Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 438 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - 23 ve 24 Temmuz Trilye yatılı gezi teklifi
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

23 ve 24 Temmuz Trilye yatılı gezi teklifi

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
turkbone
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 26, 2004
Mesajlar: 522
Nerden: İst

MesajTarih: Prş Tem 21, 2005 12:58 am    Mesaj konusu: 23 ve 24 Temmuz Trilye yatılı gezi teklifi Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili ikiteker,23 cumartesi sabahı erkenden çıksak Bursa Zeytinbağı kasabasına gitsek orada bir gece kamp yapsak nasıl olurdu...

Eğer uyarsa yol planını vereceğim...

Liste.

1 Tekilay
2. Turkbone

Evet katılanlar....
_________________
Sonunda hep güzel anıları hatırlayacağınız motorlu geziler dileğiyle....
S.Murat DEMİRAL
Arh.pozitif (+)

YAMAHA T MAX 500
34 TV 1571


En son turkbone tarafından Sal Tem 26, 2005 1:46 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
turkbone
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 26, 2004
Mesajlar: 522
Nerden: İst

MesajTarih: Prş Tem 21, 2005 1:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Trilye'de kiremit tepelere yolculuk...ı
Trilye'ye nostaljik bir seyahate çıkıp, yarım Marmara turu yapacağız. Tertemiz havada denizi seyrederek dinlenecek, balık yiyip, sızma yağ, salamura zeytin, taş fırın ekmeği alıp döneceğiz.!

Eski adı Trilye, yeni adı Zeytinbağı olan birinci derecede sit olanı beldede ilk göze çarpan kırmızı kiremitli damlar oluyor. Eski mimari dokusunu günümüze taşımış olan Trilye'de kendinizi tarihin içinde buluyorsunuz. Her mevsim farklı bir tatil yaşamayı vaat eden Trilye de tek çatı gibi görünen mimari doku arasında daracık sokaklarda dolaşırken kiliseler, bitişik nizam ahşap evler dikkat çekiyor. Bir zamanlar 7 kilise varken günümüze üç kilisenin ulaştığı Trilye de sokakta renkli ve güçlü bir yaşam fark ediliyor. Asırlık çınarların gölgesinde rüzgara teslim kahvelerde çaylarını yudumlayanlar, çeşmeler, nostaljik değerler taşıyan dükkanlar, ve en çok iki ve üç katlı kerpiç, kagir, ahşap cumbalı, çıkmalı evler Türk tarzının yanı sıra Bizans ve Rum mimari örneklerini yansıtıyor. Oda ve pencere önlerindeki aydınlıkları, giriş katlarında taşlık, ocak, zeytin mahzeni bulunan evlerin zemin katları serin oluşu ile ev halkının yazın tercih ettiği yerler olurken, ikinci katlar ipek böcekçiliği için açık tavanlı, üçüncü katlar ise yüksek tavanlı inşa edildiği gözleniyor.
Trilye de dağ taş zeytin ağaçları ile dolu, Tanrıların ağacı zeytin ülkesi, mavi ve yeşilin el ele verdiği, kiremit tepeleri andıran dam örtülü Trilye, kuruluşundan Osmanlıların fethine kadar Bizans kasabası olarak Rumların yaşadığı bir bölge olarak biliniyor. Rumlardan kalma 7 kilise, üç manastır, üç ayazmadan günümüze sadece üç kilise ayakta kalabilmiş. Bunlar içinde en büyüğü Fatih Camii olarak kullanılıyor.
Tarihte duvarlarına ilk kez resim yapılan kilise olarak kabul edilen Kemerli Kilise harap durumda. Yemekhane olarak adlandırılan kilisenin Bursa ve çevresindeki en güzel sahneye sahip olduğu belirtiliyor. Dündar Evi olarak anılan kilise ise özel mülk konut olarak kullanılıyor. Yunanistan'ın Rafine ve Neon kasabaları ile kardeşlik bağı kurulu olan Trilye de Türk Yunan dostluğu adına önemli adımlar atılmış, bu sayede her yıl çok sayıda Yunan turist tarafından ziyaret edilir olmuş. Trilye de bulunan bir başka tarihi bina Taş mektep ise Uludağ Üniversitesi tarafından restore ediliyor.
Trilye zeytinleri
Kendine has tadı ve özelliklere sahip literatüre geçmiş Dünyaca ünlü Trilye zeytini de sadece bu topraklarda yetişiyor. Yunanlılar ve İspanyollar arasında ki zeytin rekabeti, İspanyolları Trilye tipi zeytin yetiştirmeye zorlamışsa da bunda başarılı olamamışlar. Neden olarak da bölgedeki hava sirkülasyonu denizden esen poyraz rüzgarlarının farkı olduğunu öne sürmüşler. Günümüzde Trilye zeytini için yeryüzünün en iyisi tanımlaması yapılıyor. Trilye'nin çalışkan Belediye başkanı Hüseyin Kara kentsel sit alanı ilan edilen bölgenin mevcut yapı dokusu korunarak belirlenmiş alanda çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirterek, ziyaretçilerin Dünya Mirası Trilye'yi açık hava müzesi olarak gezilebileceğini belirtiyor.

Üç Rivayet Var ki,
Trilye'nin kuruluşuyla ilgili üç rivayet bulunuyor.
1.Cenevizliler zamanında Sivzi, Trilye ve Kapanca da üç köy var. O yılların korsanları bu köylere sürekli saldırırlar. Köy halkı dağınık kalırlarsa korsanlarla baş edemeyeceklerini anlarlar ve üç köy şimdiki Trilye'de toplanır ve Trilye oluşur.
2.M.S. 376 Hristiyan din adamları İznik'te toplanmışlar. İznik konsülü diye tarihe geçen olaydan din adamlar arasında yorum farkları ortaya çıkmış. Aya Yani, Aya Yorgi ve Aya Satri adlarında üç papaz başpiskoposla anlaşmazlığa düşünce afaroz edilmişler. Onlarda Trilye'nin bulunduğu yere gelmişler. Bu üç papazdan ötürü (tri: üç, İlya: papaz ) buranın adı Trilya olmuş.
3.Başka bir rivayet ise Latince Trilye kırmızı balık barbunya anlamına geliyor. Dere ağzında bol miktarda barbunya balığı bulunurmuş ve buradan Doğu Roma İmparatorlarına barbunya balığı götürülmüş.
Rivayetler bir yana 1330'lu yıllara kadar Bizans kasabası olan Trilye sonraları Osmanlı kasabası olmuş, 1900 başlarında ''Mahmut Şevket Paşa'' kasabası, 1963 yılında ise Zeytinbağı ismiyle anılmaya başlamış.
_________________
Sonunda hep güzel anıları hatırlayacağınız motorlu geziler dileğiyle....
S.Murat DEMİRAL
Arh.pozitif (+)

YAMAHA T MAX 500
34 TV 1571
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt