Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 578 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - BİR MOTO GP ARDINDAN
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

BİR MOTO GP ARDINDAN
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
deserteagle
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1056
Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.

MesajTarih: Sal Ekm 25, 2005 11:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İzleyici yine de öyle az değildi açık alanda, Herkes açık alanı denemiş olsa gerek.. icon_smile.gif



Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
fedaykin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 26, 2004
Mesajlar: 177
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Ekm 25, 2005 2:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yarışlara giderken en büyük korkum minnacık koltuklara oturunca kaskı ne yapacağız, montu ne yapacağız gibi şeylerdi ancak ortalık öyle bir boştu ki 2 kişi 10 kişilik yere yayılıp misler gibi yarışı izledik. İki numaralı tribün nisbeten diğerlerine göre daha dolu olsada orasının bile %90-95 'ı boştu. Hele ilerilere bakınca hiç kimsenin olmadığı trübünleri görüp çok üzüldük.

İş yerimin Tepeören Köyü'nde olması münasebeti ile oradaki yolları çok iyi bildiğimden ben o süper sürücülerin kafilesine yakalanmadan alternatif yollardan evime ulaştım, o yüzden ne derece deli kullandıkları konusunda yorum yapamayacağım icon_twisted.gif

Kaza konusuna gelecek olursakta bence esas sorun müdahale başladıktan sonra geçen süre. Malum o bölgede bir sürü kaza oldu, yani o bölgenin bir an önce boşaltılması gerekir ancak 2 kişiden oluşan ilk yardım ekibi bence olması gerekenden fazla oyalandı. Bu konuda otorite değilim ancak orada bu konuyu müdahale devam ederken eşimle düşünüp üstüne birde kritiğini yapabiliyorsak ve bu süre zarfında hala daha müdahale sonuçlanıp pist dışına çıkılmamışsa bir sorun var demektir.
_________________
Bülent AYTEKİN

Honda CBX 250 Twister
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
3teker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 23, 2003
Mesajlar: 152
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Sal Ekm 25, 2005 5:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hido demiş ki:

en güvenli yol motoGP'ye otomobille gitmek herhalde... kalan günler nasil olsa bizim!

hido


Sevgili Hido,
Ben araba ile ulaşım sağladım ve inan ki, özellikle yarış alanına giderken (saat 11.30-12.15) hayatımda ilk kez bir yolda bu kadar zorlandım (kar, sis, buz her türlü ortam dahil). Şerit bile değiştiremedim desem yalan söylemiş olmam, çünkü aynalardan kontrol edip geçişi tamamlamam için gereken süreyi bile bulamadım, o kadar sürat ve o kadar tehlikeli geçişler oldu ki. Eğer bir kamera olsaydı inanın ağzınız açık kalırdı. Ferrari'nin SS'ler ile kapışma sahneleri ise hit olurdu. Arkadaş her motor grubu ile 3-4 km yarışıp, sağda yeni bir grubun gelmesini bekledi. Gidiş ve dönüşte ölümlü bir kaza olmaması resmen mucizedir, hem otoluları hem motorluları tebrik etmek, Allah'a da şükretmek lazım.

Yine de, güzel bir gündü. 8 numaralı tribündeydim ve yüzde 90 doluluk vardı. Bence bir Türk yarışmadığı sürece bundan fazlası zor.

Hakan
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
sbank
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 607

MesajTarih: Sal Ekm 25, 2005 8:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Arkadaşlar

Kaza esnasında müdaheleyi tartışmanın hepimiz Sedat ve Serkan'ın açıklamalarını okuduktan sonra çok gereksiz olduğunu anlamak zorundayız. Aramızda Sedat ve Serkan gibi görev almış bir arkadaşımız olmadığına göre lütfen bu konudaki eleştirileri ilgili organizasyonu üslenen Portekiz firmasına yapalım.

Sedat, ben yakınlığımız dolayısı ile yaptığın açıklamaları birinci ağızdan zaten dinlemiş ve bu konudaki bilgimi sayende geliştirmiştim. Konuyu sitede de detaylı olarak dile getirmiş olman tüm üyelerimiz için gerçekten çok aydınlatıcı oldu. Herkes adına teşekkür ederim.

Keşke yarıştan önce ilk sene olması sıfatı ile tüm biletler çok cüzzi fiyatlar ile satışa arzedilmiş olsaydı. Veya biletlerin dağıtımı motosiklet ile ilgili firma, dernek, kulüp vb organizasyonlara bırakılmış olsa idi. 10000 kişinin üzerinde katılım olmaması gerçekten üzücü. Önce kamuoyunun ilgisi bu alana çekilmeliydi. Bu da bu bilet fiyatları ile çok zordu.

Sevgiler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Serrex
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 22, 2004
Mesajlar: 542
Nerden: ISTANBUL

MesajTarih: Çrş Ekm 26, 2005 5:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Fatsa,

Bir gun izin alip yarista gorev almak cok sacma ve riskli.Gorev alan olmustur illaki ama konsantrasyon eksikligi ve yanlis uygulamalar soz konusu oluyor.

Ben de serbest meslek sahibi degilim.Hatta bu is icin tam bes gunumu pistte gecirdim.Zaten bir gunluk egitim almis olmak sizi egitmiyor.Iki gun almis olsaniz bile durum farkli olmaz.O havayi soluyup, isin heycanina varip tecrube kazandikca olan bir sey bu.

Yariscilarin numaralarini ezberlemek, hangi numara hangi takimda, rengi neydi gibi durumlari ezberleyebilmek icin inanin ki uc gun bile yetmiyor.Ama hic yoktan %80 oraninda ezberliyorsunuz.

Bu arada yaris gunlerinde basbakanliktan izin kagitlari gonderiyorlar.Sirketinizin bunu kabul etmesi sart degil ama genelde veriyorlardir herhalde.Hatta yanilmiyorsam gonderdikleri kagitta 14.10.2005 ile 23.10.2005 arasi izin talepleri vardi.Yani toplam 10 gunluk.Bizim yoneticiler kara kara dusunmeye basladilar bende sadece cuma gunu izin istiyorum diyince yuzlerinde cicekler acti. icon_lol.gif

Sevgiler
_________________
Serrex
Honda CBF 600 S '06 (Afalina)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
SilinmisUye
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 2071

MesajTarih: Çrş Ekm 26, 2005 7:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fatsa,
1 günlük katılım emin ol ki olmaz, olmamalı. Serkan'ın da söylediği gibi tek günlük katılımda hiç bir şeyi öğrenemiyorsunuz. Hatırlayanlar olacaktır hem sitelerde hemde TMF nin resmi sitesinde seminer duyurusu yapmıştım. Katılan çok insan vardı ancak ne yazıkki katılanların yarısı gelmedi yarışlara. İlk günlerde TMF de görevli arkadaşlarımız ile şöyle bir konuşma geçti aramızda. Bu seminer sonunda görev almak isteyen arkadaşlarımız var, Cuma,Cumartesi ve Pazar günü görev alacakların yanında sadece yarış günü görev almak isteyenler olacak ne yapacağız. Genel olarak düşünülen şuydu, sadece Pazar günü görev alırım. Bu bahaneyle de yarışları izlerim. Hatta doldurulan formlarda sadece Pazar günü görev almak isteyenler çoğunluktaydı. Bunun sebebi de hakem olmak, yarışlarda görev almak değil Moto GP yi izleyebilmek.

Haddinden fazla yarışta görev aldım. Ulusal yarışçılarımızın tamamını tanıyorum. Bırakın motorunu viraja giriş stilinden dahi kimin geldiğini anlayabiliyorum. Ancak bu kadar tecrübeye rağmen, tüm yönetmelik ve bayrak kurallarını bilmeme rağmen emin olun MOTO GP de ben bile şaşırdım. Gerçi benim görevim hakemlik değildi ancak ne olursa olsun zorlandım.

Ben aslında FIM lisanslı Jüri Üyesiyim ancak ülke menfaatleri ortaya çıktığında sanıyorum aldığınız görevin pek bir önemi olmamalı öyle değil mi. Eksik nerede ise görev alacağımı, seve seve kabul edeceğimi söyledim. Ancak ne yazıkki o kadar çok arkadaşımız vardı ki ilk gün gelip çalıştılar sonraki günler bilet bulunca bir anda sorumluluklarını unutup, bizleri de haylice zora soktular. Aslında ilk mesajımda hani yazmıştım, geç dağıtım yaptığımız için 10.000 dolar ceza kestiler diye. Aslında tam olarak o değil. İlk gün gelen sayı ile ikinci günkü sayı tutmayınca ne yapacağımızı şaşırdık. Epey bir eksik vardı ve yapılan tüm proğram şaştı.
Düşünsenize 1 hafta öncesinde hangi hakem noktasına kimler görev alacağı kesinleşmiş. Bu plana göre dağıtım yapacaksınız, biri bağırıyor benim dün yanımda olan bu gün gelmedi. Haydeee ne yapacaksınız şimdi.

Şimdi diyeceksiniz ki ne olacak her hangi bir adamı koyun oraya. İşte burada durum zora giriyor. Kimin tecrübeli olup olmadığını bilmeniz gerekiyor, o bölgeye koyduğunuz kişi oranın sorumluluğunu alabilir mi, üstesinden gelebilir mi. Her gün bu problemlerle uğraşmak ta emin olun hiç kolay değil.

Bilet fiyatları pahalı diyen arkadaşlarım var. Hemfikirim ancak bu güne kadar MOTO GP için harcanan masrafları kimse düşündü mü? Formula 1 de bilet fiyatları ne kadardı bilmiyorum ama Moto Gp daha pahalıydı ise söyleyecek bir şey bulamıyorum. En basit bir örnek vermek istiyorum,

Nüfus yoğunluğunun en çok olduğu İstanbul'dan 40 hakem çıkarsa, dolaylı olarak gereksinimini duyduğunuz 297 hakem için başka illerden gelenlerle karşılamanız gerekiyor. 50 küsur da Ankara'dan diğer arkadaşlar da Bodrum, Aydın ve en fazla da İzmir'den hakem geldi. 5 Otobüs tutulmuştu. Tüm bu 240 küsur hakem İstanbul'da 4 gün boyunca Otelde konakladılar. Tüm bu masraflar TMF için bir yük. Yeme içmeleri. Yarış boyunca binlerce insanın kumanyası. Emin olun hiç kolay değil bunlar.

Müdahaleyi hakem arkadaşlarımız yapamazlar bir kez söylemiştim. Tekrar ediyorum. Hakemin görevi (müdahale hakeminin) motoru en kısa sürede kaçıp bölgesine çıkarmak. Yarışçı yaralanmış buna hakem müdahale edemediği gibi Medical'leri de uyarma hakkı yok. Hakemler ve diğer tüm görevliler farklı kanallarda görüşme yaparlar. O bölgede olan kazayı bayrak hakemi Race Control'e bildirir. Zaten orada tüm yarış pistini izliyorlar. Medical'ler de ancak Race Control'den gelen direktife göre piste girer müdahale yapabilirler. Yani emir gelmeden hiç bir şey yapamazsınız. Bu ilkti ve mutlaka sorunlar olacaktı, olmuştur da. Önemli olan bunları önümüzdeki yıllara yaymamak. 6 yıl Türkiye'de yapılacak. Eleştirmek yerine gelin hepiniz görevler alın şu an eleştirdiğimiz şeylerin üstesinden hep birlikte gelelim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Fatsa
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 23, 2004
Mesajlar: 124
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Ekm 26, 2005 8:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Açıklamalar için teşekkürler Serkan ve Sedat abi icon_biggrin.gif
_________________
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz.U.Mumcu

Çağlar Sarıhan
0 Rh +

Suadiye/İSTANBUL
Triumph Sprint st 06
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
degra
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 05, 2004
Mesajlar: 262
Nerden: Etiler

MesajTarih: Prş Ekm 27, 2005 7:49 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sedat verdiğin ve paylaştığın tüm bilgiler için teşekkürler...

Görev alma konusunda da ayrıca seninle kontak kurup özel olarak bu konuda bilgi alacağım.

Zira dediğinde çok haklısın "eleştirmeyin gelin organizasyonun içinde yer alın"
_________________
M. Gökhan Demir
R1200 GS
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
VSTORM02
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 10, 2003
Mesajlar: 33
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Ekm 27, 2005 8:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konuda bir kaç lafta ben etmek istiyorum.

1-Katılım azlığı biraz bilet fiatlarının pahalı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu yüzden açık alan tercih edilmiş olabilir.

2- Yeme-içme organizasyonu çok yetersizdi. Sadece ana türbün önünde vardı ve köfte-hamburger dışında yiyecek yoktu.

3- Motosiklet klüpleri ve grupları daha iyi organize olup üyelerini bu yarışa getirebilirlerdi. TMSF üye klüplere davetiye verilmiş olması bence güzel bir uygulama. Böylece motosiklet sevenler bir klübe üye olmaları teşvik edilir.

Nisan ayındaki GP de bahsedilen aksaklıkların düzeleceğini umarak hepimize bol güneşli günler ve iyi sürüşler dilerim..

kazım Göker

HONDA VFR800
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
fedaykin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 26, 2004
Mesajlar: 177
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Ekm 27, 2005 8:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yanlış bilmiyorsam hakemler gönüllü idi ve bu iş için ekstra para almıyorlardı. İş gönüllülük üzerine kurulunca gönlüm olmadı ondan gelmedim son derece geçerli ve kimsenin itiraz hakkı olamayacağı bir bahanedir. En fazla başka bir gönüllü organizasyonda o kişi ile çalışırken daha dikkatli olabilirsin, gönlünün kolay kolay olmadığını bilirsin. Sayısız STK'da çalışmış birisi olarak bunun aksinin uygulandığını (adı STK olan ama askeri disiplinde çalışan bazı siyasal içerikli yerler hariç) görmedim. Hele hele son derece düzenli ve sabit kuralların olduğu / uygulanması gereken yerlerde gönüllü çalışmayı yöntem olarak seçerseniz çok yüksek oranlarda gönülsüzleşen insanları göze almak zorunda kalırsınız. Evet bu şekilde bir organizasyonda yer almak bile bir onurdur ama gönül kırıcı, motivasyon azaltıcı olaylar arttıkça -ki doğası gereği muhakkak olacaktır- kafada tartılan artılarla eksiler dengesi eksilere doğru kayabilir. Herkezin bakış açısı ve durum değerlendirmeleri farklı olduğundan sizde artıların fazla olması başkalarında da fazla olması gerektiği sonucunu çıkartmaz. Bu şekilde eksileri fazla olan insanlar genellikle içlerinden "başlarım motosuna da gp sine de" deselerde organizasyondaki kişilere başka bahaneler sunarak ellerini çekerler.

Kısaca başka ülkelerde bu iş nasıl yürür bilmem ama memleketimde bu derece ciddi bir iş gönüllü perspektifi ile çok zor yürür, yürüse bile ancak klüpler, dernekler aracılığı ile yürür. Neden derseniz daha önceden bir şekilde gönül bağı olan insanların, organizasyon sonrasında da beraber çalışacak/görüşecek insanların eksileri tolere etme potansiyelleri daha yüksektir. Ancak bu bile sadece sonradan günülsüzleşen insan sayısında sadece bir miktar azaltmaya yarar, tamamen ortadan kaldırmaz.
_________________
Bülent AYTEKİN

Honda CBX 250 Twister
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt