Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 500 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Iron Butt için görüşleriniz
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Iron Butt için görüşleriniz
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
maximus
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 20, 2004
Mesajlar: 1742
Nerden: jamaica

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 11:56 pm    Mesaj konusu: Iron Butt için görüşleriniz Alıntıyla Cevap Ver

klavenin başına kitlendik motoru unuttuk silkelenmemiz lazım

diyoruz ki iron butt yapıcaz : klavye parmak kaslarını geliştirsede vucüttaki bazı kaslarında gelişmesi lazım... bunu önlemek için bunu daha önce yapanlar anlatabilir DrDakar mesela en son onu gördüm,

motorun selesini sünger ile takviyeye gerek olurmu yoksa orjinal yapısını bozarsak daha çok rahatsızlığa sebep olurmuyuz?


rotam budur şimdilik :





çok beleş bir rota gibi gözükebilir ancak yapabileceğime inandığım güzergah budur. Bu iron butt olayına gözlem edecek heyet yada kişi rotamı beğenmek zorundamıdır?

keza bu heyet benimle beraber gelmeyeceğine göre ispatı nasıl olacaktır? açıkçası burası türkiye istediğin yerden istediğin tarih ve saate fiş kestirebilme gibi durumlar olur. bu heyet bunun farkında olarak bizden ne gibi ilaveler isteyebilir.

OMM ye para vermek gerekirmi ?
_________________
Bora Çalık
Bursa
640 Adv.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
shape
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 28, 2006
Mesajlar: 151

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 3:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Preparation for the start:

Find at least one police officer, firefighters judge, notary public or authorized Iron Butt Association member willing to sign your witness form (sample attached). You may fill out the witness section with the Police Station/Fire House address. Ask the officer to supply his badge number and note it on the witness form. Should you be unable to find a willing police officer (please note that to date, this has rarely been a problem for our thousand-miler - it is easier than it sounds) or you wish to start your ride from a motorcycle dealership, the Iron Butt Association will gladly accept the signature of any two dealership employees. If that is not possible, you will have to find at least three (3) independent eyewitnesses.

Fill up your gas tank and obtain a computer printed gas receipt with a legible date and time stamp (bank ATM receipts with time/date are also acceptable). The computer time stamp will be your official starting time.

The following log entries and completed witness forms are mandatory:

Log entries must be made at each gas stop (sample attached). A log entry includes the following information; Date, Time, Time Zone, Location (I.E. Moline, IL) and odometer reading. A receipt must accompany each log book entry (please note, that the receipts from these gas stops, where possible should include a date stamp). In order for the verification team to account for your time (important for the verification work they do), log entries must be made at each stop longer than 20 minutes (for example you decide to stop at a roadside rest stop for a nap or get a motel room during the ride). Each entry must include the start time and ending time. Meals that take longer than 20 minutes are considered rest stops - where possible please try and obtain a restaurant receipt. Obviously, many types of stops, for example a stop in a rest area will not generate any kind of receipt - this is acceptable, but please account for the time in your trip log. If your route includes any toll roads or bridges, where possible try and obtain a receipt. Please note: We realize many toll-ways have you riding a few miles and then stopping at a toll gate so please do not waste time trying to pick up these kind of receipts or making log entries. Just grab either the first or last receipt and log it along with your other gas or miscellanies receipts.

At the end of your ride, before the 24-hour time period is up, obtain a computer printed gas receipts with a legible date and time stamp. The computer time stamp is your official ending time. After you get the gas receipt, find at least one police officer, firefighters judge, notary public or authorized Iron Butt Association member willing to sign your witness form. You may fill out the witness section with the Police Station address. Ask the officer to supply his badge number and note it on the witness form. Should you be unable to find a willing police officer or other witnesses as noted above (please note that to date, this has rarely been a problem for any rider - it is easier than it sounds), you may use two motorcycle shop employees or find at least three (3) independent eye-witnesses.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 4:57 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Maxim, gozlemciler hicbirseyi begenmek zorunda degil. Onlar sadece formlari imzaliyor, sen alip Iron Butt Association a gonderiyorsun, onlarin begenmesi gerekiyor.

Kredi kartiyla benzin alacaksin, benzin fislerinin uzerinde adin ve kredi karti numaran, as well as (shape tercume etsin) saat ve benzinligin yeri yazacak.

Motorun orijinal koltuguyla oynama bence.
Flip-up kask ve depo ustu canta sart, ona gore.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
ducatista
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 16, 2003
Mesajlar: 100

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 5:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

omm rota'ya hiçbirşekilde müdahalede bulunmuyor, sadece uzunluğunu kontrol ediyor, sürüş gerçekleştikten sonra tüm belgeleri toplayıp ametikaya yolluyor, iron butt associationbu iş için cüzi bir para alıyor (yanlış hatırlamıyorsam 10-15$ civarı)

daha önce yazdığım bir mesajdan alıntı:
öncelikle bir rota tespit etmek şart (bu konuda OMM'nin hazırlamış olduğu rotalar var) rotayı harita üzerinden çıkartıyorsun aynı yolu gidip gelebilirsin ama sürekli aynı yolu yapamazsın, örnek olarak ankara etrefındaki çevre yolunda 50 tur atıp bu km.yi tamamlamak yasak.
yol seçerken trafiğin rahat olduğu, insanın başına fazla iş açmayacak ve bildik yollar seçmek lazım.
kurallar gereği sürat limitinin altında kalmak lazım ama gerçekte bu imkansız, bizim ortalama süratimiz 100km.ydi, kaçla gittiğimizi sen hesapla.
yolu seçtikten sonra direk iba'ya yada omm'ye başvuruyorsun ve ben bu işi yapacam diyorsun. onlarda peki yap diyor.
sonrası şu şekilde gelişiyor, başlangıcı iki şahit huzurunda yapıyorsun, daha sonra yol boyunca topladığın üzerinde mevki, saat ve tarih yazan karayolu fişleri, benzinci kredi kartı slipleri kanıt oluyor. eğer bu elektronik kanıtlar yoksa her 200 km.de 2 şahit bulup onlara bir tutanak imzalataman gerekiyor, ancak kredi kartı işi çözüyor. varış yinde 2 şahit huzurunda oluyor.
bütün işi bitince web sitesinde örneği olan forma güzergahı, haritayı, kanıtları ve şahitlerin adını telefon no.sunu ekleyip iba'ya ya da omm'ye gönderiyorsun, onlar bu işin yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor ve dereceni onaylıyorlar.
bu işi gün ışığının en fazla olduğu yaz aylarında yapmak bence daha doğru, yola akşam üstü altıda çıkıp, en zor kısım olan gece yolculuğunu daha yorulmadan yapmakta fayda var.

fişlerde sahtecilek konusuna gelince, yukarıda da belirttiğim gibi gibi belge olarak öncelikle elektronik fiş isteniyor, eğer bu yoksa o zaman şahitlerin adı , tel. nosu falan gerekiyor.

yalnız bu konuda çok önemli bir detayı gözden kaçırmamak lazım. iron butt bir yarış değil, kimse bitirene ödül, madalya falan vermiyor, alt tarafı bir kağıt parçası ve basit bir yaka iğnen oluyor. esas olay insanın kendisiyle olan mücadelesinde, bu yüzden iron butt'a kalkışan kişinin ben sahtecilik yapacığına inanmıyorum, zaten bu işi bitirdiğinde herkes size deli diye bakıyor, ilk karşılaşılan tepki, kardeşim sana rahatmı battı? ya da, ne zorun var şeklinde oluyor. o yüzdenbu iş tamamen kişisel bir iş.

birde, Uzun Yol Performans Suruslerinde Ne Yenir Icilir? topiğine bakarsan, bu konuyla ilgili ek bilgiler bulabilirsin

sele mevzusuna gelince, ben orta sertlikte seleyi her zaman yumuşağa tercih ediyorum, yumuşak seleye gömülüyor ve acayip uyuşuyorum, yurtdışında bulunan jel veya hava yastıklı sele kılılflarının süngere daha iyi bir alternatif olacağını zannediyorum.

alp
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
BaSuT
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 2087

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 6:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hey Maxxi, konuştuk ya.... İstanbul geçişini çok uygun saate denk getirmek lazım yoksa zaman kaybı fazla olur. İstanbul çıkış düşündüğünde Edirneye gidiş-dönüş 500 km yapar. Demekki sabah 02 sularında yola çıkılsa İstanbul trafiğine yakalanmadan İstanbul çıkışı yapılabilir.

Bursa çıkışlı, Antalyaya doğru bir alternatif rota bulalım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Oguzhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2004
Mesajlar: 1547
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 7:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevgili barocum sen iron butt yapmaya kalkarsan paslanir rutubetten . yukarisi cok islak cunku ...
_________________
HAYAT INSANIN BAYA VAKTINI ALIYOR
05325900066
SAM SEFERİ ; http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5024&postdays=0&postorder=asc&highlight=sa
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
rider
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Feb 14, 2004
Mesajlar: 66
Nerden: İskenderun

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 8:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Bora,
Toplam güzergahın sadece % 15'i otoban da yapılabiliyor.Senin çizdiğin rotada eğer Tem'i kullanırsan kural ihlali olur.
İhsan AR/ETV 1000
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
shape
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 28, 2006
Mesajlar: 151

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 3:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DrDakar demiş ki:
Kredi kartiyla benzin alacaksin, benzin fislerinin uzerinde adin ve kredi karti numaran, as well as (shape tercume etsin) saat ve benzinligin yeri yazacak.

Dr sabahın bir saatinde yatmadan önce mesajı gördüm ve OMM sitesinden alıntı yaptım ve açıkçası tercümeye kalkışmadım lütfen kusuruma bakmayın amacım sadece yardımcı olabilmekti icon_redface.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Remzi_
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 11, 2005
Mesajlar: 921
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 12:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rider demiş ki:
Sevgili Bora,
Toplam güzergahın sadece % 15'i otoban da yapılabiliyor.Senin çizdiğin rotada eğer Tem'i kullanırsan kural ihlali olur.
İhsan AR/ETV 1000

http://www.ironbutt.com/ridecerts/getdocument.cfm?DocID=1
İhsan bey,
Yukardaki linkte öyle bir kurala rastlamadım, aksine güvenli sürüşün önemi vurgulanmış ve katılımcılara otoyolu kullanmaları öğütlenmiş. Interstate Highway system offers the safest and quickest way to cover the miles.
Kural ihlali olacağını siz nereden okudunuz?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 12:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Remzi_ demiş ki:
rider demiş ki:
Sevgili Bora,
Toplam güzergahın sadece % 15'i otoban da yapılabiliyor.Senin çizdiğin rotada eğer Tem'i kullanırsan kural ihlali olur.
İhsan AR/ETV 1000

http://www.ironbutt.com/ridecerts/getdocument.cfm?DocID=1
İhsan bey,
Yukardaki linkte öyle bir kurala rastlamadım, aksine güvenli sürüşün önemi vurgulanmış ve katılımcılara otoyolu kullanmaları öğütlenmiş. Interstate Highway system offers the safest and quickest way to cover the miles.
Kural ihlali olacağını siz nereden okudunuz?


Remzi, ben de yanlis biliyordum, sanirim OMM nin sitesinde yanlis yaziyor kurallar. Sonra senin buldugun yaziyi okuduk ve surusu eyaletler arasi yolda (otoban degil) yaptik.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
maximus
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 20, 2004
Mesajlar: 1742
Nerden: jamaica

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 12:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Dr sabahın bir saatinde yatmadan önce mesajı gördüm ve OMM sitesinden alıntı yaptım ve açıkçası tercümeye kalkışmadım lütfen kusuruma bakmayın amacım sadece yardımcı olabilmekti




sitede bu kadar hır-gür varken insan adımlarını bir espriye bile dikkatli bakarak atıyor icon_biggrin.gificon_biggrin.gif


ducatista -alp- çok teşekkürler verdiğin değerli bilgiler için; hadi sende gel eğer olmadıysan beraber olalım.
_________________
Bora Çalık
Bursa
640 Adv.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 1:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Iron Butt organizasyonu plakalik, sertifika vs dahil 42$ para aliyor. Ama sadece sertifika isterseniz 15$.

Benim tavsiyelerim :

1- Giyim kusami hafif, sikmayacak bogmayacak sekilde tutmak gerekiyor. 500 km sonra dizlerimi acittigini bildigim deri pantolonumu, sadece kicinde yumusak katman var diye giymistim. 1000 km den sonra dizimi mahvetti.

2- Uyku getirmeyecek agri kesici bulundurmak gerekiyor. Benim cok isime yaradi, olmasaydi mola vermek zorunda kalacaktim.

3- Baslangic yerini sabah uyanilan mekandan en fazla 3-5 km mesafede secmek onemli. Ben sabah 50 aksam 50 kilometre, gruptan fazla surmek zorunda kaldim.

4- Daha once de soyledigim gibi depo ustu canta ve flip up kask hayati cok kolaylastiriyor. Pompada durunca

5- Ekiple yola cikiliyorsa, herkesin temposunun, aliskanliklarinin, ve motorlarinin benzer olmasina dikkat etmek lazim. Acikcasi GoldWing in 130 milde bir durmak istemesi baslarda cok keyfimi kacirmisti.

6- Kesinlikle isi inada bindirmemek ve yorgunluk, dalginlik durumunda once dinlenmek, olmuyorsa surusu tecrube surusu olarak adlandirip, ileride tekrar denemek uzere bitirmek gerekiyor.

7- OMM nin sitesinde okudugum, benzin ve yemek molalarini birbirinden ayirin tavsiyesi, bence uygulanmasi mumkun olmayan bir tavsiye. Zamanin cok kisitli oldugunu bu surusu yapinca anlayacaksiniz. Hele GPS kullaniyoraniz, iki dakikalik sikisik trafigin, 80 mil olan hareket ortalamanizi birden nasil 70 e indirdigini goreceksiniz.

8- 1600 km /20 saat = 80 km/saat. Yani saatte 80 ortalamayi tuttursaniz bile, 20 saat hic durmadan surmeniz gerekiyor. Benzin almaya, su icmeye, tuvalete gitmeye 4 saatiniz kaliyor. 100 km/saat ortalamayi basarirsaniz 16 saat hic durmadan surmeniz gerekiyor. Daha once 16 saat yola gittim deyince, bunun 3-4 saatini yemek benzin fotograf icin ayirdiginizi ve aslinda en fazla 12 saat surdugunuzu unutmayin. Diyecegim odur ki, 24 saat icinde 1600 km ciddi bir rakam, ve psikolojik olarak hazir degilseniz cok zorlayabilir. Bizim ekipten bir arkadasin donus yolu boyunca, neden bu isi yaptim ben diye sorguladigini yeni ogrendim.

Benim kazancim ne oldu bu surusten? Artik biliyorumki, 24 saat motor kullansam bile bu meretten aldigim zevk zerre eksilmiyor. Motora binmeyi cok seviyorum. Son ikiyuz milde, yol hic bitmesin istedim. Yeni motora para vermek icin kendime dayanak ariyordum, bunu kullanacagim icon_smile.gif
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
maximus
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 20, 2004
Mesajlar: 1742
Nerden: jamaica

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 1:27 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk paragrafı okuduktan sonra ağzım dilim kurudu öyle yutkundumki gerçektende "gulp" sesi çıktı ama psikolojik olarak buna kendimi hazırladım çünki bu yapacağım motorla CALIFORNIA ya gideceğim ' in adımlarından biridir.....
belki hayatın anlamını bulurum belki de hayatın anlamı budur icon_smile.gif al sen yeni motoru.
_________________
Bora Çalık
Bursa
640 Adv.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
shape
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 28, 2006
Mesajlar: 151

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 1:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Maximus kısmetse 2009 da California da olacağım görüşürüz belki icon_wink.gif ama önce Baja icon_rolleyes.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
ducatista
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 16, 2003
Mesajlar: 100

MesajTarih: Çrş Mar 15, 2006 5:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

maximus,

daha önce popoyu demirlettim , ama zamanı uyarsa tekrar seve seve yaparım.

%15 otoban kuralına gelince, omm üyesi olmama ve bu denemeyi daha önce yapmış olmama rağmen, bu kuralı yeni farkettim, iron butt kuralları omm'nin aksine otoban kullanımını özendiriyor. bu konuyu paolo'ya yazacağım.
kendisi illa burada bu kural uygulanacak diyorsa, o zaman direk olarak amerika ile yazışmak her zaman mümkün.

alp
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt