Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 292 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Uzunca bir Africa Twin inceleme yazısı denemesi...
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Uzunca bir Africa Twin inceleme yazısı denemesi...
Sayfa 1, 2  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
naproksen
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Mar 28, 2007
Mesajlar: 78
Nerden: Muğla

MesajTarih: Prş Arl 10, 2009 12:16 pm    Mesaj konusu: Uzunca bir Africa Twin inceleme yazısı denemesi... Alıntıyla Cevap Ver

Bunu yapmak için uzun süre bekledim; çünkü daha tam anlamıyla bu inceleme yazısını yazacak kadar hazır değildim. AT ile 25,000 km den sonra hazır mıyım? Hayır. Ama benden sonrakilere ufak bir görüş olarak bu inceleme yazısını yazmaya karar verdim. Format daha çok benim hikayem…, inceleme yazısı bu hikayenin içinde.

Onu ilk gördüğüm anı hatırlıyorum…Twister’ım bana yetmemeye başlamıştı ve biraz büyütme arayışına girmiştim.(her motorcu gibi). Her sağduyulu motorcu gibi çok fazla uçmadan (bütçede kısıtlı) 400cc lik falcon, KLE 500 tarzı motorlara bakıyordum. Tarzımı belirlemiştim enduro alacaktım. Bir gün bir abimiz satılık Africa Twin var bakmak istermisin dedi, ben pek alacağıma ihtimal vermediğim için yarım ağız bakalım dedim. Ve bakmaya gittik, brandası kapalı şekilde duruyordu. Bakmak için brandasını kaldırdım, önce farlarını gördüm, ikiz farlarını, sonra iri deposunu, çift silindirini, rahatsız koltuğunu v.s. işte ben o motoru, o an almıştım geriye sadece bürokratik işlemleri kalmıştı. Fiyat bütçemin çok üstündeydi, cc’si düşündüğümden çok yüksekti ben 650 cc lere olması çok zor diyerek bakıyordum, ama bunlar teferruat.

Borçlar alındı, ödünler verildi işin teferruat kısmı halledildi. Sonra anahtarı elime aldım, kontağı açınca tripmaster (bir tür yol bilgisayarı) kendini sıfırlayıp normale döndü. Starter a basınca beni klasik Honda çalışma sesi Fıyy Fıyy Fıyy karşıladı, sonra tabiî ki 750cc 62 Hp nin gücünü gösteren bir ses. Aslında sesi bir pegaso yada F650GS e göre zayıf ama bu benim için bir artı. Çok gürültülü çalışmıyor, sesi ne kadarsa gücü o kadar, zaten ses olayı bir takıntıdır, kendini büyük gösterme ihtiyacıdır bu yüzden etrafta bir sürü egzoz kapağı açılmış mobilet dolaşıyor.

Orta ayağı açıkken üstüne oturdum işte o zaman korktum, yer çok uzak görünüyordu. Orta ayaktan indirince ayaklarım yere değdi ve rahatladım.(boyum 1.85). Hafifçe gazı verdim ve işte gidiyorduk. İlk izlenimim bir enduroya yakışır vites aralıklarıydı, twister da 6 vites vardı ve durmadan vites değiştiriyordum. AT’deki aralıkları iyi ayarlanmış 5 vites oldukça güzel. Bu konuda keşke 6 vites olsaydı diyenleri duydum (otoban sürüşleri için) ama bana yeterli geldi, illa beğenmiyorum derseniz dişli oranlarıyla oynayarak bu sorunu çözebilirsiniz. (orijinal dişli sayısı ön 16-arka 45). Daha hızlı olsun diyorsanız arka dişli küçült, ön dişli büyüt, yok ben hız istemem konforlu otoban yolculuğu güzeldir diyorsanız tam tersi.

Vites konusunda çok takıldık gelelim sürüş izlenimlerine. Akan trafiğe yukardan bakmak (gerçekten yukardan bakmak, DL V-Strom gibi Turing yüksekliğinden bakmak değil) gerçekten güven ve hakimiyet duygusu veriyor. Böyle bir durumda kralların, devlet adamlarının neden yüksek yerlerden halka hitap ettiğini anladım, hem herkes tarafından görülebiliyorsun ve içinde herkese karşı bir üstünlük duygusunun yarattığı tatmin var. Aynı durum trafikte de geçerli herkes tarafından görülebilmek. Diğer üstünlük duygusu sizin egonuza kalmış . Burada hemen şu düşünce aklınıza gelecektir “o kadar yüksekse, viraj kabiliyeti çok kötüdür”, yanlış! AT nin şöyle bir özelliği vardır: canınız o gün hangi motora binmek istiyorsa AT odur. Şöyle açayım konuyu, racing mi istiyorsanız çıkarın çantaları, indirin ön camı tamam (viraj kabiliyeti hiçbir zaman bir racing kadar olmaz ama inanın yatırmak istediğiniz kadar yatırın sorun olmadığını göreceksiniz), kros mu yapacaksınız zaten hazır, dünyayımı dolaşacaksınız, takın çantaları yükleyebildiğiniz kadar yükleyin işte yine hazır.

Gelelim son hız konusuna, ibredeki son rakam 200 km ve AT yazanı gidenlerden, bizzat denedim.(her ne kadar hız merakım olmasa da insan limitlerini bilmek istiyor).

Sürüş izlenimlerine devam edecek olursak AT nin hata affeden özelliği (tahminim bu enduro tarzı motorların ortak özelliği) sizi birçok yerde sıkıntıdan kurtarıyor. Yolda gidiyorsunuz yavaşladınız ama vites düşürmediniz, sonra hızlanmak için gazı verdiniz AT sizin için teklemeden biraz nazlanarak alt devirlerden toplayıp gelecektir. Viraj dönerken birden hızlanmak istediniz ve gaza yüklendiniz AT sizin için arka tarafı kaydırmadan istediğiniz şekilde hızlanacaktır.Bu arada önemli bir şeyi not olarak düşmek istiyorum bütün hataları affedeceği anlamına gelmesin, bilinçli bir sürücünün basit hatalarını affeder olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca virajda gaza yüklenince arka tarafı kaydırmadan hızlanma özelliği bireysel bir özellik değildir, çoğu enduro bu şekildedir diye düşünüyorum. Torklu makinelerdir, gücü yavaş yavaş gerektiği kadar verirler(hız motorları gibi elcik ayarı çok hassas değildir), bu arazi sürüşlerinde de çok işinize yarar. Zaten bu torku hissedersiniz, gazı verince hafif önü havaya kalkar ve alttan alttan bir şeylerin canlandığını ve çalıştığını, o devinimi hissedersiniz, o gücün orada olduğunu ve gerektiğinde kullanmanız için hazır olduğunu bilmek gerçekten harika bir duygu.

Gelelim koltuk sorununa, birçok AT sahibinin ortak şikayeti. Koltuk biraz rahatsız, biraz ince o yüzden basınç dağılımı dar bir alanda oluyor bu da çabuk rahatsızlık yaratıyor. Bu sorunun çeşitli çözümleri var, kaplatabilirsiniz, corbin den rahatını alabilirsiniz ya da hava yastıklarından kullanabilirsiniz. Ya da benim gibi zamanla alışırsınız. Artçılı bir yolculuk da rahat olmuyor koltuk düz olduğu için artçınız her frende üstünüze doğru kayıyor, bunun çözümü içinde araya kaplamacılardan bir tümsek koydurabilirsiniz, Ya da benim gibi mümkün olduğunca yalnız binersiniz.

Diğer sorunu da benzin pompası. Evet çoğu AT cinin ortak sorunu bozulan benzin pompası, bunun nedeni benzin bitince boşa çalışan pompanın sapıtıp devreleri yakması. Bunun çözümü fahiş fiyattan servisten yenisini almak, Mitsubishi panelvanın benzin pompasını almak (kodu: Mitsubishi part No. VC-Z-916), ya da yurtdışı sitelerden facet pump almak (kodu:40105) ve tabi ki benim çözüm seçeneğim olan son seçenek, benim gibi tripmaster’ı (bir deponun gideceği km belli) kullanarak pompayı benzinsiz bırakmamak.(56000 km de orijinal pompa).

Gelelim yakıt tüketimi olayına, herkesin “750 cc mi acayip yakar, benzini su gibi içer” düşünceleri yanlış. Yaklaşık sekiz aydır her benzin fişini saklıyorum ve her seferinde depoyu doldurarak kaç lt. yaktığını hesaplıyorum. Bu fişlere göre 100 km’de en düşük 4,3 lt en yüksek 5,6 lt tüketim oldu. Burada şunu not düşmeliyim çoook nadir şehir içi kullandım, 5,6 da bu kullanımlardan birine ait. Bence tüketimi bu güce bu motora göre oldukça iyi.

Bakım maliyetleri de herkesin merak ettiği bir sorudur. İlk aldığımda iki sefer servise götürdüm bu da biraz maliyetli oldu. Maliyetli derken işçilik ücretininde hatırı sayılır bir miktarda olması önemli. Ama zamanla bakım maliyetlerini minimuma indirebiliyorsunuz. Bu size bağlı. Yağ ve yağ filtresi değişimini, hava filtresi değişimini rahatlıkla kendiniz yapabilirsiniz. AT nin iyi yanlarından biri mekanik olması, eliniz biraz anahtar tutuyorsa ve biraz da okuyup araştırmayı seviyorsanız çoğu şeyi kendiniz yapabilirsiniz. Okuyup araştırarak çoğu ustadan daha çok şey bilebilirsiniz. Mesela çoğu usta AT de kullanılacak bujinin tırnak aralığının 0,8-0,9 mm aralığında olması gerektiğini bilmez. Yeri gelmişken birkaç ufak bilgi vereyim bari; yağ ve yağ filtresini değiştirecekseniz 2,6 lt yağa ihtiyacınız var, sadece yağ değiştirecekseniz 2,4 lt gerekli. Ben güney egede yaşayan biri olarak motorumda 10-40 yarı sentetik yağ kullanıyorum. Buji kodu (NGK için geçerli) DPR8EA-9 dir. Lastik ölçüleri ön : 90/90-21 arka: 140/80-17. Aküsü 12V 12A dir, marka tercihi size bağlı.

Birazda AT nin off-road (yoldışı-arazi) kabiliyetinden bahsetsek iyi olur sanırım. Öncelikle şunu söylemek isterim 205 kg ağırlığıyla AT biraz insanın gözünü korkutuyor. Tabi ki bir cross motor gibi şu keçileri takip edeyim diyemiyorsunuz. Arazi sürüşü daha çok sizin sürüş yeteneğinize ve doğru lastik seçimine bağlı. Benim gibi Metzeller tourance’lara asfalta uygun hava basıp (ön:29 arka:32, eğer yolcu varsa ön:29 arka:36 bu değerler motorun üstünde yazıyor ) araziye girerseniz, düşmeseniz bile motorla dans ederken baya bi ter atarsınız. Kısacası uygun şartları sağlarsanız araziye girmekten çekinmeyin.

Muhakkak daha yazılacak çok şey vardır ama şu anda benim aklıma gelenler bunlar, daha öncede belirttiğim gibi ben At ile ilgili önbilgi niteliğinde olması için yazıyorum. Sormak istediğiniz şeyler olursa bana burada yada http://lntoftheotherworld.blogspot.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

E. Barış ALTAN
_________________
http://lntoftheotherworld.blogspot.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
bberksan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 19, 2003
Mesajlar: 816
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Arl 10, 2009 8:19 pm    Mesaj konusu: re Alıntıyla Cevap Ver

Olmemek uzere yapilmis son efsanelerden biri. Kullan at devrine gecisden hemen oncesini temsil ediyor. Gunumuz kapitalist dunyasinda motorlar 7-10 yil 50-100 bin kmde ekonomik omrunu tamamlamak uzere hesaplanip uretiliyor . Bu dunyaya 2.bir afrika , R80GS , CB four'lar gelmeyecek ne yazik ki
_________________
I need your boots , your clothes and your motorcycle.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
isinakholi
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 04, 2006
Mesajlar: 274
Nerden: istanbul

MesajTarih: Prş Arl 10, 2009 9:20 pm    Mesaj konusu: Re: Uzunca bir Africa Twin inceleme yazısı denemesi... Alıntıyla Cevap Ver

naproksen demiş ki:
...Akan trafiğe yukardan bakmak (gerçekten yukardan bakmak, DL V-Strom gibi Turing yüksekliğinden bakmak değil) gerçekten güven ve hakimiyet duygusu veriyor. Böyle bir durumda kralların, devlet adamlarının neden yüksek yerlerden halka hitap ettiğini anladım, hem herkes tarafından görülebiliyorsun ve içinde herkese karşı bir üstünlük duygusunun yarattığı tatmin var. Aynı durum trafikte de geçerli herkes tarafından görülebilmek. Diğer üstünlük duygusu sizin egonuza kalmış ....E.Barış ALTAN





İşte burası çok güzel.Onun için bu sınıfın artık üretilmeme ihtimali beni çok korkutuyor...
_________________
1 nci İRAN SEFERİ
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14381&highlight=iran+7500
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
purenake
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Aug 02, 2009
Mesajlar: 39

MesajTarih: Prş Arl 10, 2009 10:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten güzel bir yazı icon_smile.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
kunduz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 23, 2005
Mesajlar: 2823
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Cum Arl 11, 2009 8:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler bu güzel yazı için. Motor aleminin iki kült motoru vardır bence. Biri Africa Twin biri 1150 ADV.

Önce Transalp sonra Varadero kullanıcısı olarak motorunuzun, Afrika Twin'in frenajını merak ettim doğrusu. Bu konuya değinmemişsiniz. Bu konmuda da bir şeyler yazar mısınız?
_________________
Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...

Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh -
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
naproksen
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Mar 28, 2007
Mesajlar: 78
Nerden: Muğla

MesajTarih: Cum Arl 11, 2009 9:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kunduz demiş ki:

Önce Transalp sonra Varadero kullanıcısı olarak motorunuzun, Afrika Twin'in frenajını merak ettim doğrusu. Bu konuya değinmemişsiniz. Bu konmuda da bir şeyler yazar mısınız?


Evet bu konuya değinmemişim, haklısınız. Bir kaç yerde okumuştum AT nin frenleri zayıf diye. Ben o konuda hiç sıkıntı yaşamadım ama yazıda da belirttiğim üzere çok hız meraklısı değilim genelde sakin kullanırım. Tabi ki limitleri zorladığım zamanlar oldu, o zamanlarda da bana bir sıkıntı yaşatmadı. İlk aldığım zaman arka tekeri çok fazla kaydırıyordum, ön-arka fren dağılımını iyi yapamıyordum sonra alıştım. Yaklaşık 7000 km önce amerikadan aldığım kevlar fren balatalarını taktım. İlk başta oldukça endişeliydim sorun olacakmı diye ama olmadı. Kevlar diğer fren balatalarına göre daha esnek bu yüzden biraz daha fazla basınç uygulamak gerekiyor sanki. Belki tamamen psikolojikdir emin değilim icon_rolleyes.gif
_________________
http://lntoftheotherworld.blogspot.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
nurikilimci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 27, 2007
Mesajlar: 111
Nerden: aydın

MesajTarih: Cmt Arl 12, 2009 2:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

üstad ellerine sağlık çok güzel yazmışsın.
Ama benim anlayamadığım birşey var. Benimde 91 model 55000 de bir at m var. Kafam yakıt mevzusuna takıldı. Ben 6,5- 7 lt nin altında bir rakamı hiç görmedim 4,3-5,6 çok iyi rakamlar nedir bunun hikmeti. Kullanım dersenzi motoru uysal kullanırım. Bakım , tüm bakımlarını kendim yaparım ve zamanında yaparım. Nedir abi bu işin sırrı. Aydınlata bilirseniz çok sevinirim.
saygılar
_________________
0 555 5011508
91 xrw 750 AT

birşeyin şöyle yada böyle olması gerektiğini söylemek olanı hayali bir unutuşun kucağına terk etmektir (sartwell)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
hasafrica
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 295
Nerden: Ist.

MesajTarih: Cmt Arl 12, 2009 4:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nurikilimci demiş ki:
üstad ellerine sağlık çok güzel yazmışsın.
Ama benim anlayamadığım birşey var. Benimde 91 model 55000 de bir at m var. Kafam yakıt mevzusuna takıldı. Ben 6,5- 7 lt nin altında bir rakamı hiç görmedim 4,3-5,6 çok iyi rakamlar nedir bunun hikmeti. Kullanım dersenzi motoru uysal kullanırım. Bakım , tüm bakımlarını kendim yaparım ve zamanında yaparım. Nedir abi bu işin sırrı. Aydınlata bilirseniz çok sevinirim.
saygılar


91 model ile sanırım 93 sonrasında farklılıklar var. CDI ünitesi sizde 2 adet. 95 sonrasında bir adet. Daha gelişmiş bir ateşleme sistemi var. Güçleri farklı galiba. Tüketimin değişik olması normal. İyileştirmeler vardır.

Güçler şöyle ;

Year: 1991
Displacement: 742.00 ccm (45.28 cubic inches)
Power: 58.00 HP (42.3 kW)) @ 7500 RPM
Torku bulamadım.
____________________________________

Year: 1996
Displacement: 742.00 ccm (45.28 cubic inches)
Power: 60.00 HP (43.8 kW)) @ 7500 RPM
Torque: 61.80 Nm (6.3 kgf-m or 45.6 ft.lbs) @ 6000 RPM
_____________________________________

93 modeller daha bi enteresan.

Year: 1993
Displacement: 742.00 ccm (45.28 cubic inches)
Power: 62.00 HP (45.3 kW)) @ 5000 RPM
Torque: 62.76 Nm (6.4 kgf-m or 46.3 ft.lbs) @ 6000 RPM
_________________
YBR125ESD_2011_İst.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Arl 13, 2009 2:51 am    Mesaj konusu: Re: Uzunca bir Africa Twin inceleme yazısı denemesi... Alıntıyla Cevap Ver

naproksen demiş ki:
Gelelim koltuk sorununa, birçok AT sahibinin ortak şikayeti. Koltuk biraz rahatsız, biraz ince o yüzden basınç dağılımı dar bir alanda oluyor bu da çabuk rahatsızlık yaratıyor. Bu sorunun çeşitli çözümleri var, kaplatabilirsiniz, corbin den rahatını alabilirsiniz ya da hava yastıklarından kullanabilirsiniz. Ya da benim gibi zamanla alışırsınız.


Ben 1100 gs kullanıyorum. Bu güne kadar selesinde en rahat ettiğim enduro da AT oldu. Rahatlık derken arazi, asfalt yol ve şehir içi trafikte kullanımın "bence" bir ortalamasını kastediyorum.

Başka hiç bir enduronun üzerinde bacaklarım kendiliğinden, hiç bir ilave güç harcamadan depoyu sarmaz. AT bu konuda bir numaradır bana göre. Üzerine oturduğum ilk anda da, kullanmaya başladığım zaman da hep bu dizlerin ve bacakların makinayı kendiliğinden kavramasını ve bunun verdiği dengeyi hissettim diyebilirim.

Bir kıyaslama yapacak olursam ben gs'ten çok daha rahat olduğunu düşünüyorum at selesinin ve oturuş pozisyonunun. Dediğim gibi, hiç bir motorda oturuş pozisyonu açısından kendimi o kadar rahat hissetmedim. Öteyandan "rahat" kavramı da sanırım kişiden kişiye çok değişiyor.
Zaten, şu an sadece enjeksiyon, tubeless lastik ve viraj kabiliyeti yüzünden GS kullanıyorum.

Her an boxeri şutlayıp AT'ye geçebilirim bu yüzden selesine, hele hele bacakları kendiliğinden kavrayan bu makinanın oturuş pozisyonunun verdiği rahatlığa laf söylemeyelim lütfen icon_smile.gif

Sevgiler...CeM...

Not : Ben tekrar üretileceğine dair hala bir umut taşımak istiyorum. Hiç bir numarası olmasa onun görünümü, estetiği bile yeter yahu. Tüm dünya istiyor ve ben Hondanın bu kasfasını birtürlü anlamıyorum ! icon_cry.gif
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
jeanpierre
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jul 19, 2007
Mesajlar: 8

MesajTarih: Pzr Arl 13, 2009 2:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu dünyada en çok istediğim şeylerden biri de at ın yeniden üretilmesi çünkü ne kadar temiz de olsa kazası var belası var yana yatması var yaşadığımız ülkede üretimi durmuş bir motoru opere etmek kolay değil. bende ilyada sana katılıyorum o motora binince bacakların depoyu bir sarışı var ki insana acaip güven vermekte.
saygılarımla oğuzhan...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Costa
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 20, 2004
Mesajlar: 202

MesajTarih: Pzr Arl 13, 2009 4:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eski teknolojinin üretimi bi noktadan sonra mümkün olmuyor. Yeni teknoloji maliyetleri zamanla ucuzluyor ve bu yüzden eskisinin üretimi maliyet açısından pahalı, pazarlama açısından da verimsiz oluyor.
Ama AT gibi daha birçok model araç sonuçta yaşadıkları döneme damga vuruyorlar, ve sonrasında bizler için "klasik" oluyorlar... Dünya ise hep değişmeye devam ediyor...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
naproksen
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Mar 28, 2007
Mesajlar: 78
Nerden: Muğla

MesajTarih: Pts Arl 14, 2009 7:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nurikilimci demiş ki:
üstad ellerine sağlık çok güzel yazmışsın.
Ama benim anlayamadığım birşey var. Benimde 91 model 55000 de bir at m var. Kafam yakıt mevzusuna takıldı. Ben 6,5- 7 lt nin altında bir rakamı hiç görmedim 4,3-5,6 çok iyi rakamlar nedir bunun hikmeti. Kullanım dersenzi motoru uysal kullanırım. Bakım , tüm bakımlarını kendim yaparım ve zamanında yaparım. Nedir abi bu işin sırrı. Aydınlata bilirseniz çok sevinirim.
saygılar

Valla ben özel birşey yapmadım, aldığımda böyleydi icon_lol.gif icon_rolleyes.gif Hatta forumlarda bazı yazılar okuyordum işte her sene karbüratörü söküp temizlemek lazım diye ama düşününce şu sözü hatırladım "düzgün çalışıyorsa, kurcalama" o yüzden hiç ayar, temizlik vs. yapılmadı.

İlyada, Koltuk meselesine gelince evet seninde dediğin gibi herkesin rahat anlayışı farklı oluyor. Daha önce yazdığım gibi bana rahatsız gelmiyor belki de alıştığım için. Çoğu insan bu konuda birşeyler söylediği için bende değinmek zorunda hissettim. icon_rolleyes.gif
_________________
http://lntoftheotherworld.blogspot.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
africa99
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jun 26, 2009
Mesajlar: 5

MesajTarih: Pts Arl 14, 2009 8:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

99 model AT li olarak tam depo yani 23 litreyle 380 km yol yapıyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
tunch
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 308
Nerden: istanbul moda

MesajTarih: Pts Arl 14, 2009 3:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eski '91 AT 6,5 civarında yakardı.. vaybe benim 2. motorumdu ve çok uysal bir kızdı. icon_smile.gif ama 2 kiş ve 3 full çantayla gerektiğinde toparlaması sizinde dediğiniz gibi hafif nazlı oluyordu benim sayacağım en ciddi kusur buydu hatırladığım. severdim ben onu yaw icon_smile.gif
_________________
TUNÇ BARUÖNÜ

1150 GS
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
cumbaba
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 20, 2004
Mesajlar: 445

MesajTarih: Cum Arl 25, 2009 10:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1997 africa sahibiyim.

Africa sahibiyseniz kaskonuz muhakkak olmalı, eğer kasko yapacaksanız da 10 yaştan aşağı olmamalı.

bir benzin deposu yaklaşık 3.000 TL civarında. 97 model 8.000 liralık bir motorun deposu bu para etmemeli.

Africa fiyatlarının abartıldığını düşünüyorum.
2000 modeline 12-14.000 lira isteyenlere şaşırıyorum, bence africa fiyatları piyasanın %20-%30 aşağısında olmalı.

Africa her zaman 6. vitese muhtaçtır bana göre, bu şanzıman yapısı olmadığı için hep bir "ince ayar" formatında kullanmak gerekiyor bence.
istediğiniz kadar dişli ayarı yapın "cuk" olmuyor. Bence şanzıman yapısı gerçekten arazi için sürekli dolu kullanmak adına ayarlanmış, şöyle tın tın takılayım kardiş tarzı pek olmuyor.

Africanın iki rakipsiz olduğu konulardan biri muadillerine göre edurosu- offroad'u en iyi motosiklet olmasıdır. 90x90x21 icon_smile.gif (KTM 950 vırk zırk demeyelim lütfen aynı sınıf diyoruz)

Ama bu grenaj paraları veya bu depo fiyatlarıyla göZ'ü yiyen arkadaşım girsin enduro yapsın icon_smile.gif
Eğer 3 çantayı takıp şşöööyle bi hindistana gideyim, batı avrupada neymiş efenim deyip turlayacaksanız Africa sizin için 10 numero ama istanbuldan çıkayım başdeğirmen yalakdere dolaşayım diyosanız çok daha konforlu touring makinalar var.

Africanın diğer rakipsiz olduğu konu ise "yakışıklılığı"
Alın Africayı çakın 3 tane çanta bi koyun postu seleye
çekin pastanenin önüne "en havalı karizmatik kişi oluverin" (bekarlara tavsiyemizdir)

Volki sormuş, Frenajı nasıl diye, durmuyor usta icon_smile.gif
(mesela bu motur asla volkana olmaz, yakışmaz, benim gibi "güdükler" için tasarlanmış bir motor)

Yakıtı ben de azimle ve "sıkıntıdan patlayarak" 4.5 lt civarlarında gördüm ama bence normali 5.5 lt gazlarsan 6 ve üzeri.
istanbul-ankara otoban allah ne verdiyse basarsan 10 litrelere kadar çıkıyor
bendeki africa bozuk gealba yazanı gitmiyo icon_smile.gif (latifedeyim lütfen kimse alınmasın) gitse de adamın aklını alıyor

sevgili kardeşim şöyle demişti
"depoya yüzü bana dönük biri oturmuş sürekli beni tokatlıyor" modunda bir seyahat ortamı var icon_smile.gif

Bu sorun diye söylediklerim tüm motorlarda 10 kat daha fazla olarak var

Africaya harcayacağınız paralar
Zincir
dişli
lastik
balata
yağ
filtrelerdir
başka masraf açmaz min yüzbinlerce km motor açılmadan giden africa var.

daha yazardım ama uykum geldi

Africa güzeldir.

Satılık africa icon_biggrin.gif
_________________
Ölümlü dünya...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt