Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 314 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - BURN OUT üzerine çeşitlemeler
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

BURN OUT üzerine çeşitlemeler

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
CarlGustav
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 03, 2004
Mesajlar: 239

MesajTarih: Prş Ekm 21, 2004 3:21 pm    Mesaj konusu: BURN OUT üzerine çeşitlemeler Alıntıyla Cevap Ver

Efendiler;

Burn Out: Motor sporları aleminde, genellikle bir drag kalkışı öncesinde, çekişin olduğu tekerleği, aracın durduğu vaziyette, patinajla yakarak ısıtmak olarak açıklanabilir. Motosiklet şovlarının çoğunun sonu arka lastiğin patlatılana kadar burn out edildiği bir seremoniyle biter. Çıkan duman, motor bağırtısı, vs. ile en basit stunt gösterisidir. Şimdi gelelim uygulamaya:

BURN OUT nasıl yapılır:

1. Bu gösteriyi çok kısa bir süre dahi yaptığımızda, arka lastiğimiz, oluşan yüksek ısıdan dolayı yapısal bozulmaya uğrayacaktır (anormal ısınan ve sürtünmeğe devam eden lastiğin karkas denilen iskeletinde kaymalar ve bozulmalar oluşuyor- onarılmaz, çöpe atılır). Bu sebeple gözden çıkardığınız/bitmiş lastikle yapmanız menfaatiniz icaabıdır. Yada bu işi yaptığınız lastik yeni de olsa cacık olur kullanmaya devam etmeniz her virajda hayati tehlike arz eder.

2. Öncelikle, yine boş bir yol parçası bulalım (geceleri Maslak MMM Migros otoparkı da fena olmuyor, bekçiye rüşvet vermek marifetiyle...).

3. Motorumuz dik dururken iki ayağımızı da yere koyup rölantide bekleyelim (seleye oturmayalım ki arka lastik üzerindeki yük az olsun kolay kaymaya başlasın).

4. Vitesi 1'e alıp, debriyaja basmaya devam edelim.

5. Sağ elimizle ön freni sıkarken, gazı arttırmaya başlayalım (bu hareketin en önemli noktası burasıdır: Hem önfreni sıkıp aynı anda gazı arttırmak).

6. Debriyajı ilk önce hafif bırakır gibi yapıp ön amortisörlerin çökmesini sağlayalım (debriyajı ani bırakırsak ön lastik kitli vaziyette, ön amortisörümüz boink boink boink diye zıplayarak -aslında ön amortisörün esnemesinden dolayı oluşan bir hadise ya neyse- motoru götürmeye çalışır, bu sebeple önce ön amortisörün tüm boşluğunu almalıyız).

7. Ön amortisör tamamen çöktükten sonra, gazı iyice arttırarak, debriyajı hepten salalım.

8. Eğer yeterince gaz vermiş, ve ön amortisörü çökertmişsek, arka lastik olduğumuz/durduğumuz yerde dönmeğe başlayacaktır.

9. Eğer motor debriyajı bıraktığımızda stop ederse gazı yeterince açamadık demektir, tekrar ilk adıma dönüş.

10. Eğer gazı çok açayım derken, önfreni salarsak, motorumuz fırlar gider, (işte bu sebeple önümüzün arkamızın boş olduğu bir pist ayarlamamız şarttır).

11. İlk deneme başarılı olduğunda da genelde insan korkup debriyaja basıp hareketi keser. Mümkünse bu hareketi başarıyla yaptığımız yerde arka lastiği bitirelim ki üzerinde gezmeyelim (cacık olmuş arka lastikle trafikte dolaşmanın getireceği tehlikeler).

Burn Out'unuz hayırlı olsun.

Şimdi gelelim uyarı ve dipnotlara:

Bu hareket tamamen debriyaja yük bindirdiği için şanzımanın pek dostu sayılmaz. Özellikle çok diskli motosiklet debriyajlarının (yağ banyosunda dahi olsa) aşırı ısınmasına, yanmasına (mavileşme) neden olur.

Hareketin getirdiği bir başka ve daha mühim risk ise, eğer debriyajımız eski ise ve motorumuz ıslak debiryaja sahipse (yukarda bahsettiğim motor yağında dönme durumu), debriyaj balatasından bu zorlanma esnasında kopabilecek parçacıkların motor bloğuna gidip daha büyük masraflara "MERHABA" dememize yol açabilir. Her nekadar yağlama sisteminde, partikül filtreleri olsa da, bu risk daima vardır. Hani sonra "Yaw ne güzel lastik yakıyorduk motor sardı eyi mi" gibi şaşırmalar olmasın.

Diğer hokkabazlıkların aksine bu harekete Polis müdahele etmiyor. Sadece seyredip arka lastiğiniz tüterken yanınıza gelip geyik çeviriyorlar(her halde arka lastikten kopup sağa sola fırlayabilecek parçaların nasıl bir risk olduğunun farkında olmadıklarından). Bir kez daha uyarımızı yapalım siz siz olun halk arasında denemeyin.

Bu hareketi çözdükten sonraki adım, arka lastiği yakarak donut (çember) çizme manevrasıdır. Ben onu öğrenmeğe/yapmaya fırsat bulamadım. Eğer askerden sonra bir fırsat bulursam (Şehadet Şerbetini içmeden dönebilirsem demek oluyor bu:D ), onu da eder yazarım.

Bu yukarda anlattıklarım kendi tecrübelerim/yaptıklarımdır. Elbet fikirlerime katılmayanlar olacaktır. Saygı duyarım, tıpkı benim fikirlerime başkalarının saygı duymasını beklediğim gibi.

Barkın Bayoğlu
(1991'den beri A2 sahibi ve bi'l fiil motora biniyor)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
hido
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 1497

MesajTarih: Prş Ekm 21, 2004 3:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu hareket cok havali da cikan duman insan sagligina zararli be hocam! icon_smile.gif
bi de bütce meselesi tabii...

sürüs basligina getirdiginiz acilimlar icin tesekkürler...
her ne kadar yapmayi düsünmesemde nasil yapilacagini biliyor olmak iyidir, derim.

hido
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ero__
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 12, 2004
Mesajlar: 2010
Nerden: ¿?

MesajTarih: Prş Ekm 21, 2004 3:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi sen daha önce nirdeydin bea?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt