Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 227 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Ön amortisör problemi
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ön amortisör problemi

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
specific
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 26, 2004
Mesajlar: 1252
Nerden: izmir

MesajTarih: Prş Tem 08, 2010 9:42 am    Mesaj konusu: Ön amortisör problemi Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar,

Motorum düz yolda giderken ellerimi bıraktığımda sola meylediyordu, servise bıraktığım bir gün ön takımın da sökülmesini, millerde bir eğiklik varsa düzeltilmesini istedim.

Birkaç gün sonra motoru almaya gittim ve millerin birinde eğiklik tespit edildiğini, tornada düzeltildiğini öğrendim, motor artık daha düzgün görünüyor, ellerimi bıraktığım zaman da düz gidiyordu. Ancak bu sefer de çok düzgün asfaltta bile zaman zaman zıplatma yapmaya başladı, sürekli olan bir şey değil, ara ara yapıyor, yol tutuşu engellemiyor ama sinir bozucu bir olay.

Ön takımı söktürdüğüm servis tekrar ön takımın sökülmesi ve bileziklerin (4 adet burç) değişmesi gerektiğini, sorun yine devam ederse bu sefer milin yenilenmesini savunuyor.

Yamaha yetkili servisi ise milin tornada düzeltilirken daire olan kesitinin ovalleşmesinin bu soruna yolaçtığı, milin yenilenmesi görüşünde.

Her iki durumda da tespit için ön takım yeniden sökülecek, sadece burçlar yenilenecekse de yurtdışından gelmesi 1 ayı bulacak, o da olmazsa 1 ay daha beklenip mil yenilenecek, parasını da geçtim, ön takım sökülmeden kesin bir şey öğrenemiyoruz.

Sonuç olarak başına bu tür bir olay gelmiş olan ya da bu konuda bilgisi olan kişilerden fikir beyan etmelerini bekliyorum. Teşekkürler.
_________________
Harun Yalçındağ
1-1-1-4-1-?
Yamaha XT660R (Satıldı)

http://www.bikepics.com/members/specific/

Göller Yöresi gezisi http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=10264
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
bluedo
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 25, 2005
Mesajlar: 878
Nerden: Izmir/KarSiyaKa

MesajTarih: Cmt Tem 10, 2010 6:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraderim, camiadan bu kadar uzak kalirsan basin dertten kurtulmaz. Ayrica icine 3 harfli kacar, benden soylemesi...

Dostum, eger mili duzeltmek uzere torna tezgahina SALGILI bagladilarsa tornalama isleminden sonra ovallik, hatta koniklikle karsilasmak olagandir. Bu durumda Yamaha servisi dogru soyluyor. Ancak amlamadigim konu, milin egikligini neden talas alarak duzeltmeye calisiyorlar ki? E simdi o captan dustu, et kalinligi azaldi..?

Bendeki sorun da o yonde. Deve boynu denilen, alttan gidona kadar yukselen mil, en ustten alta dogru 5. cm'den kirilmisti. On tarafi komple sokup dagittim. Kirilan 5 cm.lik parcaya ve karsiligina kaynak agzi acip bir guzel kaynattim. Bir de zayiflamis olmasina karsin slki gecme parca caktim icine. Oldu simdi beton gibi. Kopugu kirigi giderdik gidermesine de simdi senin anlattigin gibi, duzde bile ziplayip duruyor. Surus keyfi de kaciyor insanin. Oysa ben capini bire bir yapmistim..

Sanirim mili degistirmek en iyisi.. Ama ben tornalanmasinda takildim kaldim. Acaba baska yerden mi bahsediyoruz?

icon_rolleyes.gif
_________________
Ediz Uslubas ®

0 532 711 2447
edizuslubas@hotmail.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Tem 11, 2010 7:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Torna etmemiş, paso vermemişlerdir. Torna tezgahına ayna-punta veya puntadan puntaya bağlayıp, gönyesi hassas tezgah üzerinde çevirerek eğikliğin miktarını ve yerini tespit edebilir, eğer sahiden ustaysa tezgah üzerinde karşı istikametlerden zorlayarak düzeltme olayına da girişebilir. Yaptığı budur, bunu yaparken aşağıdaki iki şeyden biri olabilir :

* Krom miller düzelebilecek miktarın ötesinde yamulmuştur ve bu yüzden olması gerektiği kadar düzeltilememiş olabilir. Eğer tatlı kavis şeklinde eğilmeler var ise düzeltilir.

Yok daha keskin köşeli kırıklar , veya potlar oluşmuşsa..
Millerin daireselliği bazı noktalarda epey bozulmuşsa
Sert krom kaplamanın üzerinde zedeler, çizikler oluşmuşsa

Düzeltilemez, düzeltilse bile servis manuelin verdiği toleransların üzerinde salgı ve ovallik oluşacağı için iş yapmaz.

* İkinci olasılık , miller düzeltilebilecek toleransların içindedir ama bu düzeltme işleri, neyi düzeltirsen düzelt , yanlış yapılırsa daha çok eğilmeyle veya geri dönüşü olmayan bazı sonuçlarla sonlanabilir. Ben eğer böyle narin malzemeler düzelteceksem düzeltme için tornayı da kullansam, el presini de kullansam , düzelteceğim milin çapına göre plastikten yataklar yapıyorum en önce. Diyelim ki milimiz 35 çapında. Bir plastiğin ortasına 35 mm. delik delip, bunu ortadan ikiye kesip iki yarım daire yatak elde ediyorum. Sonra basacağım noktadan direk presle veya tornanın kateriyle basmak yerine bu ay yatakları araya koyup gücün tek noktadan değil de geniş bir yüzeyden uygulanmasına özen gösteriyorum çünkü eğer boruyu düzelteyim derken , bu düzeltme için gereken büyük gücün tümünü tek noktadan o daire kesitli boruya uygularsam boru düzeliyor ama bu arada gücü uyguladığım üç noktadan biri veya fazlası zarar görüyor. Daireselliği de bozulsa, ezikler zedelenmeler de oluşsa o mil düzeltmeye çalışırken artık düzelemeyecek hale gelmiş oluyor. Torna aynasında sıkıp düzeltmeye çalışırken de olur aynı şeyler. Belki de böyle birşeydir , yapılanı izlemediğimiz için bilemeyiz.

---

Sonuç olarak , sebep her ne olursa olsun senin ön takımın krom milleri için geçmiş olsun diyelim, bundan sonra ne yapabilirsin ona odaklanalım.

Ben olsam şu yolu izlerdim :

Yenisi kaç para onu net öğren icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Millerin çapı kaç mm. onu öğren.

0533 765 37 19 dan Mustafa beyi ara. Usta bunların yenilerini kaça yaparsın ? diye sor.

Onun vereceği fiyatla orjinallerinin fiyatları arasındaki farka göre karar ver, ya orjinalleri al, ya da yaptır.

---

Eskiden tanışmış, atölyesini gezip yaptığı parçaları incelemiştim. Mustafa ustanın bu konudaki uzmanlığına ben kefilim. Adamla meslektaşız, işinde çok iyidir. Kalıpçılıktan yetişme , teknik bilgisi üst seviyede bir ustadır, piyasadaki trişka ustalardan değil. Birçok motosiklet parçasının sıfırdan imalatını yapar, bu öntakım olayını ise çoktan çözmüş bir arkadaştır, yaptığı işler en az orjinaller kadardır, sorun çıkmaz bu konuda rahat olabilirsin. Bu millerin malzemeleri sıradan şeyler değil. Dikişsiz çekme çelik borular ve üzerleri sert krom kaplı. Ha deyince kolay kolay bulunan malzemeler değil ve birçok çapı var. Çoğu malzeme elinde vardı. Muhtemelen senin krom miller ile aynı çapta malzeme de elinde hazır vardır.

---

Orjinalini de alsan, yaptırsan da yatakları ve tüm keçeleri değiş ki tekrar tekrar iş çıkmasın. O keçeler ve yataklar zedelenmiş, zor görmüş , çizilmiş vs. olabilir. En önce takım halinde onların yenisini sipariş et, veya yataklar çok iyi kontrol edilsin ve okey veriliyorsa kullanılsın, bu durumda sadece yağ ve toz keçelerini değiş.

Yağ keçelerini aman es geçme icon_exclaim.gif

---

Buraya fotograflar çekip koy ki biz de görelim. icon_wink.gif

Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt