Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 879 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - EXTREME TOUR İN ALANYA photo by dj
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

EXTREME TOUR İN ALANYA photo by dj

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
djchu
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Mar 09, 2005
Mesajlar: 13

MesajTarih: Prş May 26, 2005 10:06 am    Mesaj konusu: EXTREME TOUR İN ALANYA photo by dj Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar şubat 2005 de yoshimoto tur acentesiyle misafir olarak davet edildiğim hollandalı ve almanyalı grup ile katıldığım alanya maceram
yanımızdaki yedek iç lastik,pompa ve anahtarlar herkese eşit ağırlıkta dağıtılıyor,iç lastik ve pompa ön çamurluğa lastikle bağlanabiliyor
www.yoshimoto.de
bu sitede yabancı dil secenekleri içinde şirketin şimdiye kadar yaptığı yurtiçi ve yurtdışı turlarının fotoğraflarını bulabilirsiniz.

















rene DİETRİCH almanyada enduro yarışcısı












antreman sahaları









Joep hollandalı




Twan hollandalı



Hank hollandalı



yemek molası sırasında şirketin kamyonetiyle gelen benzinlerimiz dolduruluyor.




Hank bana yardım ediyor


















Twan,Joep,Hank

tur öncesi kullandığımız vucudun direncini arttırmak kasılmalar ve kramplar için haftada 1 günlük tur için her sabah aç karnına yarım bardak suya veya meyva suyuna MAGNESİUM DİASPORAL 300lük toz içecek her eczanede bulunur.
dj
ktm 400 exc
Marmaris
email/kopakiextreme@yahoo.com

MAGNESİUM DİASPORAL

YORGUNLUK NEDEN OLDURUR VE CABUCAK NASIL GIDERILEBILIR ?
Tarih: 24.01.2005 Saat: 12:09 Gönderen: webmaster


zaferyangin bildirdi: "Halk dilinde “Yorgunluktan öldüm!” cümlesi çok sık kullanılır. Acaba insan gerçekten yorgunluktan ölür mü?

Pers orduları binlerce yıl önce Yunanistan'ı ele geçirmek İçin Atina yakınına kadar gelmişler ve Marathon'da Yunanlarla savaşmaya başlamışlardı.

Savaşı Yunanlar kazandı ve bir asker sonucu Atina'ya bildirmek için Marathon'dan Atina'ya kadar hiç durmadan 42 km.den biraz fazla koştu. Sonucu bildirdi ve yere yığılıp öldü. Bu olay yorgunluktan insanların, sporcuların nasıl öldüklerini gösteren bir kanıt olarak tarihe geçti.

Simdi spor yarışmalarında Marathon koşusu da yapılıyor ve ölmemek için gereken önlemlerin hiç değilse birini yarışmacılar alıyor, yani su içerek. Fakat sudan başka ne çeşit maddelerin de gerektiğini herkes ve hatta her sporcu ve antrenör de bilmediği için yine de bazı sporcular yarışmalar sırasında ölüyorlar.

Geçmiş bir Avrupa Şampiyonası Futbol karşılaşmasında Kamerun'lu bir sporcunun futbol sahası ortasında öldüğünü izlemiştik. Ölüm sebebini Sayın Dr. Gültekin Caymaz (Fizik Tedavi Uzmanı) ısrarla açıklamaya çalışmış olsa da, maalesef ki sesini duyuramamıştır. Sn. Cayaz’ın söylemi şöyleydi;

“ Vücutta normalde bulunan Magnesium = Mg isimli tuz iyonunun azalmasıdır. Mg iyonu, kalp kası ve diğer kasların çalışmasında önemli bir rol oynamaktadır.“

Sn. Caymaz, ünlü sinema yıldızı Derya Arbaş’ın ölümünde de Mg eksikliğinin etken olduğunu savunuyor. Derya Arbaş, dedesinin ölümü sebebiyle İstanbul’a gelmiş, üzüntü, yorgunluk ve dinlenmeden tekrar geriye dönmüş ve acı sonu hepimiz üzüntü ile izledik.

Bir başka örnekte Amerika’dan. Bir yolcu uçağının pilotu, Pasifik kıyısından Atlantik kıyısına uçarken, NewYork yakınlarında uçuş sırasında bayılmış. Bu konu ile ilgili olarak Sn Caymaz şöyle diyor;

“ 1971 yılında Türk Hava Kuvvetlerinin yardımı ile yaptığım bir araştırmada bir saatlik uçuş sırasında bile vücutta Potassium = K iyonunun azaldığını Sodium = Na iyonunun arttığını saptamıştım. Bu çalışmamı 1975 de NATO Uzay Tip Toplantısında anlatmıştım. Bu da 1976 yılında NATO - AGARD Proceeding'de yayınlanmıştı. Bu yazımı okuyan İngiltere'deki iki yazar yazdıkları kitapta, Soyuz II de ölen üç kozmonotun olumunu açıklayan en doğru görüş diye belirttiler. Yazarlardan biri sonradan bana o kitabini gönderdi. Mg da da azalma olabileceğini sonradan anladım ve kitabıma yazdım. Fakat bu bilgilerden yurdumuzdaki insanların haberi olmadığı için uzun ve sık hava yolculuğu yapanların ne çeşit tuzları kaybederek ölümle karsılaşabilecekleri yurdumuzda bilinmez.

Deplasmana çıkan takımların Maç kaybetmelerindeki önemli sebeplerden birisi onlarda olan tuz kayıplarıdır ve bu bilinmez ve giderilmez. Turgut Özal ölmeden önce peş peşe uzun uçak yolculuklarına çıkarak kendini yordu ve bu yetmezmiş gibi de evinde o yorgunlukla sabahleyin yürüme bandında idman yaparken öldü. Acaba zehirlediler mi diye başkalarını suçladılar. Aslında kendi vücudundaki K ve Mg iyonlarını uzun uçak yolculukları ile tüketmişti ve yürüyüş idmanı ile de son damlaları tüketti tıpkı Kamerunlu genç futbolcu gibi veya genç Derya Erbaş gibi.

Gazetelerden zaman zaman genç sporcuların oyun sırasında aniden fenalaşıp öldüklerini de haber olarak çok okumuşuzdur. Esas sebep Mg yetmezliğidir.

Ben ise bunu bildiğim için ne zaman yorulursam hemen Mg içeren CALCIDINE GRANULE isimli ilaçtan bir ölçek yerim veya MAGNESIE CALCINEE isimli ilaçtan bir ufak çay kaşığı tozu yoğurdun üstüne koyup yerim. Bunları siz de doktorunuza danışarak alabilirsiniz.”

Motosiklet yolculuğu da sürekli stres ve gerilim içeriyor. Her ne kadar güvenli sürüş kurallarına uysak ta, sürekli çevreyi kontrol altında tutmak, sürekli her türlü tehlikeye karşı reflekslerimizin tetikte olması, bizleri oldukça fazla yoruyor. Otomobil ile yolculukta daha uzun süre yol alabildiğimiz halde, motosikletle daha kısa sürelerde mola veriyoruz. Kabul etmiyor olsak ta, yorgun olmamız buna en büyük etken oluyor arkadaşlar. Uzun yolculuklarda, zaman içinde reflekslerimiz azalıyor, dikkatimiz dağılıyor. Çevremizdeki olayları geç farketmemize hatta daha kötüsü farkedemez duruma düşmemize sebep oluyor. Doğal olarak inat etmeye başlıyoruz.

“Biraz daha gideyim ileride dururum.”

Bu düşünce aslında neyin inadı ve ıspatı anlamam. Ben de bazen bu duruma düşerim. Neden sonra vazgeçer ve durup dinlenirim. Ancak dinlenmelerde hep dikkatimi çeken şu olmuştur. Sadece oturup sigara içince, yola çıktıktan sonra çok kısa sürede tekrar yorgunluk hissediyordum. Çay içince bu süre daha uzuyor, su içince ise çok daha fazla yol alabiliyorum yorgunluk hissetmeden. Geçen aklıma geldi ve internette biraz araştırmasını yaptım. Vücuttaki su kayıbının insanı kötü yaptığını biliyordum ama neden? İşte asıl neden sanırım ki Sn. Dr. Gültekin Caymaz’ın açıklamalarında daha ayrıntılı anlatılıyor.

Hiç içtiğiniz su şişesinin üzerindeki etiketi incelediniz mi? Suyun içindeki minerallerin dökümü vardır bu etikette. Mesela 1 lt suyun içinde;

· 4 mg/lt Kalsiyum,
· 1,21 mg/lt Magnezyum,
· 10,1 mg/lt sülfat,
· 1 mg/lt den az nitrat,
· 0,5 mg/lt florür,
· 7 mg/lt klorür,
· ...........vs.vs... bulunuyor. Bu mineraller, vücudun ihtiyacı olan mineraller.
Soda veya Maden Suyu dediğimiz içeceklerde bu miktarlar biraz daha fazladır. Enerji içeceklerinde ise çok daha yoğundur. Dikkatinizi çektiyse, bu ürünlerin etiketinde de günde 2-3 kutudan fazla tüketilmemesi gerektiği yazar. Bunun sebebi de vücuda ihtiyacından fazla miktarda mineral yüklemek ve bunun dışarı atılmasında problem yaşanmasıdır. Normal şartlarda karaciğere, böbreklere gereğinden fazla yük biner ve iflas etme olasılıkları vardır.

Konumuza gelirsek, motosiklet seyahatlerinde, sık mola vermek, molalarımızda su ve Dr.Gültekin Caymaz’ın tavsiye ettiği ilaçları (DOKTORUMUZA DANIŞMAK SURETİYLE) almamızda fayda olduğuna inanıyorum. Hiçbirini yapmıyorsak, her mola da mutlak suretle susamamış olsak bile, zorlayarak su içmeliyiz. Unutmayalım, daha önce ki yazılarımda DEHIDRASYON konusunu anlatmıştım. Su kaybının sebep olduğu rahatsızlıkları hatırlayalım ve bu konuyu ihmal etmeyelim.

Sevgiler

Zafer Yangın

www.emok.org


En son djchu tarafından Pzr May 29, 2005 8:57 am tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
mdogruc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2003
Mesajlar: 511
Nerden: ADANA

MesajTarih: Prş May 26, 2005 10:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eline sağlık, güzel resimler
_________________
MESUT DOĞRUÇ / ADANA
Husaberg FE 450 2004
BMW F650 GS DAKAR 2003
505 4654905


http://www.bikepics.com/members/mdogruc/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt