Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 676 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Kitap: Proficient Motorcycling
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Kitap: Proficient Motorcycling

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gokhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 09, 2004
Mesajlar: 201
Nerden: Ist.

MesajTarih: Cmt Ksm 06, 2004 11:33 pm    Mesaj konusu: Kitap: Proficient Motorcycling Alıntıyla Cevap Ver

Bir kac yabanci sitede bu kitap hakkinda iyi yorumlar okumustum. OMM'nin sitesinde de gorunce Amazon'dan isteyiverdim.

Kitabin tam adi "Proficient Motorcycling: The Ultimate Guide to Riding Well", turkcesi "Usta Motorculuk: Iyi surus icin cok baba bi kitap" gibi bir sey. Kitap 256 sayfa, kaliteli kagida basilmis fakat biraz buyuk, sayfalar A4 ebadinda (Amerika'da basilan neredeyse tum hobi kitaplari gibi...)

Yazar David L. Hough'un, 1973'lerde California'da yeni yayinlanmaya baslayan "Road Rider" adli dergide "Proficient Motorcycling" adli bir kosesi varmis ve ozellikler California civarinda uzun yillar surus guvenligi icin en onde gosterilen adam olmus. Road Rider dergisi daha sonra amerika kaynakli sitelerde bol bol bahsedilen "Motorcycle Consumer News" dergisine donusmus, Hough da bir sure ara verdigi kose yazilarina 1991'de bu dergide devam etmis. Hough, MSF gibi pek cok yol guvenligi organizasyonuna da danismanlik yapmis ve bu konuda oduller kazanmis. Internetteki yorumlardan anladigim kadariyla, MSF kurslarinda ogretilen bir cok konu Hough'un anlatim sekliyle (tesaduf degil direkt onun yazilarindan) ogretiliyor.

Kitap 1. bolumde motosiklet uzerindeki riski tartisarak konuya giriyor, Hurt raporundan ornekler veriyor, genel olarak riskin nasil azaltilacagini ya da tamamen ortadan kaldirilacagini anlatiyor. Bu bolum kitabin geneline isik tutuyor (riskler sunlardir, su sebeplerden dolayi olurlar, su sekilde azaltilir/yok edilirler), guvenlik konusunda pek bir fikri olmayan okurlari alarm durumuna geciriyor ve isin ciddiyetini kavratmaya calisiyor.

Daha sonra, motosiklet dinamikleri uzerine yogunlasiyor - denge, yatis, donus, gaz, fren... Viraj girislerinde gorsu acisi, panik duruslar, akici kullanim vs... Sonra sahir icinde kullanim icin bir bolum, daha sonra bubi tuzaklari (tramvay raylari, yol kusurlari, Amerika yollarinin tehlikesi geyikler...) hakkinda bir bolum, sonra ozel durumlar icin bir bolum (Yagmurda, asiri sicakta, karda ve gece surusu), son olarak da artcili/yancili (seleli) ve ek yukle surus bolumu ile kitap bitiyor.

Kitabin anlatimi oldukca basarili, bence konulari cok iyi bir sekilde acikliyor. Yazarin uzun sureler dergide yaptigi yazarlik dusunuldugunde beklenen de bu olmali zaten. Ayrica, neredeyse her sayfaya en az bir resim ya da illüstrasyon konularak konular daha da anlasilir hale getirilmis. Resimler siyah-beyaz, ama acik havalarda ve oldukca balansli cekildikleri icin gostermek istenen seyi gayet guzel gosteriyorlar. Ayrica kitapta ara ara "bos bir alana gidin, sunu sunu deneyin" bolumleri de var.

Velhasilkelam, ben cok faydali bir kitap oldugunu dusunuyorum. David L. Hough oldukca tecrubeli (750.000 mil yol yapmis = 1.207.008 km eder ki ben buna breh breh derim) ve olayi bayagi ozumsemis bir adam. Mesela "motosiklet nasil doner" gibi bir tartisma var kitapta, benim olayi algilamami tamamen degistirdi (on takimin gosterdigi donme ekseniyle lastigin yere basan noktasinin ayni yer olmamasinin etkileri).

Icindekiler: (yazmaya usendigim icin imaj koydum, kusura bakmayin)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Pzr Ksm 07, 2004 12:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gercekten cok faydali bir kitaptir.

2. si olan, biraz daha ileri teknik ve cadde stratejisine yer veren "MORE Proficient MCling" diye bir kitap daha vardir, imkani olan onu da okumali... Tavsiye ederim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
RRVmax
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 25, 2004
Mesajlar: 305
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Ksm 07, 2004 12:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şu kitapları tercüme edecek bir baba yiğit yok mu ?
_________________
Selam ve Sevgilerle...

Ediz Yazıcıoğlu
RRVmax
Önce Emniyet
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Path1
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 24, 2004
Mesajlar: 274

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 1:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tercüme için belki çaba göstermek gerekir, bu aşamada bir kaç kişi de terimleri anlamının doğru verilip verilmediğini kontrol ederler, ortaya mükemmel bir eser çıkar. Bu konuda sorun yok. Sorun; eserin telif hakkının satın alınmasında ve ayrıca talep olur mu, olmaz mı diye yayınevleri basmakta tereddüt ederler, sorun burada.
Türkiye'de araştırma kitaplarının çok düşük sayıda basıldığını biliyoruz. Çoğu kitabın ilk baskısı 1000 adettir. Yayınevleri bu nedenle her kitabı basmaz. Teknik kitapların da kaderi aynı. Bu memlekette kitap okuma denilince cinsellik, gizem, aşk konularını anlatan romanlar anlaşılıyor ne yazık ki..
Ayrıca bir kitabın satması için yazarının ünlü olması lazım. Ele alınan konunun kadın-erkek ilişkileriyle mutlaka ilintili olması keza...
Bilirsiniz bu memlekette Ahmet Altan diye bir zat var. İyi adamdır, kötü adamdır, dönek oğlu dönektir vs gibi tartışmalar bir yana, bu kişi bir aşk ve cinsellik tutturdu gidiyor. Yazdığı her kitap onbinler satıyor. En son eserinde bir ergen veledin tuvalette kendi kendini tatmin olayı (thirty-one olayı yani) benzeri şeyler var. Ama bir de bakıyorsun ki, kitap 100 bin satmış. Burası böyle dandik bir memleket.
Ol sebepten dolayı, bendenizin görüşü şudur ki, bu kitabın yayınına Motosiklet Federasyonu el atsın... Önerim bu.. Hadi bakalım madem federasyonlar, bir ciddi iş yapsınlar da görelim. Elalemin federasyonları ne işler yapıyor işte hep görüyoruz...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
V-Strom
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 2535
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 1:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar her iki kitabıda amazondan sipariş ederek detay detay okudum, şahsi kanım dilinin biraz ağır olduğu (gramer anlamında değil anlatım tatsız tutsuz) ve biraz 70 li yılların havası var. Genede hiç faydalanmadım deme yalan olur. Ancak özellikle yeni başlayanlar ve orta seviyede kullanıcılar için "motorcycling for idiots" kitabını hararetle tavsiye ederim amazonda konu hakkında bir sürü güzel kitap ver.
_________________
Ümit Yayla
İstanbul

BMW R 1200 GS 2005

A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
V-Strom
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 2535
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 2:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kitabın tam adı "The Complete Idiot's Guide to Motorcycles" (2nd Edition)
by Darwin Holmstrom, Motorcyclist Magazine düzeltir özür dilerim, Gökhan bu arada lütfen yanlış anlama Prof. Motorcy. de oldukça iyi bir kitap ve kütüphanemin baş köşesinde duruyor, sadece benim gibi görece yeni kullanıcılar için bu kitabın anlaşılırlığı daha iyi.
_________________
Ümit Yayla
İstanbul

BMW R 1200 GS 2005

A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Gokhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 09, 2004
Mesajlar: 201
Nerden: Ist.

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 4:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

V-Strom demiş ki:
...Gökhan bu arada lütfen yanlış anlama Prof. Motorcy. de oldukça iyi bir kitap ve kütüphanemin baş köşesinde duruyor, sadece benim gibi görece yeni kullanıcılar için bu kitabın anlaşılırlığı daha iyi.


Yok yav ne yanlis anlamasi, estagfurullah. Bence forumun en onemli amaci bu zaten, bilgi paylasimi. Ne kadar cok yorum o kadar iyi, biz de bir kitap daha ogrenmis olduk. Cok sagol.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
volkert
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 07, 2004
Mesajlar: 372

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 8:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu kitapların türkçe çevirilerinin yayınlanacağı günü ümitle bekliyorum.1000 tane deneme basımı bile yapılsa tamamı satılır gibime geliyor.ikiteker üye sayısı zaten bunun kat be kat üzerinde.sadece bu grup üyelerinin yarısı alsa yine basılması lazım.hatta bunu anlamak için ana sayfada bir anket yapılabilir."şu kitabın telif hakkını alacaz, çevirip satacaz.ne diyon bilader alırmısın?" gibi sorulabilir mesala icon_wink.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oktay
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: May 19, 2004
Mesajlar: 88
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 8:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Proficient Motorcycling ve More Proficient Motorcycling'i okudum. Özellikle birinci kitabı herkese tavsiye ederim. İkincisi de güzel ama bir çok konu ilk kitapta mevcut ve daha detaylı olarak tekrar ediliyor.

Bu iki kitaba ilaveten 'Twist of the Wrist' diye bir kitabı çok tavsiye ederler ama henüz okuma fırsatım olmadı.

Oktay
_________________
Kawasaki KLE650 Versys (2007) Güncel icon_biggrin.gif
Suzuki SV 650 (2001) - Satıldı icon_sad.gif
Mz 251 (1993) - Satıldı icon_sad.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 8:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oktay demiş ki:
Proficient Motorcycling ve More Proficient Motorcycling'i okudum. Özellikle birinci kitabı herkese tavsiye ederim. İkincisi de güzel ama bir çok konu ilk kitapta mevcut ve daha detaylı olarak tekrar ediliyor.

Bu iki kitaba ilaveten 'Twist of the Wrist' diye bir kitabı çok tavsiye ederler ama henüz okuma fırsatım olmadı.

Oktay


Twist of the Wrist (iki kitap) "bence" pist ve yaris tekniklerine konsantre olmus kitaplar. Aranizda pistte calisan varsa tabii ki onun icin tam bir bas ucu kitabidir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Pts Ksm 08, 2004 11:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oktay demiş ki:
Proficient Motorcycling ve More Proficient Motorcycling'i okudum. Özellikle birinci kitabı herkese tavsiye ederim. İkincisi de güzel ama bir çok konu ilk kitapta mevcut ve daha detaylı olarak tekrar ediliyor.

Oktay


Bence ikinci kitabi almak daha mantikli. Oktayin dedigi gibi, ilk kitaptakileri daha detayli anlatmis.

Bir bolumun tercumesine basladim siteye koymak uzere, ama isten gucten dokunamiyorum bir suredir.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
RRVmax
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 25, 2004
Mesajlar: 305
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Ksm 09, 2004 8:47 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Değerli Arkadaşlar,

Kitap tercümesi deyince hemen ticari tercüme ve yayın süreci akla geliyor. Oysa bu kitabı okuyan arkadaşlarımız bir Türkçe ÖZETyapabilirler ve ikiteker grubu üyelerinin faydasına sunabilirler.
Ben OMM Tercümesi Motorsiklet Yol Sanatı kitabını okurken önemli bulduğum noktaları çıkarıyorum yakında okuyan okuyamayan arkadaşların istifadesine sunacağım.
ingilizcesi iyi olan arkadaşları şu işte bir görelim derim. icon_lol.gif
_________________
Selam ve Sevgilerle...

Ediz Yazıcıoğlu
RRVmax
Önce Emniyet
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
anutnaak
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Sep 22, 2004
Mesajlar: 53

MesajTarih: Prş Ksm 18, 2004 8:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"The Complete Idiot's Guide to Motorcycles" tamamen yeni başlayanlar için bir kitap. Bir sene sonra pekde anlamı olmayan bir kitap. Onun yerine bu forumları okumalarını tavsiye edeceğim

Hatta imkanı olanların adam akıllı bir sürüş eğitimine gitmelerini. Şu kenar mahellede yapılanlar değil yalnız..
_________________
Herkezin bittiği yerde başlayan...
ÇALIŞMADAN, YORULMADAN, ÜRETMEDEN
RAHAT YAŞAMAK İSTEYEN TOPLUMLAR
ÖNCE HAYSİYETLERİNİ,SONRA
HÜRRİYETLERİNİ VE
DAHA SONRA DA İSTİKLAL VE İSTİKBALLERİNİ KAYBEDERLER...

M.KEMAL ATATÜRK
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
hido
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 1497

MesajTarih: Cmt Ksm 20, 2004 12:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bi tarihte amazondan aldigim kitaplari listelemistim: http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=665&start=0

Twist of the Wrist gercekten de pist teknikleri ile ilgili bir kitap ancak okumakta fayda var! benim aldigim ve gercekten cok basarili buldugum kitap ise Nick Ienatsch'in kitabi: Sport Riding Techniques. cok yeni bir kitap. baski kalitesi ve icerik harika! herkese gözü kapali tavsiye ederim.

bunun disinda amazon'da uzun yol deneyimleri ile ilgili bi ton kitap var:
The motorcycle diaries: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1876175702/qid=1100950913/sr=1-1/ref=sr_1_1/002-8289592-3932057?v=glance&s=books
ted simon'un yepyeni kitabi: jupiter's travels http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0965478505/qid=1100951214/sr=2-1/ref=pd_ka_b_2_1/002-8289592-3932057
Two wheels through terror: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1884313493/qid=1100950913/sr=1-25/ref=sr_1_25/002-8289592-3932057?v=glance&s=books
rush'in efsanevi davulcusu neal peart'ün seyahati: ghost rider: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/1550225480/002-8289592-3932057?v=glance

vesaire, vesaire...

hido
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt