Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 373 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Motosikletli genç kız Tır'a çarparak vefat etmiş.
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Motosikletli genç kız Tır'a çarparak vefat etmiş.
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
RRVmax
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 25, 2004
Mesajlar: 305
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Ağu 18, 2009 10:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Değerli Arkadaşlar,

Rus ruleti riskin düzeyini ifade etmek için kullandığım bir benzetme..Yoksa bilimsel olarak hesaplanmış bir sonuç değil. Bazı durumlarda belki bir kaç km içinde karşılaştığımız ve bilgi, beceri ile atlattığımız riskler eminim daha fazla risk içerebiliyor.

Risk bildiğiniz gibi kendimiz ve çevremizden kaynaklanan faktörler altında oluşuyor, istanbul trafiğinde TEM'deki riskler ve sonuçları ile minibus yolunda riskler ve sonuçları takdir ederseniz aynı olmadığı gibi aynı yerlerde farklı saatlerde bile farklı sonuçlarda risk altındayız.

Mesele motosiklet sürmenin özellikle ülkemizde dünyada hesaplanandan çok daha yüksek risk taşıdığı bilincinde olup olası riskleri nasıl azaltabiliriz arayışı ile motosiklet sürmeyi sürdürebilmekte..

Ben motosiklet sürmeye başladığım günden beri her uzun yol sonrasında notlarımı aldığım defterime sürüşümü gözden geçirerek bir rapor oluşturmayı alışkanlık haline getirdim. Bu sayede gerek öğrenme sürecimi gerekse hangi riskler altında kaldığımı görme imkanım oldu. Özellikle acemilik dönemimdeki notlarıma baktığımda kaç kez ölümden döndüğümü o anı notlarımdan okuyup yaşadıkça görüyorum ve bu beni sürekli daha fazla kendimi geliştirme gereğine yöneltiyor...
_________________
Selam ve Sevgilerle...

Ediz Yazıcıoğlu
RRVmax
Önce Emniyet
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
V-Strom
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 2535
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Ağu 18, 2009 12:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Günlük yaşamda kullandığımız bir çok kelime örneğin "tehlike", "risk", olasılık", "sıklık" vb., bunları konu edinen disiplinlerde başka anlamlarda kullanılıyor.
Risk, riskin yönetilmesi, riskin hesab edilmesi, hava kuvvetlerinden dalgıçlara, halk sağlığından şirketlerde toplam kalite yönetimine kadar bir çok alanda başlı başına inceleme ve değerlendirme konusu olmakta. Dünyada bir çok uluslararası kuruluş bu konuda danışmanlık hizmeti vermekte.
Kuryelerinin tamamı İstanbul içinde bulunan büyük bir kurye şirketinin sigortasını üstlenen bir firmada riski ölçmek ve buna göre fiyatlandırma yapmakla görevlendirilmiş bir çalışan olsaydınız, ya da kurye firmasının sahibi olan kişi olsaydınız nasıl düşünürdünüz?
Yanıtı çokca zamandır biliniyor: Bilimsel verilerle mantıksal bir analiz yaparak!

İlyada çok doğru bir tespit yapmış motosiklet kullanma süreniz ne kadar artarsa bir motosiklet kazasına uğrama riskiniz o ölçüde artacaktır, isterseniz adınız Valentino Rossi olsun. Peki bu riski azaltmak riski yönetmek mümkünmüdür? Yanıtı tabiki evet..

Havayolu şirketleri özellikle pilotlar için son derece katı kurallara uymak zorundadırlar, her bir pilotun almak zorunda olduğu ve "yinelenen" eğitimler, sınırlanan uçuş saatleri vb. gibi. bunu neden yaparlar? basit, çünkü uçakların düşmesini istemezler. Benzer şekilde kimyevi madde üreten bir şirketin aldığı önlemler olacaktır, ya da dağ başında bir askeri karakolda doldur boşalt istasyonunda uyulacak kurallar bulunacaktır.

Ne kadar farklı görünürse görünsün bir motosiklet sürücüsü ile bir dalgıcın bir pilotun veya bir astronotun, kaplan bakıcısının riski elimine etmek ve yönetilebilir hale getirmek için yapacakları temelde aynı olacaktır.

Bazı arkadaşlarımız nedenini çözmediğim şekilde tepki gösterdiler ama "eğitim" risk yönetiminin en olmazsa olmazıdır. Kaplanın kafesine açken girmemesi gerektiğini yeni bakıcısı deneyerek öğrenemez, eskisinin ona bunu söylemesi ve onu eğitmesi önemli şekilde riski düşürecek ve yeni bakıcının risk algısını değiştirecektir. Yeni bakıcının aç kaplanın kafesine birden fazla girip hayatta kalmış olması ister istemz onda bir şey olmayacağı kanısını uyandırır ve dahada kötüsü bu kanısını başkalarına yaymakta bir sakınca görmez, nasılki tekrar ede ede doğru hareketler bir reflekse dönüşürse tekrarlanan yanlışlar zamanla kemikleşir ve riskle karşılaşmak kaçınılmaz hale gelir.

Okunmuyor nasılsa diye uzun yazmıyorum mümkün olduğunca, çok büyük olasılıkla bu mesajı gene en ihtiyac duymayanlar okuyor olacak ihtiyac duyanlar ise çoktan sıkılmış .. konuyu toparlamak gerekirse :

Motosiklet kullanmak araba kullanmaya göre çok daha tehlikelidir, bir motosiklet kazasında ölme olasılığınız araç sürücüsünden kat be kat fazla, kazaları azaltmanın yöntemleri çok basit olarak sürüş etkinliğinizi artırmak (eğitim ve bol pratik), motosikletinizin bakımının tam ve eksiksiz olmasını sağlamak, tehlikeli sürüş alanlarından uzak durmak (istanbulun bazı bölgeleri gibi) sürüşünüzü etkiyecek dış etkenleri minumuma indirmek (alkollü kullanmamak vb) sayılabilir. "Motosikleti az kullanmak" en çok tepki toplayan ama riski azaltmak konusunda en etkin yöntem ne yazıkki icon_confused.gif

Doğrusu tercih size kalmış ne yaparım nasıl yaparım diyenler için Salı toplantılarımız ve forumlarımız güleryüzümüz her zaman açık.
_________________
Ümit Yayla
İstanbul

BMW R 1200 GS 2005

A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
kanarya
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 20, 2007
Mesajlar: 957
Nerden: 34FB6606

MesajTarih: Sal Ağu 18, 2009 2:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ümit ben okudum kardeşim .hemide kelimesi kelimesini icon_lol.gif

Eğitim konusunda yazdıklarınıza aynen katılıyorum.

Ne var ki iş eğitimle bitmiyor.Trafikteki diğer arğümanlarında düzeltilmesi lazım.İstediğiniz kadar eğitim alın otomobil sürücüleri gerektiği gibi eğitilmemişse,yollar standartlarına uygun yapılmamışsa,otoyollarda çalışma yapan insanlar gerektiği gibi eğitilmemişse,yayalar gerekli eğitimi almamışsa, gerekli motosiklet tecrübenizde yok ise dahada önemlisi ballı badem değilseniz vay halinize.

iki hafta önce atlattığım kazayı şöyle kısaca anlatayım.üç şeritli yol iki şerit gelen yola izin veriyor viraj dönüşü amcam benim şeridi kapatmış geliyor geçebilecek yol ancak bir motor belki oradada risk viraj yatarak geçmek zorundasınız tabiki canımı sokakta bulmadın 140 km hızla daldık tarlaya içilecek su yenilecek ekmek gezilecek yerlar varmış ki bugün sağ salim aranızdayım.
Düşünün ben orda ölseydim yazılanları.biz söylemiştik motosiklet şeytan işi,o çok hızlı kullanırdı,rahmetlinin sanki içine doğmuştu sabah hiç gitmek istemiyordu gibi yurdum insanı bunları dahada çoğaltabilir.
sonuç=şans

ertesi gün dönüşte keşan da malum herkesin gazete ve tv lerden öğrendiği 8 ölü onlarca yaralı olan kazaya tanık olduk goranla beraber.Karşı istikametten gelen minibüsün lastiği patlıyor giriyor karşı şeride sonrası gördüğüm için söylüyorum resmen katliam.
sonuş=şansızlık

Yollarda gerekli ikaz lambaları olmadığı için,kazıldıktan sonra tekrar asfaltlanmadığı için,yolarda kordon boyu yürür gibi yürüdükleri için,ehliyet araba kullanır zannedip f1 deymiş gibi araba ve motor kullandıkları için,bir şey olmaz deyipgerekli eğitim tam anlamıyla vermeden bakkaldan alır gibi ehliyet verdikleri için,için,için

Ümit'in dediği gibi çok uzun yazıları okurken insanlar sıkılabilir diye şimdilik sonuç kısmına geçmek istiyorum.

Yok birbirimizden farkımız.Ülkenin her şeyiyle top yekün torna tezgahından geçmesi lazım.
_________________
Şeytana uymak istemiyorum ama,İbnenin fikirleri hoşuma gidiyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
isinakholi
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 04, 2006
Mesajlar: 274
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Ağu 18, 2009 4:45 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Kağnı devrilince yol gösteren çok olur.
BİR ATAMIZ"
.



Allah rahmet eylesin.
_________________
1 nci İRAN SEFERİ
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14381&highlight=iran+7500
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cobalt
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 27, 2005
Mesajlar: 459
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Ağu 18, 2009 6:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kanarya demiş ki:

Yok birbirimizden farkımız.Ülkenin her şeyiyle top yekün torna tezgahından geçmesi lazım.


+1 icon_evil.gif
_________________
Tabanway
A Rh(+)
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5
5. sayfa (Toplam 5 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt