Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 270 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Saçma sapan herşey, herşey saçma sapan..
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Saçma sapan herşey, herşey saçma sapan..
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 59, 60, 61  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Konu Disi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Cum Ksm 11, 2011 5:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yahu bu topik çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu yav.



_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum Ksm 11, 2011 8:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deadline demiş ki:


Hırsızın hiç mi suçu yok?

Yoksa ikircikler yaratmak, bizi bize güvensiz hale getirmek işlerine mi geliyor? Biz zayıflarken onlar daha da mı güçleniyor?

icon_question.gif


15-20 yaş arası kendi ikircik hikayemin özetini yazmıştım, vazgeçtim sildim hepsini. Kısa olsun kafa ütülemeyeyim.

Yukarıdaki video, bu konudaki ironiyi konuşmadan anlatabilmek gerektiği zamanlarda aranan malzemeler içinde, internetin en demirbaş malzemesidir, Türkiye'de en yaygın izlenen herkes tarafından bilinen videolardan biridir, bizim başlığa da üçüncü kez ekleniyor. Evet önemli bir malzemedir, şaşırtır, düşündürür, düşünmeyeni güldürebilir vs. vs. Ama sonuç itibariyle değişmeyen birşey vardır : insanların konuşamadıkları tartışamadıkları konularda eklemek için aradığı malzemelerden biridir. "bakın işte olay bu derece fena" , veya saçma, veya komik.. vs. demeye getiririz bu ve benzer malzemeleri paylaşarak. Ama diyeceğimiz hiç birşey yoktur.

İkircik demişsin deadline. İkircik kelimesi Yaşar Kemal külliyatından çıkma, Türkçemize onun kazandırdığı bir kelimedir. İnce Memed 1-2-3-4 ve Demirciler Çarşısı Cinayeti romanlarında sık sık kullanır Yaşar Kemal ikircik kelimesini. Yaşar Kemal okuyor musun merak ettim ?

Yaşar Kemal'in en iyi anlattığı şeylerden biridir; bilmeyenin sorumluluğu olmaz. Sorumluluğu bilgisi ölçüsündedir.

Bilebildiği kadarıyla doğru ve dürüst olmaya çabalaması dürüst olarak kabul görmesi için yeterlidir. Sorumluluk, sahip olduğun bilgiye görece ölçülüp biçilir tüm evrensel yazarlar ve düşünürler tarafından. Zaten bir yazarı evrensel yapan şeylerden biridir aynı zamanda. (çok yetersiz olsa da hukukta da karşılığını bulmuş bir yaklaşımdır bu. hatta, bir ülkenin ne ölçüde medeni olup olmadığı, hukukunu bu manada inceleyerek bile anlaşılabilir.)

Komik birşey diyeyim mi.. O videodaki adama hiç gülmedim ben. Asla acımadım da o sebepten.

Çünkü o videodaki adam bizden en az 10 kat daha delikanlı Deadline !

---

Hırsızın suçu yok. Sorun bizde.
Koskoca dünya ortadoğu kurallarıyla yer etmiş bir kez zihnimizde.
Okumak yazmak da birşeyi değiştirmiyor.
Ne farkımız var bizim videodaki adamdan ?
Herif mikrofonu uzatsa farklı birşey mi söyleyeceğiz sanki.
Onca bilgi tek işe yarar: konuşursak komik olacağımızı bilip hızla kaçabiliriz.
Ya da temelde aynı şeyleri diyebiliriz.
Şimdi kesin birilerinin yorum yapası gelir bu son cümlelere. Yapar da.
Yuvarlak oval, flu yorumlar,
Ve illaki başkalarının bocalamaları üzerinden..

Cemaatlerin yeni müridler edinmesi için bundan daha uygun bir ortam olamaz Deadline.
Okumak yazmak sosyal yaşamda bireysel cesaretimizle ilgili tek bir şeyi dahi değiştiremiyorsa imam profesörü her zaman her yerde döver kardeşim.


---

goran demiş ki:
Nuh'un gemisi gibi bi pıroceye girsek topik sonu, anlamlı olmaz mı?

Karşılıklı iletişimde son diye birşey olmayacağını, illaki süreceğini çünkü bundan karşılıklı yararlandığımızı ve keyif aldığımızı görmek de çok anlamlı oldu.
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 6:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Sansür yook kiiii ... ..." diye şirinlik yapan yandaş akif'e olimpik madalya monte etmişler.
http://www.muhalifgazete.com/25266-Leman--Haftanin-Lalesi--yapti.htm

Van'daki ikinci depremin güvenlik kamera kayıtları.
http://www.bbc.co.uk/turkce/multimedya/2011/11/111111_vid_van_quake_cctv.shtml
http://www.bbc.co.uk/turkce/multimedya/2011/11/111111_vid_disasters_data.shtml
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
volkert
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 07, 2004
Mesajlar: 372

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 10:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kasılarak ortalıkta dolananlar; buyrun:

http://www.youtube.com/watch?v=ZVVsmIUxY68&feature=related
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 5:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Deadline hocam, senin ikircik mevzusu üzerine birşey daha diyesim geldi : Bu kafayla israil gibi bir din devleti olma yolunda gidiyoruz abi.

Dünyanın en sıkı düşünürlerinden, bilim adamları ve felsefecilerinden bazıları israilde yaşıyor şu anda. Ciddi bir de muhalif kesim var israilde. Abd'li Noam Chomsky son 15-20 yıldır yazılarında sık sık bahseder onlardan. (yanlış hatırlamıyorsam kendisi de aslen musevi kökenli idi. Seneler önce ilk kez Leman dergisi bir özel sayı hazırlamak için Türkiye'ye davet etmişti, konu filistin sorunuydu tüm dünyadan karikatüristler de vardı vs. İlk kez o zaman takip etmeye başlamıştım israildeki muhalefeti) Abi öyle entersan ki, adamların iki lafından biri biz yandık siz yanmayın idi. Demokrasi, parlamento, seçimler vs. herşey var, ama değiştiremiyoruz bu bağnazlığı, barış ve sevgi yanlılarımız bile bağnaz davranıyor diyorlardı. Hala da diyorlar, tabi sallayan yok israilde o muhalefeti. Mahkemeler sabahtan akşama kadar israilli, yahudi kökenli, ama dinle arasına açık net mesafe koymuş muhalifleri yargılıyor israilde. Temel karalama yöntemi de filistinlilere destek vermek, teröre destek olmak. İsrail vatandaşları tarafından yapılan o kadar çok gösteri muhalfet ve israillinin israilliyi yargıladığı o kadar çok dava var ki.. ve bir teki bile basına yansımıyor (bizim basını kastediyorum) Bizim basında okuduğumuz filistin konusunda hep. İsrailli ve en az ötekiler kadar ülkenin kurucusu olan onca muhalifin ne söylediği neden hapislerde çürüdüğü hemen hemen dünyanın hiçbir yerinde basına yansımıyor çünkü öteki mesele daha çok rating yapıyor. İsrailde mahkemeler de devletle aynı görüşte: burası demokratik bir yahudi devletidir.. Burada yaşayacaksan ya yahudi olacaksın, ya müslüman diyor adam sana.. Ve bu adamlar sık sık tevrattan alıntılar yapan, on emirden dem vuran takım elbiseli kravatlı çağdaş adamlar..

Muhalifler ise Türkiye ile ilgili bir konu açıldığı anda Atatürk'e sevgi ve saygıyla başlayıp, Türkiyedeki şartların benzerliğine ve bir din devleti olma potansiyeline dikkat çekip, ardından da dinden kurtaramadık kendimizi, biz yandık siz yanmayın diye anlatmaya başlayan tipler. Beni dumur eden yanı şuydu: 20 senedir bu adamlar bizim tv.lerdeki abudik gubidik siyaset yorumcularından on kere daha iyi ve doğru yorumladılar ve doğru tahmin ettiler türkiyedeki siyasal gidişi icon_eek.gif
----

Taaa refah partisi döneminde söylenirdi, Türkiye bir şeriat ülkesi mi oluyor diye kaygılar dile getirilirdi ve örnek olarak da hep aynı ülke İran verilirdi. Bizde ısrarla alakası yok derdik, şeriat devleti olmayacak öyle birşey olamaz burada, İsrail gibi bir din devleti olmasın da diye..
Adım adım yaklaşıyoruz işte. O günlerde israil başbakanları ve dışişleri bakanları da sık sık açıklama yapardı; "İsrail bir din devleti değildir, israil bir yahudi devletidir. Yahudilerin ulusal devletidir, din devleti başka birşey, biz demokratik bir ülkeyiz, parlamento vardır bizde.." şeklinde.. (googla'da tarat abi bu kelimeleri belki yüz tane habere rastlanacaktır.) İsrailli bakanların bir din devleti olmadıklarını dünyaya anlatmaya çalıştıkları haberler.. Ama onlar ne söylerse söylesin dünyada aklı başında herkes açık ne bilir ki israil de diğer din devletleri gibi bir din devletidir. Tıpkı yönetenlerinin savunmalarında itiraf ettiği gibi bir yahudi devletidir. Parlamento olması, seçimler yapılıyor olması hiçbirşeyi değiştirmez. Olay kendini nasıl tanımladığınla ilgilidir. Olay aslında dinle ve ona ne derece önem verildiğiyle ilgilidir; ilk sıraya o yerleştirilmiş ise, hala listenin başında ise, aksini düşünenlerin onu artık umursamadıklarını itiraf edecek güçleri ve cesaretleri de yok ise.. Laiklik, demokrasi, parlamenter seçim yapısı falan kurtarmaz bir toplumu..

Tek din devleti modeli şeriatle yönetilmek değilmiş, İsrail gibi takım elbiseli kravatlı din devletleri de varmış, onlardan birine dönüşeceğimizi anlatamadık insanlara. Yani işin temelini ! Onlar türbana kafayı takmayı uygun buldular.

Hatta bu ikinci tip yapı o derece güçlü avantajlara sahip ki, dünyanın en güçlü ülkesi abd'yi bile kendisine benzetme potansiyeli vardır.. Sen ikirciklerini açık etmişsin etmemişsin, karşındakini buna göre yönlendirmenin avantajlarını dezavantajlarını tartışmışsın tartışmamışsın birşey değişmez.. Anlatamadık..

Atatürk'ü canımızdan çok severiz ama bir gerçek var: artık çağ değişti, "burası laik bir ülkedir !" deyip masaya yumruğu koymak artık eskisi kadar işe yarayabilecek bir yöntem değil, yöntem salt bundan ibaret ise, 21. yüzyıla gelinmiş olmasına rağmen meseleye en temelden bakamıyorsan karşındakinin elindeki kartlar artık seninkilerden malesef daha güçlüdür dedik.. Anlatamadık.. Bizim gibi düşünenleri Atatürk'ü anlayamamakla itham ettiler, hatta gereksiz yere suçlandık durduk.

Sonuç? Aha işte sonuç ortada. İran gibi bir şeriat devleti falan olduğumuz yok, yakından uzaktan ilgisi yok ve olmayacak da.
Türbana (ve benzer simgesel konulara) kafayı takmak hiçbirşeyi çözmedi, ve çözmeyecek de.
Anayasada laiklik prensibinin bulunuyor olması gidişi değiştirmedi, değiştirmeyecek.
Şu an var olan Atatürkçü tanımları anayasadan kaldırmayı başarsalar dahi anayasada laikliğin tam karşılığı olmasa da bazı tanımlar ilkeler olacak (takım elbiseli din devleti olabilmek için şarttır çünkü) ama öyle ya da böyle birşey değişmeyecek.
Parlamento meclis yine olacak..
Seçimler yine yapılacak..
Kimse irandaki gibi kurallarla cezalandırılmayacak..
İsrail gibi takım elbiseli kravatlı "çağdaş" bir din devleti olacağız bu kafayla.
Ekonomik model tamam.
Uluslararası ilişkilerde siyasi model tamam. Devletimiz gidip konuştuğu her ülkede kendisini "müslüman ülke" kelimeleriyle tanımlıyor mu, tanımlamıyor mu ? Demek ki o da tamam..
Ülke içindeki siyasal ideolojik yaklaşımı tanımlarken dine tabi olanlar anlamında "biz ve onlar" felsefesini kullanıyorlar mı kullanmıyorlar mı?
İki laftan birinin başı "bu ülkenin %99'u müslümandır" oldu mu olmadı mı? Buna itirazı olan var mı? Demek ki o da tamam..
Tıpkı israildeki gibi şirketler artık bu ideolojiye verdikleri desteğe göre değerlendiriliyor mu?
Örneğin, kimin ihale alma şansı daha fazladır sizce ?
Demek ki olayın şeriat devletiyle falan yakından uzaktan alakası yokmuş.
Demek ki olay din ve tam serbest liberal ekonomik düzenin el ele verdiği israil tipi bir din devletine doğru evriliyor.
Demek ki yol yakınken bu iki şey hakkında bir tavrın olmaz ise, buna mani olma şansın da yokmuş icon_sad.gif
Bakın israilli bakanlar aslında haklı abi. Biz de bir din devleti olmayacağız ki. Müslüman bir devlet olacağız. Gayet demokratik. Gayet laik. Din işleriyle devlet işlerini birbirine karıştırmayan.. Kravatlı takım elbiseli çağdaş bir demokratik yahudi devleti, yanına bir de demokratik müslüman devlet.. Korkmaya gerek yok hepsi bu kadarcık..
----

İsrailli bir turist kafilesine denk gelirseniz muhakkak tanışın abiler. O şakırdaklı abilerin ve ablaların aslında Türklere ne kadar çok benzediğini görmek de apayrı bir dumur yaratıyor insanda. icon_eek.gif O derece ki, yahu sanki tek fark dinlerin farklı olması falan diye düşünüyor insan ister istemez.. icon_rolleyes.gif

De hadi bi keren de ben sorayım sana abi,

İsrail gibi, bir din devleti olmadığını söyleyen, ve aynı zamanda kendisini din ismiyle tanımlayan demokratik çağdaş ve laik bir din devleti olma yolunda gidiyoruz.
Yok öyle bişey, veya olmaz öyle bişey diyebiliyor muyuz abi?

Laiklik prensibi üzerinden masaya yumruk koyma metodunun çok işe yaradığını düşünüyor muyuz ?

İyi madem yarayabilirdi, neden böyle oldu o halde ?

Sevgiler...Cem.
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
deadline
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 20, 2008
Mesajlar: 232

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 6:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok soru sormuşsun, yaz yaz bitmez, diyalektik yapmak lazım icon_smile.gif

Yaşar Kemal Okudum. Evet İsrail din devletidir. Anayasasında bile yazar, kim iddia ediyorsa değildir diye anayasasına bir baksın.

Ben bir soru sorayım arada. Demokrasi konusundaki görüşlerine istinaden

Bu halk isterse...

Hilafet gelsin mi?

icon_question.gif icon_question.gif icon_question.gif

Al sana cillop gibi demokrasi paradoksu icon_smile.gif
_________________
En büyük düşmanınız kendi fikirleriniz, kendi cehaletiniz, kendi egonuzdur
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 6:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öyle bişey gelirse ben giderim.
Dine karşı kesin net bir mesafe koyan bir kesim,
ve tabanda zaten varolan bu kesimin yarattığı bir çok seslilik,
ve yeri geldiğinde, dinlerin uydurma olduğunu açıkça ifade edebilen bir kesim oluşmaz da, yukarıdaki gibi kravatlı takım elbiseli bir din devleti olacağımız iyice kesinleşirse de giderim.
(Volkert inceliyor neresi en makul olabilir diye benim yerime de.)

O dediğim kesimler var Türkiyede. Ve hiç de azımsanacak bir kitle değil, tarihsel kökleriyle falan var üstelik.. hem de bilgisi eğitimi yetenekleri yaratıcılığı üst seviyede bir kitle bu. Tek sıkıntısı korkaklıkla ilgili, malesef asıl sıkıntı da odur zaten.. Benim tek merak ettiğim şey değişen şartlar karşısında o kitlenin alacağı tavırdır. İyi kötü biraz sosyoloji okuduk neyin ne olacağı bellidir. O tavır oluşmaz ise ne olacağı konusunda en küçük ikirciğim yok arkadaşım.

Hiç yanıt vermiyorsun.. uyanık seni..

Soruna yanıt olarak..

Halk isterse hilafet gelmez anla artık bunu gözünü seveyim abi.
Ama halk isterse laik, demokratik, kravatlı takım elbiseli neoliberal din devleti olunur. Hem de çatır çatır olunur.
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
erginturhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 11, 2008
Mesajlar: 113
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 9:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben devletçi olacağım şimdi ama bence sorun insanda başlayıp insanda bitiyor. "hiç bişey olmaz abiee" diyen zihniyete değil devlet hiçbir şey teslim etmemek lazım. Bilimden uzak duran adama da...
Daha da önce vicdan lazım hak, hukuk, hakkaniyeti beyninde, gönlünde yaşamak lazım.
Sonuçta tek tek bireylerde bitiyor iş. Onlar (ve belki ben ve belki bizden birileri de) eğitildikce, o şikayet ettiğimiz düzenin değistirilebilmesi için gerekli olduğunu düşündüğümüz kalabalıklar oluşacak.
Buradaki soru da -sizlerin de tahmin edeceği üzere- şu; bu geniş insan yığınlarını oluşturmak için, tek tek bireyler nasıl eğitilecek?
Birçok yöntemden birarada yararlanabilirsiniz bunun için.
Eğitim sistemi; sizin elinizde değil, bir şekilde iktidara sahip olanların istedikleri şekilde yönlendirdikleri sistemi nasıl ele geçireceksiniz? Yakın geçmişten günümüze kadar ve hala da süregeldiği şekilde yeşil sermaye eliyle dersaneler ve özel okullar aracılığıyla yapılmaya çalışılan ve hatta ciddi şekilde temelleri atılan hepimizin önünde alenen gerçekleşen örnekte olduğu gibi mi? Imkânsız değilse bile zor, paranız yok. Bunu yapacak inancınız varsa bile para önemli bir engel günümüz dünyasında.
Bir diğeri çekirdek aileniz ve ardından yakın çevrenizi duyarlı hale getirerek genişlemek sayınızı artırmak; benim gibi hayal etmeyi seven birine bile fazla hayalperest bir yaklaşım gibi geliyor.
Internet; en efektif olan bu gibi günümüz dünyasında. Echelon'un kılıcı bize dokunmazsa diyeceğim ama zor...

Insanlık iyiye gider eninde sonunda diyerek umut edelim... Bunun yanında da, doğruyu hata yaparak öğrenmemeyi dileyelim.

Çözüm önerileri olanların fikirlerini okuyup anlamaya çalışmaktan gerçekten zevk alacağım, paylaşırsanız sevinirim.


Kel alaka gibi gelecek ama mümkünse site yöneticisi ya da moderator ya da adına ne deniyorsa bu tip forum sitelerinde, benim rumuzumu erginturhan olarak değiştirebilir mi? Ya da kimin değiştirebileceğini söylerseniz ondan rica edeyim...
_________________
0-36500km Hyosung GT250R
0-??????km Honda VFR 800
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 9:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

(flyfish admin abi.)

Öteyandan senin rumuz güzel be abi.. Çocukken bira ve kola şişeleri satıp, alıp okurduk MisterNo'yu. (Conan'ı gizli gizli okurduk, erotik çok seksi kadın figürleri olurdu içinde icon_smile.gif )
Biz böyle sevdik be abi seni. enginturhan kim şimdi bilmiyoruz ki ? icon_biggrin.gif
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
erginturhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 11, 2008
Mesajlar: 113
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cmt Ksm 12, 2011 10:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler, mesaj attım bakalım olacak mı.

Rumuzumu ve dolayısıyla mister no yu ben de severdim ilk rumuz alırken forumlar için onu uygun görmüştüm kendime, zamanla isim soyadımın daha uygun olduğunu düşünmeye başladığımdan son dönemde yeni kayıtlarımı erginturhan olarak bırakmaya başladım.
Mister no serisini bulsak da okusak bayilirdim.
Mister No, Yzb. Volkan, Atlantis (Martin Mystere), Zagor ve arkadaşı Çiko (Felipe Cayetano Lopez Martinez Gonzales Çiko) icon_smile.gif bayılırdım bunlara, ilk paramı da bunları satıp kazanmıştım icon_smile.gif

Bu arada Engin değil Ergin...
_________________
0-36500km Hyosung GT250R
0-??????km Honda VFR 800
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
deadline
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 20, 2008
Mesajlar: 232

MesajTarih: Pzr Ksm 13, 2011 2:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:
Öyle bişey gelirse ben giderim.
Dine karşı kesin net bir mesafe koyan bir kesim,
ve tabanda zaten varolan bu kesimin yarattığı bir çok seslilik,
ve yeri geldiğinde, dinlerin uydurma olduğunu açıkça ifade edebilen bir kesim oluşmaz da, yukarıdaki gibi kravatlı takım elbiseli bir din devleti olacağımız iyice kesinleşirse de giderim.
(Volkert inceliyor neresi en makul olabilir diye benim yerime de.)

O dediğim kesimler var Türkiyede. Ve hiç de azımsanacak bir kitle değil, tarihsel kökleriyle falan var üstelik.. hem de bilgisi eğitimi yetenekleri yaratıcılığı üst seviyede bir kitle bu. Tek sıkıntısı korkaklıkla ilgili, malesef asıl sıkıntı da odur zaten.. Benim tek merak ettiğim şey değişen şartlar karşısında o kitlenin alacağı tavırdır. İyi kötü biraz sosyoloji okuduk neyin ne olacağı bellidir. O tavır oluşmaz ise ne olacağı konusunda en küçük ikirciğim yok arkadaşım.

Hiç yanıt vermiyorsun.. uyanık seni..

Soruna yanıt olarak..

Halk isterse hilafet gelmez anla artık bunu gözünü seveyim abi.
Ama halk isterse laik, demokratik, kravatlı takım elbiseli neoliberal din devleti olunur. Hem de çatır çatır olunur.


Uyanıklıktan değil ya hu... Tembellikten icon_smile.gif

Halka istetirsen yeterince her bi şey gelir.

1982 anayasası %92yle geldi mesela. Saddam son seçiminde %99,99 aldı mesela icon_smile.gif

Gördüğün gibi yeterince motive edersen hilafet de gelir, Taliban da.

Sorun bu gelenlerin geldikleri gibi gitmiyor oluşları.
_________________
En büyük düşmanınız kendi fikirleriniz, kendi cehaletiniz, kendi egonuzdur
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Ksm 13, 2011 8:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aynı şey değil bence. İstediğin kadar motive et taliban maliban gelmez abi.
Pazar ekonomisiyle tüketimle ve sermaye ile uyumlu olmak zorunda gelecek her ne ise. Uyumlu değilse de dönüşmek, değişmek zorunda.
82 anayasası ve o günler.. O dönem, pazar ekonomisinin hakim olduğu günler değildi. Özal ile başladı
Din tüketime uyup ona göre şekil almak zorunda bugün, bu konuda yapabileceği hiç birşey yok.
Ha, dersen ki bu uyumda her din için farklı şartlar geçerlidir, evet. Örneğin hristiyanlığın uyumu daha sancısız ve kolay oluyor, ama şu an aynı sorun abd'de var mesela. Dini artık sallamayan toplumlarda yok sadece.
Bunda belirleyici olanlar da üretimi kontrol eden sermayedir,

Üretim araçlarını ve sermayeyi kontrol etme iddiasıyla geliyorlar şimdi !
Gelip de gitmemeleri sorun diyorsun ya.. sebebi budur.
Gelip de gitmemeleri dinden ziyade "din&sermaye" işbirliğinin ve uyumunun gücüyle ilgilidir.
Böyle bir iddiaları yoktu daha önce. 80'lerde keşfettikleri bir olaydır şimdiki durum. Öncesiyle kıyaslanmaz.

Bu yeni dönemde basın özgürlüğünde 112. sıradayız abi. Kenya, Uganda ve Senegal ile beraber..
(cemaat&kapitalizm aş. ortaklığındaki mükemmel uyumunun nur yüzlü bir sonucudur bu derece demokratik olup da aslında böyle olmak..)
----

Çocukken ayağım kırılıp devlet hastanesinde yattığımda günlerce aralıksız dinlemek zorunda kaldığım kasetten bir şarkı ile veda ediyorum abi. (bak harbi bu şarkıyı dinlettiler şaka diil)

Hakkı Bulut söylüyor : İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız..
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/14944/hakki-bulut-ikimiz-bir-fidanin-guller-acan-daliyiz-1969

Ve aradan yıllar geçer.. Aynı şarkının yeniden uyarlanmış versiyonu bu defa cd olarak piyasaya çıkar. Doğru pazarlanan şarkı bir duygu seli yaratacak ve satış patlaması yapacaktır. Artık tüm marketlerin raflarındadır : http://www.youtube.com/watch?v=JYxqr1itiI0

Sevgiler...Cem
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Pts Ksm 14, 2011 8:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siste bağıran vapur düdükleri gibi, geliyor muyuz, gidecek miyiz? Yoksa çığlık çığlığa?

Mükemmeli doğada aramak gerekirse (gerekmeyebilir), insan gibi vahşi bir etobura karınca muamelesi yapmak çok zor. Sosyalizmin işi yaş. Üstelik işe tersinden bakacak olursak aslanların ceylanları yemesini, ceyanların çimleri yemesini vb. yasaklayan bir sistem besin piramidinin toptan kollabe olmasına neden olabilir gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var? Kartel deyip de geçme doğruyu bilip de yanlışı seçme...

Kanunları bilmemek cezai yaptırımı engellemez. Belki mutluluk olabilir ama cehalet eninde sonunda başımıza iş açar. Sadece geleceği yönlendirmekten sorumlu olmayız. Tarih tekerrürden ibaret olduğu için o iş de beyhude çırpınış en nihayetinde. Bir de devlet ile vatandaş ilişkisi asimetrik, kanunlar aynı şekilde işlemiyor. Sen borcunu faiziyle ödüyorsun, devlet süründürüp anaparayı bile ödemeyebiliyor.

Kafam karışık, kesin saçmalıyorum. Fikirler uçuşuyor, hiçbirşey bilmediğimi, tutunacak sağlam bir fikrim olmadığını çoktan anladım. Boş konuşup afacan velospitçi arkadaşlarımla beraber gırgırımı geçiyorum o kadar. İddaalı, ciddi birşey söylemekten o kadar uzağım ki...

http://www.youtube.com/watch?v=eo5JiVLrUIQ
_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 14, 2011 9:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

goran demiş ki:

Mükemmeli doğada aramak Gerek (gerekmeyebilir), insan gibi vahşi bir etobura karınca muamelesi yapmak çok zor. Sosyalizmin işi yaş. Üstelik işe tersinden bakacak olursak aslanların ceylanların yemesini, vb. yasaklayan bir sistem besin piramidinin toptan kollabe olmasına neden olabilir. Gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var? Kartel deyip de geçme doğruyu bilip de yanlışı seçme...

Ya tamam kafa karışık olabilir insanlık hali.. Herkesin kafası karışık bugünlerde. Ama aslanlar ceylanlar büyük balık küçük balık yer falan derken sosyal darwinizme kapılma da tellak muhafaza valla
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sosyal_Darwinizm

-----

E tangaları giyip bi rio karnavalı da düzenlesinler .. Bu kadar maymunluktan sonra ben onu da beklerim valla..

http://www.ntvmsnbc.com/id/25296880

(Dinlemesi okuması her zaman keyif veren, donanımlı, bilgisinin zekasının önünde her zaman saygıyla eğildiğimiz İlber ayaklı kütüphanesinin ilk kez bu derece perişan bi fotosunu görüyorum. icon_sad.gif Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum a.. icon_cry.gif )
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
volkert
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 07, 2004
Mesajlar: 372

MesajTarih: Pts Ksm 14, 2011 4:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya düşünüyorum bir yandan.Diğer ülkelerdeki benzeri örnekler nasıl diye? Tarihi kimliklerini ne kadar anıyorlar, ne derecede anıyorlar yada anıyorlar mı?

Şimdi işin kötüsü şu; benim bu konuda doğru dürüst bir bilgim yok.Çok kabaca hatırladıklarım da bu durumun tersini işaret ediyor. Mesela rusyada bolşevik devriminden sonra tüm çar ailesi sürülmüş yada ortadan kaldırılmıştı.Sonrasında da sovyetler birliği döneminde asla çarlar ve aileleri anılmadı diye biliyorum. Benzer şekilde almanya hiç bir zaman ardından hitler'i anmadı mesela. Ama eski prenslerin heykelleri falan var galiba.Turistik olarak kraliyetin devam ettiği bazı ab ülkelerinde de prens bilmemne heykeli var.Millet fotoğraf çektirsin diye duruyor öylece. Birileri toplanıp "prensim çok yaşa!" falan diye bağırmıyor.Kimsenin tekrardan kraliyet ailesinin malı olmaya da niyeti yok.Herkes halinden menun.Okuyan düşünen insanlar genelde.Karınlarını doyurmak ve barınmak için harcadıkları paradan arta kalan bir şeyler olduğu için sosyal hayatları da kuvvetli.Komşusu ile kavga etmek yerine spor olarak yüzme, koşu, tenis gibi şeyler yapıyor mesela. Yada mahallenin namus bekçiliği yerine boş vakitlerinde kitap okuyor, evinde müzik dinliyor vs. Günün belli vakitlerinde megafonla dışarıdan bağıran ve bir şeyler yapmaya davet eden kimse olmadığı gibi, herhangi bir şey yapmadığı için baskı da görmüyor.Dolayısı ile insan kendi hayatını sürebiliyor. Teba olmadan, kul olmadan, canını bir şeylere birilerine feda etmeden. İnsan olduğunun farkında, insan gibi yaşadığının da farkında.Dünyanın başka bir ülkesine kaçmak gibi hayalleri yok. Haklarını biliyor ve gasp edilmeye çalışıldığı zaman büyük bir tepki gösteriyor. Devletin bir kurum olduğunu, amacının da o ülkede yaşayan insanların iyi ve mümkün olduğunca kendi istediği gibi yaşayıp mutlu olabileceği ortamı yaratmak olduğunu biliyor. Krallığın ciddi olarak geri dönmesi halinde kendisinin bir hiç olacağını, hayatının kralın iki dudağı arasında şekilleneceğinin farkında. Bunu değil konuşmak tartışmak, düşünmek bile saçma. Bunu düşünen ya kraliyet soyundandır yada zaten başta olup, başa geçmeyi planlayıp sürekli orada kalmaya niyetlenendir.

Şimdi ben türk halkına şunu sormak istiyorum: (tüm türkiye bu forumun üyesi yada dışarıdan okuyor tabi hiç şüphem yok)

Kaçınız padişah torunusunuz?

Kaçınızın ülke yönetiminde söz sahibi olmak, yada ülkeyi yönetmek gibi bir planı var?

Sıradan bir vatandaşın imparatorluk hayali kurması kadar saçma, mantık dışı bir şey olamaz.

Padişah denilen adam tüm ülkeyi haraca kesip İstanbul'da sarayda taşak kebabı yapan birisi. Arada atına binip sefere çıksa da, birazcık beyni olan o sefer sırasında sıradan bir asker ile padişahın konaklaması arasında bir hayli fark olacağını bilir. Arkadaşım... bak güzel kardeşim... bunu okuyorsan sen zaten o seferlerde elinde kılıç, en önde koşturan adamsın demektir.İlk geberip gidecek kişi sensin.Akşam olunca aç açıkta kalacak olan sensin.Elinde bir tas, soğukta ve karanlıkta yemek sırasında bekleyecek olan sensin.Eve dönünce toprağa ekecek tohum bulamayıp otları kaynatıp suyunu içecek olan sensin.Zaten toprak da senin değil, padişahın. Çocuğun doktor görmeden, okuma yazma öğrenemeden büyüyecek. Hakkın yendiği zaman kadı ne derse o olacak.Zaten hakkın falan da yok. İstanbul'a dilenmeye gittiğinde, padişah şatafatlı altın varaklı arabası ile geçerken ayağa kalkıp "padişahım çok yaşa" diye bağırmazsan dayak yiyecek, hapse atılacak olan sensin.

O adam ne derse o olacak.

Sen bir hiçsin.

Neden bunu anlamak istemiyorsun?



Seni insan yerine koyan bir devrim yapıldı. Sana oy verme hakkı verildi.Ülkeyi yönetecek olan kişiyi seçme hakkı verildi.Eksikleri ve yanlışları olsa da neden buna sahip çıkmıyorsun?

Seni eğitmek için binlerce insan gönüllü olarak şehirlerden kalkıp köylere gitti.Eline kürek almamış, yakından inek görmemiş insanlar, çocuklarla birlikte toplanıp kendi okullarını yaptılar.

Köylü uzakta, sadece vergi olarak yetiştirdiği buğdayın bir kısmını saraya yollayan insan benzeri yaratık olmaktan çıkıp insan yerine kondu. Daha sonradan sana yeniden hayvan muamelesi yapanlar devrimi götünden anlayanlardır. O adamlar temizlenmediği için sen zannediyorsun ki devrim askerde dayakla öğretilen birkaç özlü sözden ve başlıktan ibaret.

Devrim yapılan hiçbir ülkede bir önceki devrin, hele yöneticileri, asla anılmaz.Sanat insanları, düşünürleri anılabilir ama, bizzat devrim yaptığın şey anılır mı lan? Nerede var örneği? Sadece eğer tekrar bir devrim yapılır da o eskiye benzer bir şey gelirse yönetime, ancak o zaman yeniden muteber insan olur o eski yöneticiler.

Şimdi ben soruyorum:

Ülkede yeniden bir devrim oldu da benim mi haberim yok?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Konu Disi Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 59, 60, 61  Sonraki
38. sayfa (Toplam 61 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt