Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 539 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Schuberth C3 V.S. Shoei Multitec
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Schuberth C3 V.S. Shoei Multitec
Sayfa Önceki  1, 2, 3
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Baal
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jun 26, 2007
Mesajlar: 27
Nerden: istanbul

MesajTarih: Prş Eyl 24, 2009 8:37 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam,

Forumda daha önce de naçizane fikrimi belirtmiştim;

Örneğin Jean alıyorsanız elbette bu topraklarda üretilip üstüne yabancı etiketi vurulan kota 3 katı para vermek yerine burada araştırıp muadilini almak en akıllıcası.

Ancak iş motorsiklet ekipmanları ise artan fiyatın getirileri muazzam oluyor. Hele ki bu getiri en çok güvenlik kalemlerini etkiliyorken.

Cebi hiç de rahat bir adam değilim, ama ekipman seçimi yaparken bir şeylerden kısıp en iyisine doğru ilerlemediğim için neredeyse ortalama fiyatlarda aldığım her malzemenin aynısının çok üst segment bir diğerini satın almak zorunda kaldım. Ve bu sektörde çok para vermenin getirisinin ne demek olduğunu da ortalama ile çok iyi arasındaki farkları görerek yaşadım. Bir kerede en iyisi ya da en iyiye yakınını almaya çalışmalı. Para yoksa beklemeli, tütün içen varsa paket azaltmalı, borç almalı, kredi çekmeli ama iyisini almalı diye düşünüyorum..

2 senedir S1 Pro kullanıyorum. Bendenizin kafatası yapısı nedeni ile de olabilir ama ilk kafama takıp yola çıktığımda, motorun devir sesini duyamadığımı bilirim. Zamanla içi biraz açılınca ses de arttı elbet. Ama benim için bundan sessiz bir kask olamaz (ki bir de ayrıca paketinden susturucu çıkıyor. çene altına kolaylıkla yerleştirilen bir aparat. Şu hali ile de fazlası ile sessiz, hiç onu kullanma ihtiyacı duymadım). Ve yine yukarıda belirtildği gibi, yüksek güvenlikli ve sessiziliğin getirisi olarak hiç de hafif sayılmayacak bir kask.

Ama ne kadar sessiz olursa olsun kask içindeki hava akımı, hareket ve rüzgar nedeni ile oluşan ses farklılıkları kulaklar için ciddi şekilde zararlı. Ben o yüzden menzil ayırmayıp tıkaç kullanıyorum (3M, en güzeli, diğer yarı sertleri kullanınca kulak dışında fazlalık kalıyor ve kaskı takınca rahatsızlık veriyor.), dolayısı ile de kask seçerken sessiz mi değil mi sorusu ortadan kalkıyor çünkü zaten işi kaska bırakmıyorum..

Ve Ahmet beyin dediği gibi, fltrelenen ses, sadece gerekli olan uyarıları paylaştırıyor. Uzaktan bile olsa bir kornayı ya da acı bir freni duymayı engellemiyor, Ama mesela köprü üstü metal birleşim yerlerinden geçerken bile oluşan garip ses şiddetinden ya da sahilde viraj alırken topun peşinden koşup havlayan bir köpeğin anlık gereksiz konsantrasyon bozucu etkisinden koruyor bünyeyi, ve sürüş kalitesine direkt katkı sağlıyor. Motordan yorulmadan inmenin en önemli nedeni oldu benim için kullanmaya başladığımdan beri.

Güneş vizörü hem pratikte, hem de güvelikte en önemli kask seçim faktörlerinin başında geliyor benim için. Herhangi bir coğrafyada mevsim ayırmaksızın pırıl pırıl hava bulmak neredeyse imkansız. Güneş mutlaka bulutlarla köşe kapmaca oynuyor. O zamanlarda, hareket halindeyken tek bir hareketle güneşlik açıp kapamanın lüksü daha iyi anlaşılır. Yoksa pratikte güneş için verilen bir vizörün ışığın durumuna göre her 5 dakikada bir değiştirilmesi mümkün değil, mutlaka kullanışa olumsuz etkisi olacaktır.

Güvenliğe gelince; Kaza anında kask ile kafatası arasında kalacak gözlük ve sapının darbeden etkilenmemesi ve ekstra zarar vermemesi neredeyse imkansız. Dolayısı ile ben güneş gözlüğü seçeneğini de eliyorum, hem hava değişimi hikayesi hem de pratikte vizör değişikliği gibi sürekli gözlük çıkarıp takma zorluğu.. Numaralı gözlükler dışında (ki onlarda da en ince ve hafifini seçmeli), güneş gözlüğü kullanmanın hayatımız göz önüne alındığında bir tercih olmadığına inanıyorum..

O yüzden kendi adıma sesi ya da ağırlığına bakmaksızın, kendinden güneş vizörü olmayan hiç bir kaskı tercih etmeyeceğim.. Haliyle de, çok başarılı ürünleri olan bir çok büyük firma kafadan eleniyorlar.

Flip-Up Kaskların güvenlik düzeyleri üzerine çok şey yazılıp çiziliyor ve üstüne eklenecek pek bir şey de yok. Ama sadece rahat hissetmediğimiz için daha az güvenli bir ürüne yönelmenin de seçenek olmadığına inanıyorum.

Ayrıca bu tamamen alışmak ve kendini buna alışmaya zorunlu hissetmekle alakalı. Eli ateldeyken taharet musluğunu kullanmayı yeniden öğrenmek zorunda kalan bir insan çenesi açılmayan bir kaskta yaşamayı da gayet başarı ile gerçekleştirebilir gibi geliyor, tabi eğer ikisini de zorunluluk olarak görüyorsa..

Milyar verdiği montunu herkes göremeyecek diye gerektiğinde reflektör yelek giymeyen bir çok arkadaş var. Dolayısı ile motora binme şeklimizi tamamen kendi kriterlerimiz belirliyor. Benim ilk kriterim güvenlik.

Çünkü hayatta beni mutlu eden bir çok şey var, sadece biri için diğerlerini kaybetmeye değmez..

Sevgiler,
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
kunduz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 23, 2005
Mesajlar: 2823
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Prş Eyl 24, 2009 8:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Baal, yazdıklarını ayakta alkışlarım...
_________________
Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...

Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh -
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
purenake
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Aug 02, 2009
Mesajlar: 39

MesajTarih: Prş Eyl 24, 2009 10:01 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güneş konusu dikkatimi çekti icon_smile.gif

Vizörsüz bir kask için alternatif çözümler ne olabilir.

Aklıma gelenler güneş gözlüğü ama yukarıda baal'ın dediği gibi sert gözlük saplarından değilde aşağıdaki gibi gözlükler güvenlik açısından nasıl olabilir.

http://www.anesmotor.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=85551

http://www.anesmotor.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=85552

Bir de gündüz bol güneşli kullanımlarıda renkli vizörler ne kadar performanslı oluyor ? -çoğu gece çok karanlık görüş veriyormuş orjinalini her zaman yedekte taşımak gerebilir.-
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
cuneytovuc
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jul 13, 2007
Mesajlar: 42
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Ekm 08, 2009 2:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tam güneş vizörsüz olmaz, üstelik daha sessiz diyerek c3 e kaymıştım ki;

-İstanbulda Schuberth getiren iki yerden biri bıraktı getirmeyi,diğerinin stoklarında doğru düzgün yedek parça falan olmadığını farkettim,yarın öbür gün kapı kapı vizör, vida, pad, yay ararız yani !

-Ayrıca aradaki 250 tl fiyat farkına rağmen c3 ün yanında buğu camını hediye etmiyolar,bulabilirseniz en az 100 tl de ona vermek gerekecek, fark 350 tl olacak...

Yakın zamanda sıradışı bir indirim bekliyorum sezon sonu anlamında aksi taktirde Shoei Multitec alıcam sanırım. Korkum, geçen sene bu zamanlarda ki gibi bir kampanya olursa multitec te ben aldıktan sonra 300 lira falan kafamı duvarlara vururum...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
YektaAli
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 14, 2004
Mesajlar: 2253
Nerden: TEKİRDAĞ

MesajTarih: Prş Ekm 08, 2009 7:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet , Multitec'de de kampanya yakalamış ve 830 Tl'den 530 Tl'ye düştüğünde hemde yanında yedek vizörüne kadar hediyeli ve yine hemde aynı fiyata dört taksit almıştım. İlaç gibi geldi yani . icon_biggrin.gif
_________________
www.yakurtulus.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt