Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 794 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Toroslarda 0'dan 3000 Metreye 21 Rota
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Toroslarda 0'dan 3000 Metreye 21 Rota

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
explor6e6r
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: May 07, 2008
Mesajlar: 22

MesajTarih: Cmt Eyl 12, 2009 5:24 pm    Mesaj konusu: Toroslarda 0'dan 3000 Metreye 21 Rota Alıntıyla Cevap Ver

İnsan yedisinde neyse yetmişinde de aynıdır diye boşa söylenmemiş.Her nedense çocukluğumdan beri hem denizlerin,hem dağların ötesini hep merak ettim.

Çocukken arkadaşlarım bisikletlerine ekstra çamurluklar,aksesuarlar, ziller,süsler takıp cadde de yarışırken,ben gariban 'pinokyo' marka bisikletimin üzerindeki bütün fazlalıkları söküp sadece şasi ve iki tekerden ibaret hale getirmiş,nerede taş,nerede kaya,nerede tepe var oraya tırmanıyordum.

Çamura bulanmış,oram buram yara bere içerisinde eve her gelişimde Canım Annemden sağlam bir fırça yer,bisiklete binmem yasaklanır,bisikletimin tekerleğinin havası ceza olarak bir sonraki emre kadar indirilirdi.Ama ben bir yolunu bulur yalvarır yakarır annemi kandırır yine çıkardım.

Benim o zavallı pinokyo daha mountain bike diye bir kavram bile yokken,şimdilerde beton yığını haline gelmiş Ahatlı'nın,Hurma'nın, Ferrokrom'un oralardaki taşlıklarda altımda ''off off'' diye inleye inleye off road'un hasını yaptı.

Bisikletin kırılmadık yeri,benimse çıkmadık yerim kalmadı.Antalya'nın ünlü çıkıkcısı Parlamento Amca'nın müdavimiydim.

Artık öyle alışmıştımki çıkan parmağımı,omuzumu,kolumu,bileğimi kendim takar olmuştum.Sonra büyüdüm,bisikletten dört tekere terfi ettim.Bu sefer alabalık peşinde torosların vadilerinde ırmak ırmak dolanmaya başladım.O zamanlar Torosların ırmaklarında Alabalık vardı.

Artık dört tekerde benim uzuvlarım çıkmıyordu,ama minik Suzuki cipimin çıkmadık yeri kalmadı.İki kere yan yattık,bir kere şarampole yuvarlandık,kaç kere çamura saplanıp çektirdiğimi hatırlamıyorum.

40'lı yaşlara merdiven dayadığım,yolun yarısı semptomlarının baş gösterdiği günlerden bir günün sabahında ''ben motosiklet alıcam''diye uyandım.

Eşime kahvaltıda ben motosiklet almaya gidiyorum dediğimde sanırım bana inanmadı ki,cevap dahi vermedi.Akşama motosiklet sahibi olarak eve döndüm.Bana inanmamakla hata etmişti eşim.

Ama hatanın büyüğünü,O'nun sessiz kalışının ''onay'' anlamına geldiğini düşünmekle kendimin yaptığını,kafama yediğim terlik sayesinde geçte olsa anladım.

Eşim sonradan benden beter müptelası oldu o başka mesele.

Motosikleti almamın üzerinden altı ay geçmeden yine toroslar çekmeye başladı beni.O günden bu yana motosikletle Toroslarda yaklaşık 13.400 kilometre yol yapmışım.

İnanılmaz bir coğrafya Toroslar.Onlarca medeniyetin beşiği olmuş, yüzlerce ırmak,bir o kadar göl,sayısız antik kent,binlerce kilometre yol,onbinlerce sapak.Yörükleriyle,yaz kış karla kaplı zirveleriyle,çağıl çağıl ırmaklarıyla,sarp kayalıklarıyla,dünyada eşi benzeri olmayan sedir ormanlarıyla her yolculukta inasanı şaşırtan bir coğrafya.Bir kere başladınız mı zaten duramayacaksınız.



Geçen gün oturmuş bilgisayarı kurcalarken aklıma toroslarda motosiklet ile yaptığım gezilerin GPS iz kayıtlarını birleştirmek geldi.Sonunda ortaya çıkan manzara tam bir örümcek ağı gibiydi.

Bu izleri Google Earth'e oturtup baktığımda tüm bunların harika birer yol infosu olacağını gördüm.Belki benim gibi ötesini merak edenler için faydalı olur düşüncesi ile bir başlık altında sistematik bir biçimde toplamayı düşündüm.Olur a,aklından zoru olan bir ben değilimdir.



Bu günden itibaren her hafta Toroslar'ın inanılmaz güzelliklerini görebileceğiniz bir tanesi batıdan,bir tanesi doğudan olmak üzere iki rotayı

http://rideturkey.com/blogs/default.aspx?GroupID=6

adresindeki blog'umda yazacağım.Tüm rotalar Antalya çıkışlı.Rotaları Antalya'nın Batısı ve Doğusu olmak üzere ikiye ayırdım.Şimdilik toplam 21 rota var.Bu arada bu rotalara yenileri de eklenecektir mutlaka.

Batı rotalarının çoğu bir tek pazar gününe sığacak kadar kısalar.Kilometre olarak uzun olanlar ise hızlı yol alınması nedeniyle kısa sürede bitirilebilir.Gerçi amaç yolu bitirmek değil,yolda olmak.

Torosların Antalya'nın batısında kalan kısmı doğusuna göre daha kolay sürüş koşullarına sahip.Ağırlıkla yollar asfalt.
Ama yine de büyük yerleşimleri birleştiren ana yollar arasında kalmış bir çok toprak yol var.Geçerken gördüğünüz herhangi bir sapaktan girip nereye çıktığını bilmeden ilerlemek çok keyifli olacaktır.

Kalanları ise harika birer hafta sonu,hatta cuma günü akşamından çıkılması halinde nefis bir uzun hafta sonu yaşatacak kadar güzeller.

Burada görülen rotaların hemen hemen hepsini birbirleri ile birleştirmek,sahip olduğunuz zamana ve o günkü enerjinize göre birisinden diğerine geçerek hatta hiç girilmemiş yeni yollar keşfederek birbirine bağlamak mümkün.Herhangi bir rotadan ayrılıp geceyi sahilde geçirip tekrar yukarıya çıkmak da olası.



Doğu rotaları ise daha uzun ve zorlu.Toros Sıradağlarının Orta Toroslar diye de bilinen Taşeli'ni de içine alan bu bölümü abartısız iki sene gezilse yolları bitirmek mümkün değil.Burada gezerken muhteşem manzaralar görecek,ilginç yer şekillerine hayretle bakacak,şelaleler,ırmaklar geçecek,her kilometrede bir fotoğraf çekeceksiniz.Gerçekten de her bir rota için ayrı ayrı en az ikişer gün ayırıp görmeye değer.



Burada tek bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Ben bu yolların büyük bir kısmını yalnız yaptım.Ancak bunu hiç tavsiye etmiyorum.Bazı yerler öylesine ıssız ki,bazen saatlerce araç veya insan geçmiyor.Başınıza bir şey gelmesi halinde yardım edecek birisinin yanınızda olması çok önemli.
Bir keresinde öyle biçimsiz bir yerde motoru yatırdım ki,ne yaptıysam kaldıramadım.Tam 2 saat 15 dakika birisinin geçmesini bekledim.İnanın hiç te eğlenceli değil.

Yanınıza muhakkak yeterli miktarda su,kraker,gofret ve çukulata alın.

Başta da söyledim ya,hep dağların ötesini merak ettim diye.Bunun sebebini uzun zaman anlayamamıştım.
Şimdilerde sanırım az da olsa anlayabiliyorum.Özellikle Nasuh Mahruki'nin bir yazısında rastladığım Lama Anagarika Govinda'nın aşağıdaki sözleri bunu anlamamda yardımcı oldu.

''Lama Anagarika Govinda, 'Beyaz Bulutların Yolu' adlı kitabında mistik dağlardan bahseder ve şöyle der;

'Bir dağın büyüklüğünü görmek için ona uzaktan bakmanız gerekir, şeklini anlamak için etrafını dolaşmanız gerekir, karakterini tanımak için, onu güneş doğarken ve batarken, öğle vakti ve gece yarısı, güneşli bir havada, yağmurda, karda ve fırtınada, yazın, kışın ve diğer mevsimlerde görmeniz gerekir. Bir dağı bu şekilde gören kişi, o dağın yaşamına
yaklaşır. Öyle bir yaşam ki, insanlarınki kadar yoğun ve çeşitlidir. Dağlar da büyürler ve yok olurlar, soluk alıp verirler,bir kalp gibi yaşamla atarlar. Çevrelerindeki görünmez enerjileri; havanın ve suyun gücünü, elektiriği ve manyetizmayı çekerler ve biriktiriler. Rüzgarları, bulutları, fırtınaları, yağmurları, şelaleleri ve nehirleri yaratırlar. Çevrelerini aktif yaşamla
doldururlar ve sayısız varlıklara barınak ve yiyecek sağlarlar. Dağların yüceliği işte böyle bir şeydir.''

Eğer sizlerde ötesini merak edip buralara çıkarsanız aynen Lama Anagarika Govinda'nın söylediği gibi ;

Güneş doğarken,



Öğle vakti,



Güneş Batarken,



ve Gece Yarısı,



Güneşli bir havada,





En son explor6e6r tarafından Cmt Eyl 12, 2009 5:35 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
explor6e6r
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: May 07, 2008
Mesajlar: 22

MesajTarih: Cmt Eyl 12, 2009 5:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yağmurda,



Karda,



Fırtınada,



Yazın,



Kışın,



Ciğerleri Yanıp,ağlarken,



Her mevsimde



Göreceksiniz...

Gerçekten de Torosların

Bulutları,



Fırtınaları,



Yağmurları,

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
explor6e6r
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: May 07, 2008
Mesajlar: 22

MesajTarih: Cmt Eyl 12, 2009 5:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şelaleleri



Ve Nehirleri



Yarattığını anlayacaksınız...

Ve

Dağ keçisine,



Toros Yer Sincabına,



Kartallara,



Akbabalara



Kuzgunlara



Ulu Ağaçlara,



Sürülere,



Dünya güzeli yörük çocuklarına,

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
explor6e6r
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: May 07, 2008
Mesajlar: 22

MesajTarih: Cmt Eyl 12, 2009 5:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ali Dayı'ya



Ayşe Teyze'ye,



Ahmet Amcaya,



Hüseyin Amca'ya





barınak ve



yiyecek Sağladığını,





kısaca yüceliğini anlayacaksınız...

Rotalar :


http://rideturkey.com/blogs/default.aspx?GroupID=6


En son explor6e6r tarafından Pzr Eyl 13, 2009 2:19 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
motorcuk
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 30, 2004
Mesajlar: 1949
Nerden: İst/Besiktas

MesajTarih: Cmt Eyl 12, 2009 5:46 pm    Mesaj konusu: tamamdır Alıntıyla Cevap Ver

Tamam Günalp kızma oradan bakarız...
_________________
[IMG]http://i267.photobucket.com/albums/ii293/motorcuk/215471_4520287013089_264961593_n_zps58640fee.jpg[/IMG]
BMW F 650 GS 2001(PTT sarısı)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
taklamakan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 14, 2007
Mesajlar: 858
Nerden: Şişli

MesajTarih: Pts Eyl 14, 2009 11:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel kareler paylaşmışsınız, rotalarınızı inceleyeceğim. Teşekkürler.
_________________
v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
SERDARAYDIN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 20, 2005
Mesajlar: 107
Nerden: Antalya

MesajTarih: Sal Eyl 15, 2009 2:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Günalp Merhaba . . .
Telefonla sana ulaşamıyorum..
Beni ararmısın ..?

0 533 7124905

Serdar Aydın
Yük. Mimar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
gurbuz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 15, 2005
Mesajlar: 273
Nerden: istanbul/b.evler

MesajTarih: Çrş Eyl 16, 2009 11:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daha ne istenebilir ki..
Harika kareler.Tebrikler. icon_lol.gif
_________________
www.enduroist.com
Enduro severlerin adresi...
R 1200 GS ADeVe
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Çrş Eyl 16, 2009 12:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nasil da atlamisim bu guzel fotograflarla donanmis raporu ben, cok tesekkurler nefis kareler...
_________________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - Ist. & C.kale

SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BEREKET ve BERABERLIK. ®

R 1150 GS
GT 200
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com

Is : 0-286/218 08 08
www.kolinhotel.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
zduman
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 23, 2004
Mesajlar: 597
Nerden: BURSA

MesajTarih: Çrş Eyl 16, 2009 10:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Baba nefis fotolar bunlar ekim gibi gececem oralardan düşersin artık önümüze icon_biggrin.gif
_________________
Görüşmek dileğiyle......

Zeki DUMAN
BMW 1200 GS ADV
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
kunduz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 23, 2005
Mesajlar: 2823
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Prş Eyl 17, 2009 1:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel rotalar, fotoğraflar ve bilgiler. Rideturkey sayfalarından takipteyiz. icon_smile.gif Teşekkürler.
_________________
Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...

Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh -
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
cebefe
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Apr 20, 2009
Mesajlar: 82
Nerden: ist---Şişli

MesajTarih: Cum Eyl 18, 2009 9:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel yurdum....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
bertan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 20, 2006
Mesajlar: 781

MesajTarih: Cum Eyl 18, 2009 11:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten de nefis fotoğraflar.
zduman demiş ki:
Baba nefis fotolar bunlar ekim gibi gececem oralardan düşersin artık önümüze icon_biggrin.gif

Bizi de katarsın artık arkana Zeki abiciğim, değil mi?
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hasancolakefe
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 10, 2006
Mesajlar: 341
Nerden: Reyhanlı/HATAY

MesajTarih: Cum Eyl 18, 2009 7:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Günalp yüreğimizin yağını eriten manzaraları nasılda yakalamışsın kutlarım daha fazla doğa daha fazla enduro.selamlar
_________________
0535 794 6012
ELİNDEYSE HAYATA DUR GEÇME DİYE DAYAT
BİR SİGARA İÇMEKTEN KISADIR BU HAYAT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
zduman
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 23, 2004
Mesajlar: 597
Nerden: BURSA

MesajTarih: Çrş Eyl 23, 2009 9:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bertan demiş ki:
Gerçekten de nefis fotoğraflar.
zduman demiş ki:
Baba nefis fotolar bunlar ekim gibi gececem oralardan düşersin artık önümüze icon_biggrin.gif

Bizi de katarsın artık arkana Zeki abiciğim, değil mi?
olum raporuda sana hazırlatacam yazar görsün alem icon_cool.gif
_________________
Görüşmek dileğiyle......

Zeki DUMAN
BMW 1200 GS ADV
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt