha iyi donecegim” dediginiz yerde biter. DD
"
"

 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Donald Duck tan Motosiklet Teorisi
· Haber gönderen webmaster


En çok okunan haber: Donald Duck tan Motosiklet Teorisi:
Motosiklete Giris


Haber Puanlama
Ortalama Puan: 4.25
Toplam Oy: 20


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü



Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa  Yazdırılabilir Sayfa

 Bu Haberi Arkadaşına Gönder  Bu Haberi Arkadaşına Gönder


Başlangıç
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun

Re: Motosiklet Teorisi #16 - SAGA DONUS TEORISI (Puan: 1)
Gönderen: OTSUKARCI Tarih: 27.08.2003 Saat: 21:47
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Yuruyerek kontra teknigini denedim. Vucudum soyledigi gibi hangi yon icin yaptiysam o yana dondu. Bisikletle cok zor da olsa denedim. Harbiden hangi yon icin yapiliyorsa o yone bisiklet yatti...

Diger taraftan surucu kursunda en cok zorlandigim donus sag donus oldu. ozellikle sag U donusunu bayir asagi bir yolda (bayir asagi inip bayir yukari cikma seklinde) cok zorlandim. antreman yapmam lazim :)



   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt