Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 789 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Yağmurlu havada kıyafet sorunsalı, yağmurlık açılımı
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Yağmurlu havada kıyafet sorunsalı, yağmurlık açılımı
Sayfa 1, 2  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kdalak
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 30, 2007
Mesajlar: 599
Nerden: İzmir

MesajTarih: Sal Ksm 03, 2009 9:56 pm    Mesaj konusu: Yağmurlu havada kıyafet sorunsalı, yağmurlık açılımı Alıntıyla Cevap Ver

Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konu, bugün yediğim yağmur sayesinde açıklığa kavuştu. İyi seyirler.

Başrol : sağanak yağmur (İzmir)
1. oyuncu: yerde birikmiş sular
2. oyuncu: DL 650
3. oyuncu: 1. oyuncuyu üzerinize atan, trafikteki diğer araçlar
Kostümler: Roleff kışlık ceket, Bulsonn(Hein gericke markası) kışlık pantalon, Schubert S1 kask, TCX goretex çizme, Dainese kışlık eldiven (kallavi bişey)
Figüranlar: Ben

Aslına bakarsanız olayla bir ilgim yok. Tamamen güzel ama soğuk bir günde, işe motor ile gitmak istememle başladı herşey. Akşam iş çıkışı Kayınvalideme yemege gittikten sonra, geri dönüşü sağanak yağmur altında yapmak zorunda kaldım. Veee sonunda, aklımı bir süredir kurcalayan "Yaaa bende yağmurluk var. Eeee kışlık kıyafetlerimin Z liner denen, su geçirmez zımbırtısı da var. Peki yağmurluğu boşuna mı aldım acaba???" srusuna yanıt buldum nihayet. Aslında geçen kış yağmurluğun işe yaradıını görmüştüm ama, yağmurluğumu evde bıraktığım bu güne kadar, Kışlık kıyafetlerin yağmuluksuz kullanımı ile ilgili bir fikrim yoktu.
Şimdiiii çıkarılan sonuçlar.

1-Yağmurluk kesinlikle faydalı ve yağmur altında sürülecekse gerekli bişiii.
2- TCX çok başarılı. Yolda bana atılan sular, benim kendi ayağıma sıçrattıklarım vs.... gıram su almadı içine.
3-Dainese kışlık eldiven. Tek kelime süper.
4-Gelelim roleff monta. Koltuk altım, dirsek vebilek kısımlarım ıslandı. Bu tip kıyafetlerde özellikle fermuarlara dikkat etmek gerekli. fermuarlardan alacağınız sular içliklerinizin ıslanmasına sebep oluyor.
5-HG ya da namı diğer Bullson pantalon. Kışlık astar takılı olduğu halde, üst tabaka ıslandığı için, yediğiniz rüzgar sebebi ile, üşütüyor. (yağmurluk +1) Ön taraftaki fermuardan su aldı. Eve gelip pantalonu çıkarınca altıma işemiş gibi bir görüntü çıktı ortaya. Özellikle yolda, ciddi anlamda, bu ıslaklık sebebi ile üşüdüm. Yol uzun olursa, sağlık problemi yaşamak mümkün.

Genel olarak yağmurluğun bir diğer avantajı ise, yıkama kolaylığı. Neden mi? Özellikle yolda birikmiş olan sular malesef kanalizasyon kokuyor. ve bu suları yanınızdan geçen arabalar üzerinize sıçratıyor. Yani tüm kıyafetlerinizdeki korumaları söküp, Z liner lara zarar vermeden, ıkına sıkına yıkayıp, kurumasını bekledikten sonra tekrar korumaları takıp.............yada çıkartın yağmurluğu, atın çamaşır makinasına oldu bitti gitti.

Görüş çok düşüyor. Özellikle buğu büyük problem yaratıyor. önde yağmur damlaları ve farlar ile arkada buğu müthiş bir 3lü oluyorlar. Dikkat.

Beyaz şeritler, hani şu kabartma olanlar. resmen buz pisti haline dönüşüyor. Bunların üzerine çıkınca dikkat.

Önünüzdeki araba ile arayı biraz fazla tutarsanız, arabanın havaya kaldırdığı suyu yakalamazsınız ve araba eğer su kaldırıyorsa az sonra gireceğiniz gölet için fren mesafeniz olur. Bunları yapmadıysanız, bir anda görüşünüz kayboluyor ve adrenalin seviyesi, kaskınızı delip geçiyor.

Sonuç
Gece sağanak yağmurda sürme fikri çok cazip değil. Uzun yola gidilecek ise kesinlikle yağmurluk kullanılmalı (tavsiyem tek parça tulum şeklinde olanlar)ya da kıyafetinizi daha önce benzer bir şartta test etmiş olmalısınız. Yoksa hasta olmak kaçınılmaz. Ayrıca görüşün azalması da cabası. Eeee kanalizasyon kokusunu söylemiş miydim......
icon_smile.gif
_________________
NC700X
Oooohhh suyundan da koy.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
senolsel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 1119
Nerden: Kükürtlü - Bursa

MesajTarih: Sal Ksm 03, 2009 11:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu yüzden "Güvenli Sürüş Teknikleri" eğitimlerinde çok çok mecbur kalmadıkça yağmurlu gece sürüşleri yapmayın denir.Girin benzinliğe yada bir şehirde sabahçı kahvesine gündüz hava aydınlıkken gidin.
Normal kuru havada ki gece sürüşünde görüş mesafemiz %60 düşerken bir de üstüne yağış varsa bu görüş mesafesi +%20 daha düşüyor ve ciddi risk alarak yol alıyoruz.

Şehir içinde çok da sorun olmasa bile yine de risk alıyoruz.Alolan riskleri minimize etmekse yağışlı gece yolculuğu yapmamak daha akıllıca bence de.
_________________
Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member


Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
senolsel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 1119
Nerden: Kükürtlü - Bursa

MesajTarih: Çrş Ksm 04, 2009 4:16 am    Mesaj konusu: Gece Sürüşü Alıntıyla Cevap Ver

Gece sürüşlerinin kendine has bir cazibesi, insanı adeta büyüleyen bir tarafı vardır. Motorunuzun kocaman farları önünüzdeki mürekkep görünümlü asfaltı aydınlattıkça siz kendinizi gecenin ışık geçirmeyen, saydam olmayan donukluğu içerisinde başka bir boyutta yüzer gibi hissedersiniz.

Evet gece sürüşleri büyüleyici olabilir. Ama çok tehlikelidir çünkü gündüze kıyasla görüş alanlarınız çok daralmıştır. Yani gündüz gördüğünüz gibi göremezsiniz.

Ama ümitsizliğe kapılmayalım. Gözlerimizle çalışarak onların yaratılıştan sahip oldukları, onların geceleri daha etkin görebilme fonksiyonlarını devreye sokabiliriz. Gündüz bir şeyi görmek için direk ona bakarsınız çünkü con adı verilen ışık alıcıları gözün merkezindedirler. Ancak bu alıcılar karanlıkta etkisizdirler. Diğer, rod adı verilen alıcılar ki bunlar; göz retinasının yanlarındadırlar, karanlıkta duyarlıdırlar.

Rod lardan tam faydalanabilmek için siz hedefe direk olarak değil başınız çok hafif yana çevrilmiş olarak bakmalısınız. Genellikle rod larla con lar; şayet siz tam karanlıkta değilseniz, birlikte çalışırlar.

Gün ışığında olduğu gibi, karanlıkta kalmış yere dikkatinizi verdiğinizde daha fazla görürsünüz. Ama motor kullanırken karanlıkta kalmış yada az ışıklı bölgede kalmış çevrenizdeki alanlarda dikkatinizi sürdürmek zordur. Bazen tek bir ışık kaynağı dikkatinizi yakalar ve aklınızı karıştırır, yönünüzü şaşırtır.

Örneğin, bütün gün gece olana kadar sürüş yaptınız diyelim, çok yoruldunuz. Evinize dönüyorsunuz, etraf boş arazi ve birden uzaktan bir çiftlik evinin tek ışığı dikkatinizi yakaladı. Bu hipnotik bir uyarana dönüşür. Ona her baktığınızda, bakışınızın o ışık üzerinde kilitlenme süresi uzar. Ve siz önünüzde size sinsice yaklaşmakta olan virajı görmezsiniz. Dilerim çok geç olmadan görürsünüz.

Bu olgu sabit bakış görüşüdür. Bazen o ışık karanlık içinde bir yay çizerek sallanır gibi gözükür ve siz bu ışığa bakarken aslında ona baktığınızın farkında değilsinizdir. Bıkkınlık ve yorgunluk beyninizi uyaran yokluğu sebebiyle kapattığında, uzaktan ilginç gelen herhangi bir şey sizi şaşırtıp büyüleyebilir.

Gözlerinizin özgürce çevreyi tarama kapasitesine müdahale ettiğinizde siz kendi kendinizi hipnoza sokarsınız. Karanlığın hakim olduğu çevrenizi tarayarak beyninizin görme/algılama merkezlerini açık tutmak zorundasınızdır.

Tarama yaparken normal olarak göz kırpması yaptığınıza dikkat edin. Kırpma birkaç işlemi gerçekleştirir. Gözünüze anlık bir dinlenme sağlar ve gözlerin kendi içlerindeki dolaşımı zenginleştirir. Göz kapaklarınızı kısma sıklığınız artıyorsa gözlerinizi kapatarak bir müddet dinlendirmekle yukarıda bahsedilen faydaları kendinize sağlayın.

Taramak ve göz kırpmak karşı yönden gelen araç ışıklarının da olumsuz etkilerini azaltarak sizin onlarla baş etmenizi sağlar. Ağaçların tepelerini aydınlatan ışıklarıyla gelen bir araç sizi şaşırtabilir, geçici körlüğe sokup yoldaki pozisyonunuzu kaybetmenize sebep olabilir.

Sol gözünüzü kapatıp sağ gözünüzle yolun sağına odaklanabilirsiniz fakat bu durumda sol peri ferik görüşünüzü kaybedersiniz. Ve şayet karşı yönden gelen araç sizin hattınıza geçerse bunu zamanında göremeye bilirsiniz. İki gözünüz açık olarak yolun sağına odaklanabilirsiniz fakat yine iki gözünüzü de aynı tarafa odakladığınız için peri ferik(yanal) görüşü kaybedersiniz.

Bunların yerine iki noktalı tarama metodunu kullanınız.
Karşı yönden gelen aracın ışıklarından sizi koruyacağı gibi şayet o araç sizin yönünüze geçerse bunu görecek olan peri ferik görüşünüzü de kaybolmayacaktır. Taramayla birlikte göz kırpmayı da devam ettirin. Göz kırpma gözün yağlanması anlamına da gelir ve bu yağlama sonuçta far ışıklarının parıltısını filtreleyerek azaltır.

Gölgelendirilmiş göz malzemeleri; güneş gözlüğü, koyu, açık renkli vizörler gece sürüşünde kullanılmamalıdır. Görüşü çok kısıtlarlar. Aydınlık bölgelerde içten güneş gözlüğü tavsiye edilir, gözünüzü korur ayrıca sonradan karanlık bölgelere girildiğinde gözleriniz hazır, karanlığa alışmış halde olacaktır.(Gözlük çıkartılır). Açık renkli vizörler(sar
_________________
Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member


Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mithat
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1396
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Ksm 04, 2009 8:21 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ellerine sağlık , ama yaptığın alıntı yı tam almamışsın icon_smile.gif sığmamış,

Devamı;

Açık renkli vizörler(sarımsı) şafakta iyidir ama akşam üstleri kullanılmamalıdır. Ayrıca şafak vakti siz henüz güneşin aydınlatmadığı bölgede iken gün söküyorsa bu çok tehlikeli bir durumdur ve siz bir müddet geçici bir körlük yaşarsınız. Aydınlık taraftan gelen araçlarda sizi görmeyecektir. Bu durumda bir müddet güvenli bir yerde durarak gözlerinizi alıştırmanızı tavsiye ederiz.

Şayet ışıktan gölge yada karanlığa girdiğinizde gözleriniz alışma zorluğunu normalden fazla çekiyorlarsa bu A vitamini eksikliğine işaret eder. A vitamini eksikliği karşı yönden gelen araç far ışıklarına da aşırı hassaslık demektir. Sakın bu sorunu güçlü dozlarda A vitamini yüklenerek kedi görüşüne sahip olabileceğinizi sanmayın. Aşırı doz A vitamini zehirleyicidir. Ayrıca gözlerinizin başka sorunları da olabilir. Göz doktoruna gidin ve gözlerinizi kontrol ettirin.

Mesela şayet derinlik algılamanız bozuksa ve gece takip ettiğiniz bir aracın stop ışıklarını olduğundan küçük, puslu görüyorsanız sizde protanophia denen görme zayıflığı vardır. Bu retinanızın kırmızı ışığa duyarlılığının normalden az olduğu durumdur. Şayet geceleri çok yakınına girerek araç takip ediyorsanız ve bunun yakınlığının sakıncalı boyutlarda olduğunu algılayamıyorsanız bir göz doktoruna mutlaka gözlerinizi kontrol ettiriniz.

Son olarak söyleyeceğimiz şudur: Gece tehlikeleri kadar gündüz de tehlikeler vardır ve aynı sayıdadır ancak gece bunları gündüz derecesinde göremezsiniz.

Not.: Tüm motorlarda geçerli olmakla beraber bilhassa endurolar da çöküş mesafesi fazla olduğundan geceleri viraj girişlerinde hız düşürmek için sert ön frenden kaçınınız. Öndeki çöküş farın ışığının ön tekerin altında kaybolması demektir ve bir anda karanlıkta kalırsınız.
Vizörünüz ve farlarınızın camları temiz olsun. Far yükseklik ayarlarınızı yaptırınız.

. Gerekiyorsa daha güçlü ampul takınız. Zen on ampul kullanmayın çünkü camlarda mercek olmadığı için ışık dağılır.

. İleriye bakınız, yan yolların derinliklerini en iyi görebileceğiniz seyir hatlarını seçiniz.

. Gittiğiniz yol hakkında önceden bir strateji yapınız.

. Karşıdan gelen araç yoksa uzunlarınızı yakınız. Araç belirdiğinde uzunları söndürünüz.

. Gözlerinizle yol kenar çizgisi yerine orta çizgiyi takip ediniz. Yol kenarındaki çizgi yol ayrımlarında, duraklarda, hendek ve su kanallarında kaybolur.

. Virajlarda çok aşırıya kaçmadan geniş hatla dönünüz. Yatış rezerviniz normalden fazla olsun.

. Dönüşün ortalarında fazla gazlamayınız çünkü gece ikinci bir apeksin varlığını zamanında göremeyebilirsiniz.

. Yakın takip yapmayınız. Yol kenarlarına fazla yaklaşmayın. Kıvırma payınız fazla olsun.

. Kornanızı kullanmaktan çekinmeyiniz.

. Her şey ters gider ve nereye gittiğiniz göremez duruma gelirseniz uzunları yakmakta tereddüt göstermeyiniz.

. Her zaman tarlalara dalmanın çelik yığını ile çarpışmadan daha az acılı olduğunu unutmayınız.


ALFAWINGS Derlemesi ve Tercümesidir
Önemli Not:

Forumlar da en rahatsız olduğum konu;
Bir yerden bir alıntı yapılıyor , ardından alıntıyı yapan ,yazının altına adını yazıyor, ve gelen teşekkürlere de ''bu yazıyı ben yazmadım'' demiyor, ''falancanın şu kişiden çevirisidir yazmıyor'', bunları bilmiyorsa da alıntıdır yazması gerekir,..Bir müddet sonra bu yazılar başka sitelerde bu kişinin imzası ile kopyalanıp yayınlanıyor, yazıyı kopyalamaktan başka bir emeği olmayan bu kişiler bilmeden emek hırsızlığı yapıyorlar.Bu konuda elden geldiğince hassas olalım, gördüklerimizi uyaralım lütfen
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Çrş Ksm 04, 2009 9:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mithat demiş ki:

Son olarak söyleyeceğimiz şudur: Gece tehlikeleri kadar gündüz de tehlikeler vardır ve aynı sayıdadır ancak gece bunları gündüz derecesinde göremezsiniz.


muhalefetim var mithat icon_smile.gif
gece tehlikeleri daha fazladır ustelik gorus de daha azdır. buda toplam tehlikenin logaritmik artmasına sebep olur ...
soyleki.
sehirler aras yollarda gece gezen pek cok hayvanat yuzunden yola cıkabilecek canlı nufusu artmıstır. pek cok gercek hayvan gece avlanırlar...

sehir iclerinde alkol alıp direksiyone gecen hayvanat sayısı arttıgı icin gene tehlike yaratabilecek potansiyeldeki nufus artmıstır.

ustelik sizin gorus kabiliyetiniz %80 falan azalmıstır.

buna dikkat cekmek istedim.
_________________
Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com

Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Mithat
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1396
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Ksm 04, 2009 9:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana tamamen katılıyorum Egemen.

Sadece Şenol abinin yaptığı alıntıyı, emeğe saygı babında yarım kalmasın diye tamamladım icon_smile.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
senolsel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 1119
Nerden: Kükürtlü - Bursa

MesajTarih: Çrş Ksm 04, 2009 3:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mithat demiş ki:
Sana tamamen katılıyorum Egemen.

Sadece Şenol abinin yaptığı alıntıyı, emeğe saygı babında yarım kalmasın diye tamamladım icon_smile.gif


Teşekkür ederim Mithatçım.Ama alıntıyı yaptığım yerde de kime ait olduğu yazmadığı için ekleyemedim.Yoksa ben de her zaman buna çok dikkat ederim.
_________________
Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member


Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
emrerd
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 04, 2006
Mesajlar: 709
Nerden: izmir

MesajTarih: Prş Ksm 05, 2009 9:21 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçen sene 59 TL ye bir yağmurluk tulum aldım(fiyatı yazınca zaten marka çıktı ortaya icon_rolleyes.gif ) gayet kullanışlı.bardaktan boşalan tarzda sağanakta bile sorunsuz.TCX ler de aynı şekilde.yazın terletmiyor kışın üşütmüyor ve ıslatmıyor.
uygun ekipman ve sağlıklı bir motosikletle hızı biraz düşürerek gece+yağmur daha keyifli bile olabiliyor.tehlikenin ve risklerin arttığı bir gerçek..
_________________
http://www.batidispoliklinigi.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
cobalt
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 27, 2005
Mesajlar: 459
Nerden: istanbul

MesajTarih: Prş Ksm 05, 2009 12:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 sene önce av-balık malzemeleri satan bir mağazadan 20 TL ye alt üst takım aldığım yağmurluğu her türlü yağmurda kullandım henüz sızdırma yada deforme olmadı icon_smile.gif puma botlardan da oldukça memnun um
not: yağmurluk dikişlerinde sorun olan arkadaşlar elektronikçilerde satılan"top coat plastic" isimli sprey i sorunlu dikiş bölgelerine uygulayıp yağmurluklarını bir süre daha kullanabilirler
_________________
Tabanway
A Rh(+)
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
kdalak
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 30, 2007
Mesajlar: 599
Nerden: İzmir

MesajTarih: Prş Ksm 05, 2009 3:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında ben bu başlığı biraz, merak ettiğim bir konu olan, kışlık malzemelerim, yağmura dayanıklı mıdır sorusunun cevabı olarak açmıştım.

Cevaplar, yağmurda sürüş tekniklerinden, alıntılardan vs.. daha çok. "Şunu şu şartlarda kullandım, sonuç başarılı. Şu malzeme beni hiç tahmin etmediğim şekilde şuradan hayal kırıklığına uğrattı" şeklinde olsa tadından yenmeyecek....
_________________
NC700X
Oooohhh suyundan da koy.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Mithat
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1396
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Cum Ksm 06, 2009 1:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yanınızda yağmurluk taşıyorsanız, botunuzun içine sığacağı boyutta kalın ve sağlam bir naylon poşeti yanınızdan ayırmayınız, yağmurluğun pantalonunu giyerken , çizmenize bu poşeti geçirirseniz , çok rahat ve çabuk pantalonunuzu giyersiniz. icon_idea.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
emrerd
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 04, 2006
Mesajlar: 709
Nerden: izmir

MesajTarih: Cum Ksm 06, 2009 1:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayrıca prohell balaklavayı tavsiye ederim.boynuda sarıyor,sıcak ve kurusunuz...muadillerinden hesaplı..
_________________
http://www.batidispoliklinigi.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Maxilla
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Aug 05, 2009
Mesajlar: 18
Nerden: 500Evler-Atakent hattı

MesajTarih: Cum Ksm 06, 2009 1:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Held marka, sol işaret parmağı kısmında mini bir silecek lastiği olan eldiven aldım, tek yönde kayacak şekilde vizör üstünde gezdirdiginzide tek harekette vizördeki tüm yağmur suyunu temizliyor, detay bir ekipman,özellikle benim gibi bilmeyenler için paylaşmak istedim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
emrerd
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 04, 2006
Mesajlar: 709
Nerden: izmir

MesajTarih: Cum Ksm 06, 2009 3:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Maxilla,
yanılmıyorsam benim eldivenimde aynı model.ancak koruma yönünden biraz zayıf.sert korumalardan yoksun.üşütmüyor su geçirmiyor ve işaret parmağındaki silecek oldukça kullanışlı,katılıyorum.
_________________
http://www.batidispoliklinigi.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
senolsel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 1119
Nerden: Kükürtlü - Bursa

MesajTarih: Cum Ksm 06, 2009 7:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Korumalı bir eldiven alıp sonra bu sileceği sol başparmağınza takın yola devam edin.



Ben 2003 den beri kullanıyorum.Sürekli Montumun cebinde duruyor.Harika bir şey tavsiye ederim.
_________________
Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member


Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”

Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt