Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 271 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Birkaç alış-verişememe hikayesi..
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Birkaç alış-verişememe hikayesi..

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
yamman
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Oct 06, 2005
Mesajlar: 15
Nerden: Antalya

MesajTarih: Cum Eyl 18, 2009 10:45 pm    Mesaj konusu: Birkaç alış-verişememe hikayesi.. Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle herkese merhabalar.
Eşime kışlık bir pantolon almak ve en az benim kadar rahat bir şekilde yolculuk etmesini istedim günlerden birgün. Bir de yine kışlık bir bot. Kendime de eskiyen Marushin kaskımı yenileyerek küçük bir kıyak yapmayı düşündüm yine aynı günlerde. Önce biraz internette dolaştım ve genelde İstanbul merkezli işletmelerden birçok değişik modelleri inceledim. Bot ve pantolona ortalama fiyatlara (200-250 lira) bütçe belirledim. Kask olarak da Schuberth açılır ve güneş vizörlü bir model düşündüm. Ne de olsa 2. kaskım olacaktı ve ilkinden biraz daha iyi olmasını istedim. Antalyamızın güzide moto aksesuar mağazalarını dolaşmaya başladım. Ne de olsa üzerimize denemeden bu ürünleri almak çok da akıllıca olmayacaktı. Net ucuzdu, çeşit boldu ama deneme şansınız yoktu. Ayrıca her arkadaş toplantısında yaptığımız sohbetlerde değindiğimiz gibi, şehrin moto aksesuar piyasasına da destek olmak gerektiğini, hizmet, kalite ve çeşidin bizler buradan “alışveriş” yaptıkça gelişeceğine inanıyordum. Herneyse, bayan pantolonun şehrimizde bulunmadığı, olan bir iki modelinde oldukça fiyatlı olduğunu gördüm. Tüm işbilir satıcılarımız bayan pantolon isteyen müşterilerine xs erkek pantolonu önerdiklerini rahatça anlattılar. Biz o modelleri bulundurmuyoruz sözünü birkaç defa duydum. Konyaaltı Demirkurt Motor’a uğradığımda sahibi Atilla Bey oldukça sıcak bir şekilde ilgilendi benle. Pantolon meselesinde dükkandaki ürünleri çok iyi bilmediğini, asıl satış personeli ile görüşürsek daha iyi olacağını söyledi. Zaten eşim de yanımda değildi. Birlikte gidip bakmanın faydalı olacağını düşündüm. Bir de Schuberth C3 gözüme takıldı ama nasılsa yine gelecektim dolayısıyla o zaman güzelce inceleyip daha iyi bilgiye sahip satış elemanıyla görüşmeyi uygun buldum. 18 eylül günü söz konusu dükkana eşimle birlikte gittik. İsmini bilmediğim satış elemanı arkadaş da hemen her dükkanda olduğu gibi xs erkek pantolonu önerdi bize.. Bu arada yüzünde en ufak bir gülümseme ya da ilgi izi yoktu. Ama pek çok yara izi kendisinin ne sıkı bir motorcu olduğunu belli ediyordu. O herşeyi biliyordu ve biz hiçbirşey bilmiyorduk. Bununla ilgilenmeyi bırakıp bot sorduk, çeşitlerin henüz gelmediğini söyledi. En üst rafta gördüğüm siyah C3 kaskı elime alıp sağına soluna baktım ve denemek istediğimi söyledim. Beni gözü tutmamış olacak ki bunun pahalı bir kask olduğunu ve deneme yaptıramayacağını söyledi. Zira birkaç gün önce deneme sırasında “neredeyse” başına bir iş geldiğini söyledi. Doğal olarak kendisine 500 € vereceğim kaskı denemeden nasıl alacağımı sordum. Yanıt sanki bu soruyu o sormuşcasına bakan soru dolu bakışlar oldu. Denersem almak zorundayım yani dediğimde cevap; Yani… oldu. Tabii derhal mekanı terk edip kapıda bir sinir sigarası içip bir daha dönmemek üzere uzaklaştım. Halbuki daha önce oradan defalarca kere alışveriş yapmıştım (2 kask, bot, 3 kask camı ve birkaç ıvır zıvır…)
Eh ne yapacağım ortada: tüm malzemeleri netten alacağım. Alacağım ürünlere ve kutularına zarar vermezsem değiştirme hakkım var. Nedir? Bir iki kargo ücreti ödemiş olurum o kadar.
Ha sanılmasın ki bu olanlar sadece bu dükkan bu arkadaş, bu şehre ait şeyler. Bir motorcunun başına her yerde her an başına gelen olaylardır bunlar. Honda Akçor Motor’a 5 kişi bir arkadaşımıza cbf600’e karar vermek ve almak amaçlı bir kış akşamı saat 17.45 de gidip de motoru sırada durduğu yerden bile çıkarmaya erinen satıcılar görmedik mi? Motorun 100 küsür beygir olduğuna dair yeminler edilmedi mi? (ki 76 beygirdir) Üstümüze lambalar kapatılmadı mı? Neymiş kapanış saat 18.00’miş.
Ya da İstanbul’da bulunan MotoMarketim adlı yerden parası ödenerek sipariş edilen parçaların 3 gün sonra hala kargoya neden verilmediğini sorduğumda kardeşim sana hesap mı vereceğim, cumartesi kros yarışlarına gittim ne olacak diye bir de papara yemedim mi? Gönderdiğim ve bana iade edilen paradan 8 lira banka masrafları için işletme tarafından kesilmedi mi?
Milyarlar vererek aldığımız motorları bir test dahi edemeden almıyor muyuz? Test için almayı düşündüğümüz motora sahip bir arkadaşımızın motoruna sulanmıyor muyuz?
Mesele dönüp dolaşıp aynı yere geliyor, eğitim şart. Peki bu eğitimi kim, nasıl verecek? Bu motosiklet ailesi alıcısıyla, satıcısıyla ne zaman rahat edecek? icon_sad.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
YektaAli
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 14, 2004
Mesajlar: 2253
Nerden: TEKİRDAĞ

MesajTarih: Cmt Eyl 19, 2009 6:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yazdıklarınız pek çok yerde aynı. Minicik beyinlerde kocaman tüccarlıklar. Size 2006'dan beri sürekli web sitesinden alışveriş yaptığım ne beni nede tavsiye ettiğim kişileri hiç yanıltmayan www.feyizoglu.com adresini vereceğim. Tekirdağ'da oturduğum halde İstanbul'a mağazalarına gitmek zor geldiği için Kask'ı bile netten aldım. Nasıl olacak sorusuna " Olmazsa değiştiririz, o da olmazsa paranızı iade ederiz" dediler. Sizden ricam siteye girip Türkiye'nin dört bir yanından gelen yorumları okuyun. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. 26 yıldır ticaret yapıyorum. Ve ticari hayatta g.... kalkmış bir esnaf kadar zavallı insan yoktur.
_________________
www.yakurtulus.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Bishop
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 25, 2003
Mesajlar: 148

MesajTarih: Cmt Eyl 19, 2009 11:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de genelde hicbir sey almadan cikiyorum motor magazalarindan.
Gecenlerde Kiziltoprak'ta clover eldiven sordum, cok pahali oldugunu soyledi. (Aslinda almaya niyetim de pek yoktu ama ihtimali vardi gene de)
Adama bu pahali mi diye sormadim ki.
Sanirim oraya gelen motorcular zengin gorunumlu oluyorlar. Ya da ben mi fakir gorunuyorum bilmiyorum. Zengin de degilim ayrica. Para basmiyoruz.

Bu adamlardan kim alisveris yapiyor onu da anlamadim gitti. Coktan iflas etmis olmalari gerekirdi normalde.

Deniyorum bazen birseyleri, sonra aynisini internetten ismarliyorum yari fiyatina falan bulunuyor yurtdisi sitelerinden. Bu da iyi bir sey degil tabi aslinda ama fiyat farki cok.

Bu boyle surup gidiyor iste.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
dt50
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 43
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Eyl 21, 2009 10:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1999 senesinden beri motor kullaniyorum. bu 5 inci motorum. ne düzgün bir motor servisi , ne satici bayi, ne malzemecisi ile karşılaşmadım.
ya biz motorcular çok duygasalız ye esnaf çok kaba
_________________
sevgiler
arslan kaya
dt50/transalp/ybr/dorado/xt 660r
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
mer-Can
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 17, 2008
Mesajlar: 167

MesajTarih: Pts Eyl 21, 2009 11:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu sektörde böyle bir anlayış var sebebi ise biz tüketicileriz. Bir kaç ayda bir bu konuda bir topik açılıyor, herkes yaşadığı tatsız bir tecrübeyi paylaşıyor, bunları okuyan da bu adamlar her halde kapatıp giderler artık diyor ama bakıyorsunuz malum işletmeler halen gayet güzel iş yapıyor.

Ben de bir çeşit ticaretle uğraşıyorum. Bayisi olduğum markadan kaynaklanan beklentidenmidir, hitap ettiğimiz müşteri kitlesindenmidir, 10 üzerinden 9'luk hizmet aldığı zaman müşterinin tepkisiyle karşılaşıyoruz. Müşterinin mimiklerini takip eder olduk.

İnsanın işine olan saygısı bi yana, işte bu tür geri beslemeler daha iyi, daha da iyi için birer motivasyon oluyor.

Herkes sizin gibi bir tavır sergilese bu insanlar BİLE düşünmeye başlayacaktır acaba bir şeylerde yanlış mı yapıyoruz diye.

Eleştiri yaptığımız kadar, memnun kaldığımız firmaları da duyurmalıyız diye düşünüyorum. Feyizoğlu'ndan ben de memnunum, esnaflar.
_________________
K 1200 GT
IAM.ORG
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
TA650
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Sep 02, 2007
Mesajlar: 69

MesajTarih: Prş Ekm 01, 2009 8:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

13 yıldır motorsiklet camiası ile haşır neşirim yedi adet motor kullandım çeşitli markalardan. Tabi birde ekipman aldım birsürü. Genelde insanların memnun oldukları, çok fazla menfi eleştiri almamış, yıllardır piyasada kalabilmiş (hakederek) esnaflardan alışveriş yaptım. Bu güne kadar hiç madur olmadım.
Sadece 2000 yılında Borusan F650'me yapmadığı sibop ayarının parasını aldı(sonradan öğrendim ki sıcak motora sibop ayarı yapılmazmış icon_eek.gif ), temizlemediği hava filtresi için temizleme parası aldı(şüphe üzerine 500km sonra başka ustaya söktürdüm; asfalt yolda 500km de o kadar kirlenmezmiş icon_eek.gif ) Bir de kendilerinde olmadığı için İstanbul'dan aldığım Transalp'ime benden almadın diye 1k bakımını yapmayan Adapazarı Ersin Ticaret ten tiksindim. İkisini de her andığımda lanetler okuyup kulaklarını çınlatıyorum icon_evil.gif
_________________
YBR CITY 2009
---------------------
A Rh (-)
---------------------
TİRSE
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
tetratkaya
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 04, 2005
Mesajlar: 353
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Ekm 01, 2009 9:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

TA650 demiş ki:
Bir de kendilerinde olmadığı için İstanbul'dan aldığım Transalp'ime benden almadın diye 1k bakımını yapmayan Adapazarı Ersin Ticaret ten tiksindim.


Keşke Honda ya şikayet etseydin
En azından tokatlanmış olurlardı biraz
_________________
Cem YAVUZ / 1200 GS (Traktör)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
pitbull_face
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 22, 2007
Mesajlar: 334

MesajTarih: Pzr Ekm 04, 2009 10:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende para alırken yüzü gülen , problem çıktığı zaman yarım yamalak ilgilenen esnaftan , tüccardan nefret eder oldum. Motor bakım ve tamir bilgim olsa kendim yapıcam herşeyi. İnsanlar artık kendine güvenlerini kaybettirdiler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mithat
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1396
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Pts Ekm 05, 2009 6:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şu anda , alışveriş piyasası çok yol almış durumda , bundan 10 yıl önce dükkana girdiğinizde yüzünüze bile bakmazlardı , bir şey sormaya çekinirdiniz (çok ciddiyim abartmıyorum, yüzünüze bakmazlar, başka yere bakarak konuşurlardı, %80 dükkan böyleydi) absürd fiyatlarla nakit ödeme yaparsınız, fatura garanti sormak gibi bir girişimde bulunmak haddiniz değildi.
Zinciri kıran Hein Gericke oldu, makul fiyatlar, güler yüz ve seçenek olunca diğerleride olumlu yönde değişim geçirdi.
Şimdi fatura alıyoruz, garantiden değişim yapıyoruz, kkartına teneşir vade yapılıyor, seçenekler var, icon_smile.gif))Bu günlere de şükür etmek gerekir.
Gelecekte daha da iyi olacaktır.
İstanbul dışında bulunan dükkanlarında müşteri memnuniyeti konusunda daha gayretli olacaklarını umut ediyorum, her şeyi çok iyi bilen satıcılar yerine , kararı birlikte vereceğiniz satış temsilcileri de olacaktır, biraz zaman ve biraz da eğitim , tedaviyi gerçekleştirecektir.

Servis konusuna değinmeyeceğim topiğin konusu değil .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
FatihADALI
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 30, 2008
Mesajlar: 153
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Çrş Ekm 07, 2009 8:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Böyle durumlarda kaskı kafamıza taktığımız gibi kafa atmalıyız bence. Honda Özen Motor (İstoç) un mağazasından menunum. İlgi alaka tam kıvamında. Tavsiye ederim
_________________
K 1200 GT 2006
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Prş Ekm 08, 2009 7:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mithatn dedigi dogru. eskiden hersey cok daha kotuydu..

belki10 belki 15 sene olmustur. bir lastik sormak icin sektorumuzun duayenlerindne birinin dukkanına gitmistim.haliyle yasım kendisine gore epey ufak. 20-25 ler civarıyım.
o zamanın bir lastik modelini sordum. aynı markanın baska bir modelini onerdi. onerdi demeyelim soyledi...(sanki allahın emri)

ama dedim onun hamuru cok yumusak. ben daha orta sertlikte hamurlu bir lastik istiyorum. marka aynı su model.

basladı beni haşlamaya.. iki dergi okuyorsunuz bilirkişi oluyorsunuz falan lafları gırla... evet yaşım belki 20-25 ama 10 lu yaslarımdan beri belki 10 belki 15 senedir motora binen bir adamım. ( muhterem benim kadar km yapmamıs olabilir o vakit) .

bir iki araya girmeye calıstım. baktım durmuyo. bekledim. sozu bitti.

bak dedim üstad. murhpy nin kuralını biliyormusun..
şaşırdı.
yok dedi.
dedim kural 1. altını olan kuralı koyar.

para benim cebimde ben musteri sen satıcısın. hadi dedim selametle. artık bedava da versen birsey almam senden.
gittim uc kurus fazlaya baska yerden aldım lastigimi. gectim gittim.
kendisi ile halen pek cok yerde selamlaşırız. halen tek kurusluk mal yada hizmet almamısımdır kendisinden .. almamda...


bu gibi durumlarda can sıkmaya moral bozmaya gerek yoktur.

altın sizdedir.
mantıklı şartlar altında kuralı koyma hakkıda sizdedir.
baktınız canınızın sıkılma potansiyeli var. hic ustemeleyin. hayırlı isler dileyip uzaklaşın.
unutmayın hicbirsey alternatifsiz degildir.
a markası olacagına b markası x modeli olacagına y modeli olur ama mutlak baska bir sekilde ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
_________________
Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com

Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
FatihADALI
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 30, 2008
Mesajlar: 153
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Prş Ekm 08, 2009 11:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

flyfish demiş ki:
altını olan kuralı koyar.


tamamen katılıyorum. bu kadar basit. (yukarıda kafa atalım tavsiyesi tamamen gaza gelmiş doğaçlama.) hatta satıcı ile olan iletişim telleri gerilmeden olay yerini terk etmek daha faydalı olur. sigara tüketimimiz düşer
_________________
K 1200 GT 2006
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt