Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 798 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Ya Köpek Çıkarsa
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ya Köpek Çıkarsa

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
creeindian
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 23, 2005
Mesajlar: 425
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Ksm 09, 2009 2:37 pm    Mesaj konusu: Ya Köpek Çıkarsa Alıntıyla Cevap Ver

Her zaman herhangi bir yerde karşımıza çıkabilecek kedi-köpek ve yabani hayvanlar nedeniyle yapılan motor kazaları azımsanmayacak kadar az değil. Hatta yine bu sitede o hayvanlar nedeniyle kaza yapıp hayatını kaybeden arkadaşlar bile var.

Bu konudaki deneyimlerimizi, fikirlerimizi paylaşsak? En uygun tavsiye "gördüğün kadar git" şeklinde sürüştür bence ama bu hayvanlar bazen öyle bir durumda karşınıza çıkıyor ki bırakın manevra yapmayı bunları daha görmeden çarpmış bile olabiliyorsunuz.

Köpek kovucu, sadece onların duyabileceği frekansta ses yayan aletler var, onlar işe yarar mı bilmiyorum. Mutlaka kullanan arkadaşlar olmuştur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tunch
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 308
Nerden: istanbul moda

MesajTarih: Pts Ksm 09, 2009 3:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başıma 1 kere geldi, 1 kerede köpek beni geçip önümdeki transalpin ön tekerinin altına resmen kendini attı.

Başıma gelende köpeği görmedim bile , çalılıkların arasından koşarak atladı ! 1100 vardı o zamanlar sağ motor korumasına kafayı attı ve geri sekti, ben sola kaykıldım sol taraftaki arabayı her nasılsa vurmadan toparladım. ha bu arada bu olay istanbul yıldızda 1. köprü girişinde oldu ( o zamanlar köprüye giden yol budanmamış çalı kaynamaktaydı..

Şahit olduğumdakinde ise arkadaşın yapacağı hiç bir şey yoktu , yüksek düşüş yaptı üstündekiler sayesinde bi tarafı kırılmadı ( toprağa düştü asfaltta omuzunu muhtemelen kırardı ) ama kaskı montu bayağı hasar görmüştü. bundan kurtuluşu olabilirmiydi ? açıkcası köpeği gördüğünde ( kopek arkadan koşarak geldi ve direk daldı ) zaten yapacağı birşey kalmamıştı tek yapabildiği hastalavista demek oldu zaten icon_smile.gif

köpek kovucu zımbırtılar artçı varken birşeye yarar kanımca( onlar kedi köpek vb. her gördüğünde basacaklar düğmeye) yada bir mekanizma ile gidondan elinizi ayırmadan aleti çalıştıracak zihni sinir bir yol bulmak lazım. ama bazen at yavrusu çoban köpeklerinde pek bir işe yaramadığını gördüm ( aletin pilimi bitiyordu yoksa onlar mı sağırdı bilemiyorum)

düşük süratlerde ben genelde köpek benimle paralel gitmeye havlayıp hırlamaya başladığında duracak pozisyondaysam duruyorum ( dönen tekerleğe kıl oldukları yönünde buralarda birşey okumuştum) ve daha yavaş bir hızda mekandan ayrılıyorum, yok köpek idrak alanıma girmiş ve bana doğru hareketleniyorsa veriyorum gazı aynen topuk.
_________________
TUNÇ BARUÖNÜ

1150 GS
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ruzgar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 13, 2005
Mesajlar: 172

MesajTarih: Pts Ksm 09, 2009 8:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En çok korktugum şeylerden bir tanesiydi ki bu yaz başıma geldi,ramazanın birinci günü gece saat 1 gibi yolculuga çıkmıştım,bir yerleşim yerinden geçerken 4 köpekten 3 ü geçip orta boy olan zavallı yolun ortasında aniden durdu. Ne kıvırmaya nede slalom yapmaya vakit kalmayan anlardan biriydi,saniyelik karar verdim ve gidonu sıkıca kavradım sonuçta duydugum sadece iki defa vırç diye bir ses,üzüntümden durup köpege bakmaya bile cesaret edemedim. Tabi ki bana kaza da yaptırabilirdi o köpekcik.
Muhtemel bir kazayı motor büyük ve yüklü oldugu için ucuz atlattıgımı düşünüyorum.

Ülkemiz yollarında her türlü olumsuzluklarla karşılaşmak mümkün,dikkatli olmak bile bazen yetmeyebiliyor.Köpek kovucuları denemek gerek,bu konuda tecrübesi olan arkadaşım varsa yazacaklarını okumak isterim.
_________________
R 1200 RT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 9:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

motorda köpek kovucu çalışmaz. Bir dönem ODTÜ ticari-araştırma kuruluşlarından biri, herhalde spor olsun diye, bir miktar köpek kovucu üretti ve piyasaya verdi. Bunlar pille çalışan ve köpekleri rahatsız eden frekansta yayın yapan el feneri kılıklı aletlerdi. Muhtemelen yabancı kaynaklardan edinilen bilgilerle tasarlanmışlardı ve Türk köpeklerine pek etkili olmadı!

Oturan köpeğe tutulduğunda, köpek 'teessüf ederim' gibi bir bakış atıp, kalkıp gidiyordu ama saldırgan bir çoban köpeğine tutulduğunda, köpeğin zınk diye durup, ters yönde uzaklaştığı bilgisi hiç duyulmadı. O zamanlarda doğa yürüyüşçüleri bu tür bir alet arayışı içindelerdi ama mevzu hüsranla kapandı.

Diyelim ki, şimdilerde çok sert köpek kaçırıcı aletler piyasaya çıktı. Bunu her zaman gidona bağlı ve çalışan şekilde mi tutacaksınız? Yoksa, köpeği görüp alete davranmaya kalkacaksanız buna zaten vakit olmayacak, dolayısıyla motorda pek yarayışlı bir alet değil.

Literatürde, köpek saldırırsa sakin süratte uzaklaşın, panik yapmayın, tekme filan atmaya kalkıp dengenizi bozmayın der. Kendilerince bilinen bir sebepten dolayı köpeklerde motora dalma gibi bir merak var. Her köpekte değil ama bazıları daha meraklı oluyor. Bunlar araba filan da kovalamaya meraklı tipler. Dolayısıyla, yolda giderken yıldırım çarptı filan gibi bir doğa olayı olarak görmekte yarar var. Burada, motoru hız sınırları içinde kullanmak ve bir saldırı durumunda ani hareket filan yapmayıp, mahalden uzaklaşmak önemli. Hızlı giderseniz, her türlü ani engel dengenizi daha kolay bozup düşmenize sebep olacaktır.

Selamlar,
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
V-Strom
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 2535
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 10:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Köpeğin sizi farketmeden yola fırlaması nedeniyle köpeğe çarpmanız ile köpeğin sizi korkutmak/saldırmak vs. nedeniyle motosikletinize iradi olarak temas etmesi/çarpması farklı durumlar.

1. durum için suçlu daima sürücüdür çünkü köpeğin yola fırlama ihtimali dahilinde sürüş yapmak zorundadır.

2. durum forumlarda çokca tartışıldı, sürücünün önce yavaşlayıp sonra aniden hızlanarak köpeği yanıltması gerekir.

Grup sürüşünde ani durma hızlanma vs. tehlike yaratacağından iki kat dikkatli olmakta fayda var, Volkanın grupla değil yalnız sürüyor olsaydı bence köpeğe çarpma ihtimali daha düşük olacaktı.
_________________
Ümit Yayla
İstanbul

BMW R 1200 GS 2005

A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 12:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kusura bakmayin ama gurupla olmayinca kopek v.b. gibilerine carpma oraninin daha dusuk olacagi fikri bana pek dogru gelmiyor.

Zira senelerdir bu dogrultuda gezilerin icindeyim ve bu ilk kez meydana geliyor. Bunda buyuk sebebin kopegin birisi tarafindan kovalanmasi/urkutulmesi sonucunda yola canhıraş vaziyette kendi poposunu kurtarmak amacli atmasi geliyor.

Gurup suruslerde (bence) aksine, kopek v.b. canlilar, uzerine toplu/güruh halinde gelen buyuk kutleye daha cok dikkat eder, daha rahat gorur, hele de saldirmak aklinin ucundan bile gecmez...

Yani ozetlersek; hata "toplu suruste" degil, "kopegi poposunu kurtarma" durumunda birakandadir...
Bu da bendenizin nacizane dusuncesidir. icon_rolleyes.gif
_________________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - Ist. & C.kale

SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BEREKET ve BERABERLIK. ®

R 1150 GS
GT 200
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com

Is : 0-286/218 08 08
www.kolinhotel.com
Bir insanin bildigini zannettigi bir seyi, ogrenmesi imkansizdir(Epiktetos)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
kunduz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 23, 2005
Mesajlar: 2823
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 12:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bisikletle uzun kilometreler yaptığımız zamanlarda bu konuyu bir kaç bisikletli arkadaşla tartışmış, gidona bir paket sosis paketi bağlamayı düşünmüştük. Köpek yaklaşırken silah çeker gibi bir sosis çekip köpeğin önüne atmayı, o sosisle uğraşırken oradan uzaklaşmayı falan planlamıştık.
_________________
Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...

Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh -
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
mell_1990
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 03, 2008
Mesajlar: 27

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 1:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende sürekli bisiklet kullanıyorum ama köpekler hiç saldırmıyor . dostuz biz : ) bu güne kadar da hiç saldırmadılar ...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
mesutkorkmaz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 12, 2008
Mesajlar: 226
Nerden: Ankara

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 7:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu köpekler ilginç hayvanlar vesselam.
Bu yaz Bursa'da çiftliğe motosikletle girerken, bırakın saldırmayı dönüp bakmayı bile düşünmeyen köpeklerimiz, çiftlikten çıkarken deli gibi saldırıyorlardı. Isıracaklarından falan değil, maksat artistlik olsun. Anlamış değilim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Yucel59
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 21, 2008
Mesajlar: 423
Nerden: Çorlu

MesajTarih: Sal Ksm 10, 2009 8:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

V-Strom demiş ki:


durum forumlarda çokca tartışıldı, sürücünün önce yavaşlayıp sonra aniden hızlanarak köpeği yanıltması gerekir.

.


Bunu motorculuğumun ilk günlerinde denemiştim.Gazı iyi ayarlayamadığımdan ,motor tek tekere kalkmıştı. icon_biggrin.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt