Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 723 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - KÖPRÜ YOLUNDA EMNİYET ŞERİDİNDE GİDERKEN...
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

KÖPRÜ YOLUNDA EMNİYET ŞERİDİNDE GİDERKEN...

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BETSY
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 05, 2004
Mesajlar: 10
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Şub 24, 2005 7:55 pm    Mesaj konusu: KÖPRÜ YOLUNDA EMNİYET ŞERİDİNDE GİDERKEN... Alıntıyla Cevap Ver

Herkese merhaba.. yeni başladım.. Geçen sene serviste harcadığım zamanı hesaplayıp, niye hiçbir şeye yetişemediğimi anlayıp, yazın kursa gidip sonrasında bir Honda Shadow 600 alıp bu işe giriştim.. sonuç; 3 aydır işe motorla gidip geliyorum, zaman hala yetmiyor yapmak istediklerime ama daha mutluyum icon_smile.gif Göztepe-Esentepe arası İstanbul trafiğinde motor deneyimi farklı bir tecrübe gerçekten. Alıştım diyebilirim, iyi gidiyor şimdilik, ama hakkınızı vermem lazım; DD'nin yazıları, çeşitli konulardaki görüşleriniz, OMMnin bültenleri, o sıradaki sadece 100-200km'lik tecrübeme rağmen kabul edilip katılabildiğim ARA Kontrol eğitimi olmasa şu ana kadar çoktan başıma bir iş gelmiş olurdu sanırım. Alışma sürecindeki maceralarımı sizlerle paylaşmayı çok isterdim ama yoğun çalıştığım için vaktim yoktu.. Yine de geç kalmış sayılmam sanırım, ne zamandır aklımdaki soruyu sorarak başlayabilirim: Sorunum emniyet şeridinde giderken diğer motorlarla anlaşamamak! Çoğunlukla kuryeler oluyor tabii trafikte benim bulunduğum saatlerde (8-8:30 ve 18:00-19:00 arası) Sizce emniyet şeridinde giderken arkama takılan bir motorun beni geçmesi için ne yapmam lazım? Akan trafiğe doğru mu yanaşayım, dış tarafa doğru mu? Tipik bir acemi olarak arkamdan dibimden gelen diğer motorlar beni 'rahatsız ediyor'! Bu ilk başladığımda daha feci bir histi, alıştıkça hafifledi ama hala daha sanki adamın yolunu kesiyormuşum gibi geliyor.. Biliyorum onun olduğu kadar benim de yolum orası ama dikkatimi dağıtıyor işte.. sonuçta beni yakından takip eden başka bir ikiteker istemiyorum yakınlarımda.. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim?

En son BETSY tarafından Prş Şub 24, 2005 8:22 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
pink
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 25, 2003
Mesajlar: 416
Nerden: istanbul.

MesajTarih: Prş Şub 24, 2005 8:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emniyet seridi icin ozel bisey diyemem de, bisekilde cok dusuk hizda veya trafikten yavas gidiyorsam. ve arkamda bi arac varsa, hic kasmam seridin soluna veya sagina kayar, arkama yapisan araca elimle gec gec isareti yaparim icon_smile.gif
_________________
cheers & beers,,,, ~!~ Deniz

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
yigit
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 153
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Şub 24, 2005 8:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zor soru icon_smile.gif

Benim gorusum:

- Emniyet seridi, dar, cogunlukla camurlu, her an sol taraftaki arabalarin kafalarini cikartmak isteyecekleri tehlikeli bir yol. Buna ragmen tabii ki kopru trafiginde hepimiz kullaniyoruz. Tum bu riskleri dusundugum zaman, ben beni gecmek isteyen motora eger cok cok cok yavas gitmiyorsam yol vermezdim. Sonuc olarak, orasi cok seritli bir yol degil, dolayisiyla once gelen once gider diye dusunuyorum. Ama memlekette motorlu da olsa centilmence davranmayip seni arkandan taciz edecek birileri cikacaktir. Durum dayanilmaz olursa, sag tarafta guvenli ve genisce bir yeri kestirip, arkadakine pink'in dedigi gibi elle gecmesini isaret etmekte fayda var.
_________________
Yiğit
KTM 950 Adventure
Piaggio Skipper
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
gOOsEE
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Aug 01, 2004
Mesajlar: 79
Nerden: Malatya

MesajTarih: Prş Şub 24, 2005 9:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BETSY demiş ki:
Alıntı:
Biliyorum onun olduğu kadar benim de yolum orası ama dikkatimi dağıtıyor işte..

Emin misin? Orası ikinizin de yolu değil.. Orası adı üstünde emniyet şeridi..
Evet motorcu arkadaşlar orayı kendilerinin yolu gibi görebilirler ama kesinlikle DEĞİL. Ben girmiyor muyum? Evet bazen zorunlu hallerde girip çıkıyorum..
Emniyet şeridinde taşıt kullanmak yasaktır. Biz arabalar gibi trafikte öncelik ve üstünlük istiyorsak, bazı basit trafik kurallarına da uymamız gerek. Tekrar ediyorum emniyet şeridi bir yol değildir.

Sakıncalarına gelirsek:
Emniyet şeridinde yol durumu her zaman değişkendir. Başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Asfalt kalkmıştır, mucur olmuştur, hemen 2 saat önce arabanın biri orda arabasına bakım yapmak zorunda kalmıştır. Ortalık yağ olmuştur vs vs.. Aynı zamanda emniyet şeridini dumarsızca kullanan bazı kafes sürücüleri kesinlikle dikiz aynasına bakmadan zart diye önünüze arabayı kırabilir..

Yok kardeşim orası benim yolum diyorsan ve senin gibi düşünen arkadaşların seni arkadan sıkıştıryorlarsa, süratini azalt sağa doğru yanaş.. Bir el hareketi ile geç işareti verebilirsin.. Ama tekrar ediyorum,sağa yanaştıkça tehlike artar.. (Ama sol taraf kadar değil.)
Kapılarını dikiz veya yan aynasına bakma cürreti göstermeden zart diye açan arkadaşların sayısının nerede araba sayısı kadar olan ülkemizde, sağ kapının açılması ihtimalini siz düşünün.. Arabadaki yolcuyla kucaklaşırsınız artık..

Keyifli ve emniyetli sürüşler..
_________________
2002 Pegaso 650 I.E.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Prş Şub 24, 2005 10:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Foruma hos geldin. Egitim ve ogrenime verdigin onem icin tebrik ederim.

Emniyet seridinde surus ile ilgili bu forumda epey yazistik, detaya girmeyecegim. Ararsan bulacagindan eminim.

Birine yol vermek icin en dogrusu sagda kalmak yada saga cekilmek olmali. Aslinda kendi hattinizi degistirmek / aniden degistirmek (saga kacmak) dogru degil. Gerekiyorsa yavasaca yapmali kendinizi tehlikeye atmamali, cevre ile aranizdaki tampon alanlari riskli bir sekilde daraltmamalisiniz.

Sol elle gec diye isaret etmek lazim. Elinizi gaz-on fren elciginden ayirmayin. Ille sagdan gececekse sag ayakla da isaret edilebilir, ama sagdan gecmek te, sagdan yol vermek te dogru degildir. Isikli sinyalle yol verme isareti yapmayin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
turkbone
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 26, 2004
Mesajlar: 522
Nerden: İst

MesajTarih: Cum Şub 25, 2005 12:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk önce hoşgeldin ve hiç kaza yapmaman dileğiyle.

Şu ana kadar yazılanların hepsi çok önemli,zorda kalmadıkça emniyet şeridini kullanmamak en iyisi ,normal şeridi kullanıp kendini göstererek araçı sürmek doğru olan .

Birde, bütün gün motor üstünde geçiren ve bıkkın kurye motorlara dikkat,çünki onlarda en az (Dikkat Edenlere sözüm yok ) 4 teker araç sürücüleri kadar tehlike yaratabiliyorlar .Normal yolunda kullandığında eğer şerit değiştirmen gerekiyorsa değiştireceğin tarafa ayna ile baktıktan sonra birde diğer tarafını kontrol .çünki oradan bir kurye önüne çıkıp seni geçmeye çalışbilir.Bazende ikisi ,iki yanından geçip giderler..

Hemen hemen hergün buna benzer şeyleri yaşıyorum.arkadan çarpanına bile rast geldim,sakın özür dilemelerini de bekleme .Dilemiyorlar.

Daima gözle tarama halinde ol...

Kazasız,mutlu ve Güzel sürüşler !
_________________
Sonunda hep güzel anıları hatırlayacağınız motorlu geziler dileğiyle....
S.Murat DEMİRAL
Arh.pozitif (+)

YAMAHA T MAX 500
34 TV 1571
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
radiohead
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 11, 2004
Mesajlar: 182

MesajTarih: Cum Şub 25, 2005 1:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de yaklaşık her gün Köprüden geçmek zorunda kalıyorum. Açıkçası emniyet şeridini kullanmayan bir motorcu bu güne kadar hiç görmedim. Bazen sol şerit ile orta şerit arasını kullanmak ta mümkün fakat hem sağ hem soldan hareketli trafiği kontrol etmek iki kat daha riskli. Özellikle trafik nedensizce aniden durduğunda arabalar sağ sola atlama meyilindeyken.

Durum şu ki gerçekten çok riskli bir tercih bu ve her an bunun farkında olmak zorundasınız. Ayrıca yol vermek çok daha riskli hale getiriyor bence. Arkadan gelen biraz bekleyecek başka çaresi de yok. Çünkü yol vermek için girdiğiniz riske değmiyor. Yol vermek ile alakalı olmasa da başıma gelen iki olayı anlatmak istiyorum.

Genel prensip olarak emniyet şeridine girerken daima arkadan gelen motor var mı diye dikkatle kontrol ederim. Fakat dün durağan trafikte iş çıkışı saati (ciddi yağmur yağışı altında) emniyet şeridine girmek için sinyal verdiğimde bir otobüs bana yol verdi. yavaşça önüne girdim arkayı kollamaya başladım. otobüs görüş alanımı çok kısıtlamış olduğundan bir miktar emniyet şeridine doğru kaydım. Başımı kontrol için çevirdiğim anda emniyet şeridinden ciddi bir hızla bana yaklaşan bir F650GS gördüm refleks olarak şeridime döndüm ama iş işten geçmişti. Arkadan gelen arkadaş harika bir frenajla yanıma kadar geldi. Cidden ABS ve arkadaşın frenajını takdir ettim. göremedim ve kusura bakma anlamında işaret ettim, o da sorun değil işareti yaptı. Devam ettik ama gel bir de bana sor. O hızla yaklaşan motor hala gözümün önünde. Eğer o arkadaş aramızda ise cidden üzgünüm geç farkettim ama o sürat emniyet şeridi için fazlaydı. Sonra da kısa sürede gözden kayboldu zaten.

Burada anlatmaya çalıştığım özellikle önü görünmeyen otobüs, kamyon, kamyonet gibi araçların yanından geçerken çok dikkatli olmak ve kesinlikle yavaşlamak gerek. Bu konuyla ilgili bir diğer hadise de geçen yıl ısrarla benden yol isteyen bir arkadaşa yol verdim. beni geçer geçmez iyice hızlandı. Bir otobüsü geçerken birden bir şeye çarptı. Hemen yavaşlayıp yaklaştım. Garip bir şey vardı ortada. Çünkü motorda artçı olmamasına rağmen yerde iki kişi yatıyordu. Sonradan yerdeki kutudan farkettim ki otobüsün önünden ıvır zıvır satan seyyar satıcı aniden emniyet şeridine girmiş ve arkadaş ona çarpmıştı. Fena bir kazaydı. Çok üzüldüm bu olaydan sonra otobüse yaklaşırken her zaman kornayla hem şoförü hemde önünden çıkabilecek birini uyarmayı alışkanlık edindim. Ayrıca bakışımı otobüsün önüne yönelterek çıkabilecek bir şeye karşı önlem almak ta çok işe yarıyor. Bu güne kadar o satıcılardan 2 tane de benim önüme çıktı ama sorunsuz atlattım.

Madem hepimiz bu ayrıcalığı kullanıyoruz lütfen dikkatli olalım.
_________________
Mustafa Bilgic

_________________
Standing on the Edge...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
Hesire
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 614
Nerden: İST

MesajTarih: Cum Şub 25, 2005 6:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhaba,
açık konuşmak gerekiyorsa bu konuyu buraya yazacak kadar rahatsız olmussunuz ve düşünüyorsunuz demek ki...öyleyse böyle bir durumda dikkatiniz de dğılıyor demektir...dikkat dağılırsa ikitekerde hata daha kolay gelirinsanın başına....olmaması dileği ile..
bence öncelik kullandığını şeriti yolu,gidişi emniyet altında tutmaktır..ve giderken amacınız arkadan gelen motora yol vermek olmasın yoluemniyetli almak olsun,düşünceniz de bu doğrultuda olsun,çünkü o durumda sizin yaşayacağınız bir problem tehlike ona da yansıyabilir,aynı şekilde onun zorda kaldığı bir durum size de yansıyabilir...
ben her geçen gün daha yavaş ve paranoyak oluyorum,artık duran otobüsün altında ayaklar var mı heket eden diye bile bakıyorum yavaşlayıp....ama her zaman dikkatiniz tam olsun...başka şey düşünmeyin,amacınız emniyetli yolalmak olsun..
_________________
Haluk Göksoy
Suzuki GS 500-----34 ... ..(SATmIYORUM)

Bana uzayda herhangi bir nokta verin ,size dünyayı döndürim. icon_smile.gif
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır .Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır..!
Peyami SAFA "
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
V-Strom
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 2535
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum Şub 25, 2005 4:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Betsy aramıza hoşgeldin. Eminim çok kısa bir süre sonra motosiklet konusunda da pişip bizleri fersah fersah geçeceksin sendeki azmi takdir etmemek mümkün değil. PS: Betsy hanımı şahsen tanırım icon_smile.gif

Bu arada sorunun yanıtı : sağa yanaş, yanaşamıyorsan bişey yapma öyle devam et.
_________________
Ümit Yayla
İstanbul

BMW R 1200 GS 2005

A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
BETSY
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 05, 2004
Mesajlar: 10
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum Şub 25, 2005 6:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İmzasız yollamışım ilk mesajı, kusura bakmayın..

Yorumlarınız ve kazasız sürüş dilekleriniz için teşekkürler..

Bu rahatsızlığın nasıl başladığını da anlatmalıydım aslında ilk mesajımda. Kimbilir belki olayın kahramanı da aranızdadır! Motor kullanmaya başlayalı 2-3 hafta olmuştu henüz. Bir akşam iş çıkışı köprü yolunda Yıldız katılımına yaklaşırken, arkalardan üçlü farlı enteresan bir 'şeyin' geldiğini gördüm. Önümde, yanımda yeterince boşluk olduğu için beni geçer diye bekledim sola akan trafiğe yanaşarak. Ama arkama takıldı, bir türlü geçmedi, sol tarafta artık marjım kalmadığı için tekrar emniyet şeridine girdim, artık geçemedi tabii. Biraz sonra Yıldız'dan yola katılan araçların arasından önüme geçip dörtlülerini yakarak gitti bir kaç metre ve biraz daha ilerleyince durdu. (Yanımdan geçerken zar zor seçebildiğim şeyler sarı renkli olduğu, kocaman GS yazan bir benzin deposu olduğu ve BMW olduğu) Demek ki bir derdi varmış o yüzden az önce geçmemiş diye düşündüm, ama derdi ne olursa olsun yardımcı olabilecek son kişi benim gibi bir acemi olacağı için, durması ile ilgilenmeyip yanından geçip gittim. Fakat ben geçince o tekrar peşime takıldı, yine dörtlülerini yakıyor, söndürüyor, anladım ki derdi benimle! Ama yapabileceğim bir şey yok çünkü bilirsiniz köprü yolunu, Yıldız katılımından sonra durabileceğiniz genişlikte emniyet şeridi yoktur artık gişelere kadar. Sonunda tekrar yaklaştı ve "fren lambaların sürekli yanıyor, frenlerin mi bozuk, hep fren mi yapıyorsun anlaşılmıyor, YAPMA" diye bağırarak geçip gitti! Şimdik, bu yardımsever arkadaş buradaysa lütfen yazsın.. Keşke sorabilsem kendisine, bol fren yaptığıma göre belli ki acemiyim, bir aceminin dikkati böyle dağıtılır mı o trafikte? Bağırıp sesini duyurmak için yanaştı bir de yanıma, ona mı bakayım, önüme mi bakayım, hala kendime hayret ediyorum o an nasıl yatırmadım motoru.. Biliyorum iyiniyetli biriydi ama yöntemi çok yanlıştı. O olaydan sonra arkamdan gelen her motordan korkar oldum vallahi..

gOOsEE, o yolun emniyet şeridi olduğunu yazmışsın; haklısın, biliyorum, AMA.. zor yolu seçip, yeni başlayan biri için ağır bir motor seçmişken, motora henüz tam hakim değilken (motor kullanmaya başladığınız ilk 3-4 haftayı hatırlıyor musunuz?) emniyet şeridinden gitmem, benim için de, etrafımdakiler için de daha emniyetliydi bence. İlk başta kendimi bir an önce oraya atmak için can atarken, bir süre sonra trafiğe ve motora alıştıkça, sadece araçların arasında kendime yer bulamadıkça orayı kullanmaya başladım..
Araba kullanırken öğretildi bize sollama yapılır, sağlama yapılmaz diye. Arkamdan gelenin beni sollaması için benim sağa iyice yanaşmam lazım ama o bölümde ince bir çamur birikintisi var çoğunlukla, hiç güvenli değil oradan gitmek. Beni sağlaması için sola yanaşınca da büyük ihtimalle arkamdaki de aynı sebepten oradan geçmiyor ya da anlamıyor ona yol vermeye çalıştığımı, bir muammadır sürüp gidiyor. Aldırmamaya çalışıyorum bir süredir, gitsin kendi yolunu bulsun, bir şekilde geçsin diye ama gerilmeden de edemiyorum hala.. Umarım acemilik günlerinizi unutmamışsınızdır, anlıyorsunuzdur beni icon_smile.gif


hoşbulduk v-strom..
_________________
Betül Gümüş

HONDA CBF 600
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
gOOsEE
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Aug 01, 2004
Mesajlar: 79
Nerden: Malatya

MesajTarih: Cum Şub 25, 2005 7:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Seni takdir ettim.. Eğer yol vermek için ve ikinizin de geçeceği kadar emniyetli alan bulunmuyorsa neden arkadaki için kendini riske atasın ki?
Evet biraz gerilebilirsin ama merak etme bişey olmaz..
Keyifli ve emniyetli sürüşler.. Umarız acemilik dönemin çabuk geçer..
_________________
2002 Pegaso 650 I.E.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Aptilimis
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 18, 2005
Mesajlar: 570
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Şub 26, 2005 1:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba arkadaşlar. Bende hergün köprü geçenlerdenim ve emniyet şeridini kullanırım. Nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim.

Emniyet şeridi denen yer araçların gitmesi için dizayn edilmediği için kimi verde kapaklarla dolu kimi yerde ince kimi yerde kalın. Genelde pisliklerle dolu olur kola kutusu, çeşitli çöpler her zaman mıcır yada ince kum lastik parçası vs vs.. Hatta geçen haftalardaki kar yağışından sonra emniyet şeritlerinde neredeyse (bazı yerlerde) 1cm e yakın camur tabakası 1 hafta durdu ve sonra temizlendi. Buna ek olarak emniyet şeritlerinde giderken her an önümüze aynasına bakmayan bi araç, kedi, köpek, fare (2-3 kere gördüm) hatta trafikten dolayı halk otobüsünün kapısını açtırıp inen bir insan bile çıkabilir. Bu etkenlerden de şu çıkıyor emniyet şeritlerinden gitmek çok büyük RİSK. Haa madem gidiyoruz ne yapmalıyız ?

Yavaş gitmeliyiz max 40-50 km. Yol yüzeyi ve solumuzda seyir eden araçlar ve boşluklara extra dikkat etmeliyiz. Otobüs, minibüs gibi araçlara yaklaştığımızda önündeki aracı göremediğimiz için yavaşlamalıyız zira karşımıza her an bir şey çıkabilir. Hava kararmış yada yağmurluysa uzun farlarımızı yakmalıyız. En ufak şüphede klakson ile uyarıda bulunmalıyız. Aynadan arkamızı da kontrol etmeliyiz tabi. Arkamızda bizi geçmek isteyen bir motorcu varsa "aman hemen geçsin gitsin adamcaaz" diye düşünüp yada saniyede 3 kere aynaya bakıp " aman geçtimi yoksa hala ordamı" die kontrol etmeye çalışmak önümüze çıkabilecek engelleri unutmak bence yanlış olur. Riskin büyük kısmı önümüzdedir çünki dikkatimizi hiç bir şekilde dağıtmamalı geniş ve uygun bir yer varsa yavaşlamalı ve yol vermeliyiz. Uygun bir yer yoksa da yolumuza aynı dikkatle devam etmeliyiz. Arkamızda kalan ve bizi geçmek için uğraşan motorcu varsın bize sinir olsun biz yolumuza devam edelim, kendimizi ve arkadan gelmekte olan kardeşimizi riske sokmayalım. Zira en ufak risk çok pahalıya patlayabilir unutmayalım.

Herkeze kazasız belasız keyif dolu sürüşler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
halilkececi
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 28, 2003
Mesajlar: 456
Nerden: kadıköy

MesajTarih: Cmt Şub 26, 2005 12:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aptilimis demiş ki:
... Hava kararmış yada yağmurluysa uzun farlarımızı yakmalıyız...



...
eğer birisi sizi emniyet şeridinde iken geçmeye çalışıyor ise, muhtemelen kurye arkadaşlardan biridir. bu durumda, en pratik yol; sol sinyalini verip yavaşlayarak sola doğru yaklaşman, sen şeritten çık-a-madan "o" zaten uzayıp gidecektir icon_cool.gif
_________________
Halil Keçeci

R1100R
- - - - - -
Berbat sesle ağıt söylenen bir ortamda, cenaze olmak en güzelidir. (Şaduman Ağabey)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Ilker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 2531
Nerden: Bruksel

MesajTarih: Cmt Şub 26, 2005 9:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BETSY demiş ki:
zor yolu seçip, yeni başlayan biri için ağır bir motor seçmişken, motora henüz tam hakim değilken (motor kullanmaya başladığınız ilk 3-4 haftayı hatırlıyor musunuz?)


Emniyet seridi ile ilgili sorununa yorum yapamayacagim sevgili BETSY cunku bu seridin zorunlu haller disinda kullanilmasina karsiyim. Araba olsun, motor olsun bu seridi ihlal etmem. Gerekiyorsa arabalarla beraber trafikte beklerim.

Benim dikkatimi ceken bolum yukarida yazanlar. Motora yeni baslamis ve hakimiyeti tam kazanmamis durumda iken kopru trafigi gibi kaotik yerlere girmemek daha dogru olmaz mi? Ben motoru aldigim ilk birkac ay (Eylul'de satin aldigimdan sadece 1 ay binebildiydim, sonra kis gelmisti) evin yakinlarinda veya yollarin tenha oldugu saatlerde binmistim. Belki yaza kadar ise arabayla gidip gelsen, motoru da is saatleri disinda ve haftasonu kullansan daha iyi olur...
_________________
Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...


Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
BETSY
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 05, 2004
Mesajlar: 10
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Şub 26, 2005 11:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba Ilker.. O dönemi atlattım neyse ki.. Ama o dönemde yola çıkmak mı daha doğruydu çıkmamak mı, hala bilemiyorum. Şansıma havalar iyi gitti bu kış ve Ocak ayındaki karlara kadar aralıksız kullanabildim, artık yağışlı havada bile çıkabiliyorum yola. Ben motoru sadece evle iş arası kullanıyorum, sadece vasıta olarak yani. Tahmin edeceğin gibi başlarken etrafımda bir dolu muhalefetle karşılaştım, çok tehlikeli, bayan olduğunu görünce sıkıştırırlar vb. Başlama kararını alırken bazı varsayımlarda bulundum; eğitimden ödün vermezsem kendi kendime yaratacağım riskler azalacaktır.. korumadan ödün vermezsem başkalarının yaratacağı risklerin etkileri azalacaktır.. benim kullanacağım saatler en yoğun, hatta trafiğin kilitlendiği saatler, araba kıpırdayacak bir yer bulsa onu beni sıkıştırmak için değil, kendi ilerlemek için kullanacaktır.. ayrıca benim kullandığım güzergah ve saatler, belki de istanbulda bulabileceğiniz en bilinçli/eğitimli şöförlerin trafikte olduğu güzergah ve saat olacaktır... 3 ayda (2500 küsür km.de) sadece 1 kere geçen hafta ani fren yapmak durumunda kalmamı, bu varsayımlarımın doğru çıkması olarak yorumlayabilir miyiz? Bayan veya motorlu olduğum için hiç sıkıştırılmadım, aksine bayan motorcu olduğum için daha sempati ile yol verdiklerini gözlüyorum (nazar değmez di mi bunları burada yazınca icon_smile.gif ) Sonuçta bu 3 ayda yaşadıklarıma bakınca iyi ki kendimi hakim hissetmesem de çıkmışım yola diyorum. Çünkü o hakimiyet ancak kullanınca gelişiyor, okuyarak ya da bir bileni dinleyerek gelişmiyor. Eminim ki benimkinin tam tersi gerçekleşen bir sürü hikaye de vardır.. Ancak o hikayelerin kahramanları acaba bu işin eğitim tarafına benim kadar zaman ve emek harcadılar mı bilemiyorum.. esas kriter bu olmalı galiba..
_________________
Betül Gümüş

HONDA CBF 600
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt