Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 264 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Kask hayat kurtarir :(.
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Kask hayat kurtarir :(.
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
klass_07
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 19, 2006
Mesajlar: 267
Nerden: antalya

MesajTarih: Pts Şub 06, 2006 2:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

(Sözüm bilhassa yeni başlayan arkadaşlara).Siteye üye olan herkes bilinçli ve korumasız motora binmez diye birşeyi ben şahsen kabul etmiyorum.Çünkü yeni arkadaşlarda katılıyor.Bu tip görüntüler olmalı ki birazda korkmalı.Korkmalı ki motor kullanırken dikkat edeceği noktalara daha çok bakmalı.Motosiklete gönül veren ve onsuz yapamayan ve hatta motoruna aşık olupta onsuz bir hayat düşünemeyen benim gibi kişiler çoktur.Lütfen tam korumasız olarak motorsiklet kullanmayalım.Biraz fiyatı fazla olabilir ama motordan çok daha ucuz.Herşeyden önce hayatımız daha değerli.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
tamath
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Nov 05, 2005
Mesajlar: 63
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Şub 06, 2006 11:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geç olucak belki ama zamanım yoktu, yine de bu konuda bir kaç şey söylemeden duramadım.

öncelikle böyle resimlerin insanların dayanamayıp tıklayacağı linkler şeklinde, yeterli uyarı olmadan koyulması deli ediyor beni. bir keresinde üyesi olduğum bir mail grubuna alkollü araba kullanan birisinin sebep olduğu kazada her tarafı yanan bir insanın kazadan sonraki iyileşme sürecini anlatan fotoğraflar gönderilmişti. şimdi o zamana göre daha kibar bir insan oldum o yüzden sadece kınamakla yetiniyorum. zaten sitenin her tarafında güvenlikle ilgili çok açıklayıcı yazılar varken bir bu fotoğraf mı eksikti? tam oldu insanlar bunu da görünce, artık kimseyi kaybetmeyiz kazalarda çünkü insan motordayken sürekli gözünün önüne suratının yarısı kopmuş bir adam gelip "bööö!" der. konsantrasyonu arttıran bir şeydi galiba bu yanlış mı hatırlıyorum?

insanların kask takması için bu kadar uğraş verilmesi konusunda da kendi düşüncelerim var ama uzun sürer anlatmam. şu kadar söyleyeyim ki doğal seleksiyona güveniyorum, gerisi boş.

bir de bu fotoğrafı yanlış hatırlamıyorsam 6-7 sene önce de görmüştüm, o zamandan beridir arada sırada "kasksız motorcu (ya da harleycilerin taktığı anlamsız kasklardan kullanan motorcu)", "bomba imha ekibi", "başarısız intihar denemesi" vs. diye görüyorum. ama hepsine kendi rızam ile, ne tür fotoğraflar göreceğimi bilerek girdiğim sitelerde görüyorum ki en büyük fark bu işte. mesela kız arkadaşımla burada gezi fotoğraflarına bakıyorum, google'da bike accidents diye aratmıyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
nickmik
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 12, 2006
Mesajlar: 108

MesajTarih: Sal Şub 07, 2006 12:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Resmi kaldirmadan once uyariyi yapmisdim. Sen buna ragmen bakdiysan artik yapabilecegim birsey yok. Gezi resimlerine ise geziler toplantilar basligi altinda bulabilirsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
tamath
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Nov 05, 2005
Mesajlar: 63
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Şub 07, 2006 1:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

öncelikle resmi ilk koyduğunda uyarı yoktu diye hatırlıyorum, varsa da "dikkat suratının yarısını kaybetmiş bir insanın close-up resmidir" yazmıyordu. buna rağmen bakmama yapabileceğin bir şey olmadığını söylemen mantıklı değil. ama zaten uyarı konusu o kadar önemli değil bence, çoğu insan uyarıyı umursamaz link gördüğü vakit tıklar. bunu uzun uzun tartışabiliriz ama neyse. bazı fotoğraflar için uyarıların dahi yeterli olamayacağı kanısındayım.

gezi resimlerinin yerini sayende öğrendiğim için pek mesudum, fakat şöyle bir durum da var; bu sitedeki insanların yazdıkları ve siteye yaptıkları katkı sayesinde zamanla bir güven oluştu ikiteker'e karşı bende. senin de buraya böyle bir fotoğraf koyarak bunu sarsmaya hakkın yok. gezi resimlerini örnek olarak vermiştim, yani ceset resmi için de google'da aratmıyorum mesela. örnek şuydu: bir tarafta motosiklet temalı ikiteker.org fotoğrafları, öbür tarafta b0g sitesinin fotoğrafları.

eğer uyarı yaptıktan sonra istenilen iğrençlikte fotoğrafların linkini verebiliyorsak burada o başka tabii ki. bunlar zaten internette var, isteyen arar bulur, meraklı olana 1-2 site önerebilirim. ama buraya eklenmesine karşıyım, yazılan en sexist fıkra ve şakaları dahi aileme okutabildiğim bu kadar güzel bir siteye bir daha ki bakışımda "ulan kötü bir şey var mıdır acaba" diye düşünmek istemiyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
nickmik
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 12, 2006
Mesajlar: 108

MesajTarih: Sal Şub 07, 2006 2:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oncelikle uyari en basindan beri vardi. Daha sonra sadece buyuk harflerle yazdim.Yani yanlis hatirliyorsun. Uyariya ragmen bir cok insan linke tiklamisdir diyorsun evet dogru bu konuda hakli olabilirsin, ama o uyariya ragmen tikliyorlarsa bu onlarin sorunu, aynen sigara paketinin ustundeki sigara sagliga zararlidir yazisina ragmen sigara icen insanlar gibi. Veya kask takmalari gerektigini bilen insanlarin, takmamasi gibi.

Linkini verdikden sonra her turlu igrenclikdeki resmi burada yayinlayamayiz tabi. Fakat o resim bence igrenc bir resim degil ben sadece cok uzuldum ordaki arkadasa, neden boyle bir ihmal yapdi diye ve burada paylasmak istedim, fakat atladigim konu o resmi diger uyelerinde benim algiladigim gibi algilamayacagiydi. Ayrica uyarilara uymayip linke tiklayan bir cok uye arkadasin yazdiklari yorumlardan resimden gayet olumsuz yonde etkilendikleri izlenimine kapildim ve de resmi kaldirdim. Birde "senin de buraya böyle bir fotoğraf koyarak bunu sarsmaya hakkın yok" demissin. Seninde uyarilara aldirmadan boyle bir fotografa bakarak psikolojini sarsmaya hakkin yok derim.

Bu arada sayemde gezi resimlerinin nerede oldugunu ogrenip bahtiyar oldugun icin, cok sevindim.

Sonucda resim kaldirilmistir. Konuda kapanmistir.Sana ve herkese kazasiz belasiz, keyifli surusler diliyorum.

TAM KORUMA OLMADAN MOTORA BINMEYIN
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
erdemre
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 27, 2005
Mesajlar: 360

MesajTarih: Sal Şub 07, 2006 4:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

........

En son erdemre tarafından Prş Şub 24, 2011 6:28 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
euclid
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 21, 2005
Mesajlar: 256
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Şub 07, 2006 11:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Olayın bence kaskla çok ilgisi yok. Yani iki kişi aralarında tartısıyor oldu, ben ise taraf olmak için yazmıyorum bunu ama korkarak binen bir ikitekerci olarak yorumum : Bu fotografın alalade yayınlanmadıktan sonra içeriği hakkında uyarılıp ayrıca bir link verilmesi bence normal ve yeterince temkinli bir davranış. Ancak böyle bir fotografın varlığı için, yani sözkonusu edilmesinde hangisi daha ağır basar ? 1-)Kaskın önemi, kask mutlaka takın mesajı 2-) motorsikletin daha riskli olduğu ve daha ciddi yaralanmalara/ölüme daha acık oldugu.
Ben 1. aklıma bile gelmeden direk 2.ye yoneldim. Bu yuzden boyle bir resimle ilgili konunun acılmamasını resmi gormesem bile tercih ederim ama bu benim dusuncem sadece, bir isteğim veya rahatsızlık bildirişim değil. Konu baslıını acan ikitekerci arkadasa ilgisi icin tesekkur ederim. Ben skutırcıların (!) buyuk cogunluuna gore daha korumalı geziyorum (bi bot eksik) , kask bir tedbir ve diğer korumalar da... sadece bir tedbir, bence riski hemen hemen hiç azaltmıyor.
_________________
Hayat dikkat ister.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tamath
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Nov 05, 2005
Mesajlar: 63
Nerden: istanbul

MesajTarih: Çrş Şub 08, 2006 4:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nickmik, bir kaç konuda yanılıyorsun. eğer bu sitede bahsi geçen fotoğraf ve türevleri hoşgörülüyorsa, linkinin konması yanlış bir şey değilse bu konudaki uyarının sitenin girişinde yapılması gerekir. ayrıca olay sigaranın üzerindeki yazı kadar basit değil, öyle olsa sigara reklamları yasaklanmazdı. şu anda açıklamaya üşeniyorum umarım anlamışsındır. bu yüzden işte psikolojimi sarsma hakkım sadece beni ilgilendireceğinden var fakat senin buna katkıda bulunma hakkın yok.

ayrıca bu resim kesinlikle iğrenç, nasıl iğrenç olmadığını iddia edebiliyorsun anlayamıyorum. zaten iğrenç resimlere baktığımızda %90 fotoğraftaki kişiye acırız. diğer üyeler de acıyordur mutlaka. şimdi site ismi verirsem senin yaptığını yapmış olacağım ama bazı sitelerdeki ölüm-kaza fotoğraflarına baktığımda ben de çok üzülüyorum o insanlara, ama bu fotoğrafın iğrenç olduğu gerçeğini değiştirmez. şöyle düşün, birisi fotoğraftaki bayana çok üzüldüğünü söyleyip uçuk bir pornografik fotoğraf eklese bundan ne farkı olabilir? ekleyen kişi bayana üzüldüğü için iştah açıcı olarak mı değerlendirecektik? pornografik terimini burada cinsel münasebet içerikli fotoğraf olarak kullandım ama aslında senin koyduğun resim de ponografiktir terim olarak.

şimdi şunu merak ediyorum ayrıyetten, yanlış yaptığını kabul ettiğin için bu fotoğrafı kaldırdıysan neden yaptığın yanlış için bu durumda etkilediğin kişilerden özür dilemiyorsun? yok hala doğru bir şey yaptığını düşünüyorsan neden bunun arkasında durmayıp fotoğrafı kaldırdın? bu ikisinden birini yapmış olsaydın çok daha sağlıklı bir tartışma olurdu, şu anda fotoğrafı kaldırmış ama hala kendini savunan biri olarak pek tutarlı gelmiyorsun bana.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
KARABASAN
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Apr 07, 2004
Mesajlar: 84
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Şub 08, 2006 9:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eline sağlık Nickmick..
İyi ki koymussun linki....
Altımızdaki aletler eğlenceli ama oyuncak değil.. oyuncak zannedenlerin ihtimalleri göermesinde fayda var ..
_________________
A. Muratoglu
KTM 990 ADVENTURE
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
nickmik
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 12, 2006
Mesajlar: 108

MesajTarih: Çrş Şub 08, 2006 12:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili tamath.

Amiyane tabiri ile tartismamiz tamamen bir s.dik yarisina donmekde. Bu saptamayi yapma geregini duydum. Simdi cevaplarima geceyim.

Simdi reklamlar, uyarilar hepsini gecdim. Eger bu resme 18 yasin altinda veya akli melekeleri yerinde olmayan birileri bakmis ise ve buna bagli olarak psikolojileri bozulmus ise onlardan ozur dilerim. Peki gercekden boyle kac kisi vardir sana soyleyeyim tamath, sifir.

Bu resim dedigim gibi igrenc degil - bu benim fikrim- sen bu resme bakdiginda sadece agzi yuzu dagilmis, yuzu kan canagina donmus bir insan gorebilirsin veya korkabilirsin kendi deyiminle BOOO diye. Zaten senin acindan bir sorun yok, sen zaten bu tur siteleri biliyormussun ve herhalde ordaki resimlerede bakmissindir. Yani psikolojin bozulmadi anladigim kadari ile. Kimseninde bozulmadi anladigim kadari ile. Hatta iki uye olumlu da buldu.

Buraya anadan uryan insan resimleri koyamassin tabi, cunku konumuzla ilgisi yok. Ama benim koydugum resmin konu ile alakasi var. Kask takmassaniz ve kaza yaparsaniz basiniza gelebilecek cok kotu bir yaralanma.Olmayacak sey degil. Ben ilkokuldayken bizim okulda duvarda sigara icmekden dolayi kolu bacagi kesilmis, parmak uclari morormis kangren olmus, curumus akciger resimleri vardi (sigara icmeyi engellemek amaciyla). Valla deliren kafayi siyiran bir ilkokul arkadasim olmadi. Belkide sigara icmeyisim buna bagli ki, etrafimdaki cogu insan sigara icer.Yine ortaokulda, nukleer silahin ne kadar tehlikeli oldugunu ve etkilerini gosteren bir belgesel izlemisdik. Hirosima ve nagazakiden yanmis kavrulmus insan cesetleri gorduk ve kimse delirmedi acikcasi. Sadece bazen birilerinin veya birseylerin bizi sarsmasi lazim. Gunluk gazete okuyorsundur herhalde 3.sayfa haberlerinden kendini ve aileni koruyorsundur umarim. Bunlar hayatin gercekleri hersey gulluk gulistanlik degil. Bazen hatirlamaliyiz. Tabi oturup sabah aksam bu tur materyallere bakin demiyorum.

Peki neden kaldirdim resmi soyleyeyim, o kadar uyariya ragmen, link olarak vermeme ragmen. Kocaman olmus insanlarin kendilerine engel olamayipda, o resme bakipda daha sonra vay efendim buna hakkin yok diye basimin etini yememeleri icin kaldirdim. Bir konuda hataliysam evet bu konuda hataliyim.

Not: Yeterince aciklayici oldugu kanaatindeyim tamath bey. Eger tatmin olmadiysaniz ozelden devam edelim ve bu konuda kapansin ve daha fazla burada uzamasin. Cunku rahatsiz oldugunuz - aslinda olmadiginiz - resim kaldirildi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
BaSuT
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 2087

MesajTarih: Çrş Şub 08, 2006 1:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nickitipim benim icon_twisted.gif
Resmi kaldırdım indirdim muhabettini boşver de bahar geldiğinde sen bizi Maşukiye'de nerelere götüreceksin onu şimdiden düşünsen iyi olur icon_wink.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bonzo
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jan 16, 2006
Mesajlar: 14

MesajTarih: Cmt Şub 11, 2006 2:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oooo maşukiye süper yerdir adapazarındayken bisikletle bazen de motorla giderdik dayımla her taraf yemyeşil canım çekti yaw
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Nicky_thick
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Aug 29, 2005
Mesajlar: 12
Nerden: KOCAELİ

MesajTarih: Prş Şub 16, 2006 7:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Sevgili Ertan, böyle iştah açıcı şeyleri nerden buluyorsun yahu
Anlaşıldı ki ben sana bunlardan biraz göndereyim, kilo vermen kolaylaşır

Şaka bir yana bu resmi ve hikayesini bir yerlerden okumuştum. Evet motosiklet kazasıydı bu ve bu fotograftan birkaç saat sonra bu kişi kaybediliyor

Umalım bu tip kazalar hiç yaşanmasın..

Alıntı:
Nickitipim benim
Resmi kaldýrdým indirdim muhabettini boþver de bahar geldiðinde sen bizi Maþukiye'de nerelere götüreceksin onu þimdiden düþünsen iyi olur


Oğuz selam, muhtemelen topic'in sahibi arkadaşla benim Nicklerimizi karıştırdın. icon_lol.gif Arkadaşın Nicki "nickmik" benimkisi "Nicky_thick". Bu arada sen yeterki İzmit'e geliş tarihini bildir, ben sana güzel bir program hazırlayacağım. icon_wink.gif
Ertan ŞENYÜKSEL
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
BaSuT
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 2087

MesajTarih: Prş Şub 16, 2006 7:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nicky_thick demiş ki:
Alıntı:
Sevgili Ertan, böyle iştah açıcı şeyleri nerden buluyorsun yahu
Anlaşıldı ki ben sana bunlardan biraz göndereyim, kilo vermen kolaylaşır

Şaka bir yana bu resmi ve hikayesini bir yerlerden okumuştum. Evet motosiklet kazasıydı bu ve bu fotograftan birkaç saat sonra bu kişi kaybediliyor

Umalım bu tip kazalar hiç yaşanmasın..

Alıntı:
Nickitipim benim
Resmi kaldýrdým indirdim muhabettini boþver de bahar geldiðinde sen bizi Maþukiye'de nerelere götüreceksin onu þimdiden düþünsen iyi olur


Oğuz selam, muhtemelen topic'in sahibi arkadaşla benim Nicklerimizi karıştırdın. icon_lol.gif Arkadaşın Nicki "nickmik" benimkisi "Nicky_thick". Bu arada sen yeterki İzmit'e geliş tarihini bildir, ben sana güzel bir program hazırlayacağım. icon_wink.gif
Ertan ŞENYÜKSEL


Yahu rezil oldum desene icon_redface.gif

Neeeerden buluyorsunuz bu tipi nikleri alla alla icon_lol.gif
Nickmik sen de hiç uyarmadın valla icon_rolleyes.gif

Maşukiye programını elbette ayrı bir topik altında kelli felli en az yüzelli kişi ile değerlendireceğiz icon_twisted.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Teoman
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 01, 2003
Mesajlar: 1131
Nerden: Ankara

MesajTarih: Prş Şub 16, 2006 10:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BaSuT demiş ki:

Yahu rezil oldum desene icon_redface.gif

Neeeerden buluyorsunuz bu tipi nikleri alla alla icon_lol.gif
Nickmik sen de hiç uyarmadın valla icon_rolleyes.gif


Eheheh icon_biggrin.gif adamları birbirine karıştırmaya başladın abi.İhtiyarlık belirtisi mi ne icon_wink.gif
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt