Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 266 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Motosikletin 80 km/saat olan Otoyol hızının 100 km/saat olma
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Motosikletin 80 km/saat olan Otoyol hızının 100 km/saat olma
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
torcemo
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Apr 26, 2005
Mesajlar: 35

MesajTarih: Cum Hzr 12, 2009 2:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Otoyollarda neden 100 km/saat le sınırladınız. Bence otomobillerle eşdeğer ifadesi daha doğru olurdu. Yanlış bilmiyorsam otomobiller 130 km/saat maksimum hız sınırına sahipler. Motosikletler bu hızı yapmayı tercih etmeseler bile kanuni olarak bu haklarının olması gerekir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
sigma3
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 08, 2003
Mesajlar: 362
Nerden: İzmir

MesajTarih: Cum Hzr 12, 2009 7:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayni fikirdeyim. Motosikletlerin hakim trafik hızından 5-10 km daha hızlı gitmeleri, kendi emniyetleri açısından gerekli diye düşünüyorum. 2 kez arkadan çarpılan biri olarak söylüyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
denizsimsek
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Aug 11, 2005
Mesajlar: 38
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Hzr 13, 2009 2:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

torcemo demiş ki:
Otoyollarda neden 100 km/saat le sınırladınız. Bence otomobillerle eşdeğer ifadesi daha doğru olurdu. Yanlış bilmiyorsam otomobiller 130 km/saat maksimum hız sınırına sahipler. Motosikletler bu hızı yapmayı tercih etmeseler bile kanuni olarak bu haklarının olması gerekir.


torceme kıymetli dostum Otoyolda 100 km/saat hız Can,mal ve yakıt sarfiyatı açısından uygun bir hızdır ama Motosikletlerin hız düzenlemesine TBMM'de ilgili komisyon el atınca zaten Avrupa uyum yasalarına uygun hız limitini uygulayacaklardır,burada parantez içinde amacımızın Otoyollarda bilinçsizce hız yapmak olmadığını vurgulamak istemiştim ama siz şahsınızın uygun göreceğiniz hız limitlerini değiştirebilirsiniz amaçımız konunun ilgili komisyonun dikkatini çekerek kanun maddesinde düzenleme yapmaları.

Saygılarımla
Deniz Şimşek
_________________
34 LPY 81
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
ruzgar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 13, 2005
Mesajlar: 172

MesajTarih: Cmt Hzr 13, 2009 4:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında farklı bir şey yazmıştım ama degiştiriyorum. motosikletlere dair hız düzenlemesi konusunda biraz karamsarım ama mücadele etmeden de olmaz diyorum.15 sene sonra belki. çünki gerçek anlamda motosikletli yaşama gönül vermiş olan insanların düşünce olarak toplumdan 15 yıl ileride oldugunu düşünüyorum.
_________________
R 1200 RT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Cosmos60
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 22, 2008
Mesajlar: 497
Nerden: Istanbul (TR) - Vladivostok (RU)

MesajTarih: Pts Hzr 15, 2009 7:51 pm    Mesaj konusu: gundem Alıntıyla Cevap Ver

Ben simdi gundemi degistirecek bir haber verecegim herkese. Ride Turkey sitesinden sevgili Gunalp kardesimden alinti ile direkt habere geciyorum. Eneteresan bir haber ve bakalim kimler bu konuya nasil katkida bulunabilecek.



""" Arkadaşlar,

İzmir'den motosiklet sürücüsü bir meslektaşım Av.Özcan Tokuş motosiklet hız sınırlarını düzenleyen yönetmeliğin ilgili maddesinin iptali ve buna dayalı olarak hız sınırlarının arttırılması için İç İşleri Bakanlığı,Ulaştırma Bakanlığı ve Bayındırlık İskan Bakanlığı'na karşı Danıştay'da bir dava açmış.

Bu konuda sürekli şikayet edip duruyoruz ancak kamuoyu oluşturmak için de herhangi bir çaba göstermiyoruz.Bu davaya davacı yanında müdahil olarak ne kadar çok kişi katılırsa o kadar çok ses getirecektir.

Özcan Bey'le yaptığım telefon görüşmesi neticesinde davanın devam ettiğini ve davalı İçişleri Bakanlığı'nın davaya cevap dilekçesini gönderdiğini öğrendim.Bakanlıığın cevap dilekçesinden bir paragraf şu şekilde :

''Dava konusu Yönetmelik, Karayolları Trafik Kanununun 50. maddesinde belirtilen yetkili kuruluşlarca hazırlanıp, usulüne göre yürürlüğe konulmuştur. Dolayısıyla, dava konusu Yönetmelik, üst hukuk normlarına, kanuna ve kamu menfaatlerine uygundur. Bu bakımından davacının talebi yersizdir.
Bakanlığımızın asli görevi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu sebeple, dava konusu edilen Yönetmelik hazırlanırken, konu üzerinde hassasiyetle çalışılmıştır. Bu kurallar, bir birikimin sonucudur. Davacı, ülkemizdeki ve diğer bazı ülkelerdeki hız sınırlarını, sadece motosikletler açısından değerlendirmektedir. Bu doğru bir mukayese yöntemi değildir. Her ülkenin, arazi şartları, iklimi, yol standartlan ve sürücü bilinci aynı değildir. Dava konusu Yönetmelikteki hız sınırları belirlenirken, olay bütün yönleriyle değerlendirilerek hız sınırları belirlenmiştir.''

Görüldüğü gibi bakanlık asli görevinin vatandaşının can ve mal güvenliği olduğundan ve yönetmelik hazırlanırken konu üzerinde hassasiyetle çalışıldığından bahsederek aslında farkında olmadan çok güzel bir tartışmanın kapısını açmış.Şimdi bu kapıdan girerek can güvenliğinin aslında bu düzenlemeyle tehlikeye atıldığı konusu mükemmel şekilde işlenebilir.Bu dava kaybedilse dahi çok ses getireceği açık.

Özcan Bey davaya müdahale dilekçesinin bir örneğini gönderecek.Ben hemen davaya müdahil olacağım.Eğer hep birlikte başvurursak bu dava yapılacak bir çok kampanyadan çok daha fazla işe yarayacaktır.

Ayrıca bakanlığın bu cevap dilekçesine verilecek yanıtta kullanılmak üzere fikirlerinizi söylerseniz çok faydalı olacaktır.

Hadi hep birlikte bu işe bir el atalım...coolll


Günalp Kocakanat """
_________________
Hakki Orun
The Member of RoSPA RoADAR
BMW R1200GSA 2011
www.orunbrothers.webs.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Pts Hzr 15, 2009 8:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anadolu... Kenarları mıcırlı, şehirlerarası, kara yoldasınız. Kanunlar, rampa aşağı inen bir kamyonun önünde ölmenizi emrediyor. Daha kötüsü bu kafalar 10yıl öncesinin pop ve arabesk notaları eşliğinde, yerel gençlerle dolu beyaz şahinlerin, dobloların eğlencesine meze olmanızı istiyor.

Motosiklet bu değil. O sizin otoyoldaki bedeniniz, ruhunuz, karakteriniz. Evde, okulda, işte teorisyenlerin söylediği olur. Hiç futbol oynamamış biri futbol yorumları ile zengin olabilir. Ama yol hayat gibidir, şartları, kuralları değişkendir, orada rijit kurallar beden ve ruhunuzu örseler.

Sonuç: Kurallara değil bilgi ve deneyime ihtiyacımız var.
_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
emoak
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 23, 2005
Mesajlar: 530
Nerden: Edirne

MesajTarih: Pts Hzr 15, 2009 9:31 pm    Mesaj konusu: Re: gundem Alıntıyla Cevap Ver

Cosmos60 demiş ki:

''...
Her ülkenin, arazi şartları, iklimi, yol standartlan ve sürücü bilinci aynı değildir. Dava konusu Yönetmelikteki hız sınırları belirlenirken, olay bütün yönleriyle değerlendirilerek hız sınırları belirlenmiştir.''



"Her işin başı eğitim" diye boşuna söylemiyorlar, yol standartlarını iyileştirmek, tüm sürücüleri bilinçlendirmek -bilinçsiz olanları trafiğe salmamak- Sayın Bakanlığımızın görevleri arasında yer almıyor sanırım. Kendi eksikliklerini ülkenin genel durumu şeklinde göstererek mevcut duruma kılıf bulacaklarına "biz bu halk için buradayız, onlara hizmet etmek için göreve gelen memurlarız, böyle de bir sorun varmış hemen ilgilenelim, hatamız neyse düzeltelim" deseler ya...

Her türlü uygulamada (özelleştirmeler vs....) vatandaşa bakın Avrupa'da da dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde de bu uygulama var derken niye kimse bu toprakların her karışının bedelinin kanla ödendiğini, güzelim iklimini, yaşam standartlarını, halkın bilincini vs. dikkate almıyor.

Avukat Özcan Bey'e kolaylıklar diliyorum, umarım adalet yerini bulur icon_smile.gif

Sevgiler...
_________________
Önder Can ÇETİN
0 532 776 66 34

Yamaha Crypton & XT 660
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
denizsimsek
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Aug 11, 2005
Mesajlar: 38
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Hzr 15, 2009 11:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cosmos60

Bilgi için Teşekkürler
_________________
34 LPY 81
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Cosmos60
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 22, 2008
Mesajlar: 497
Nerden: Istanbul (TR) - Vladivostok (RU)

MesajTarih: Sal Hzr 16, 2009 2:18 am    Mesaj konusu: Katilimci olmak Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaslar, ben bu mesaji, surekli benim ulkem de guzel ama ben niye oburleri gibi yonetilmiyorum hayiflanmalari icin, ve de konuya ne sekilde katilimci olabilirizi bulmak ve de bu camiaya belki braz faydasi olur diye gondermistim. Ama bakiyorum bziler pek o kadar alisik degiliz henuz katilimci olmaya. Yine uzaktan bakalim ne olacak gibi basladik, konuya.

Ben bu mesaji alinti yaparken arkadasimin iznini istedigimde o da bana, ne kadar kisi duyar ve tepkileri ile katilimci olursa o kadar faydasi var elbette alinti yapabilirsin demisti. Neyse demek ki hala "Gozlerimi kaparim, motoruma binerim: tezi onde gidiyor. Insallah birgun birseyler degisecek ama, bu degisiklikte payi olmayanlar ne diyecek o gun onu merak ediyorum dogrusu.
Artik enerjimizi tenkitlere degil de daha yapici katilimlara harcamanin zamani gelmedi mi? Bir gunde uc kere radara girmek, bir kamyonun onunde zor durumlarda kalmak, ve bu memleketi ornek ulkeler arasina alamamak, beni cok rahatsiz ediyordu ve bu konuda sizlerin de katilimini istiyorum.
Her zman hepimiz demiyormuyuz, "tabii yoneticilerimizden hicbiri ya da onlarin yakinlari motora binmiyor onun icin bizim ile ilgili kimsenin birsey yapacagi yok" diye...Iste katilip bu oyundaki yerimizi almamiz icin ne guzel bir firsat. Hem de hukuksal bir mucadele. Yani hickimseye karsi degiliz, sadece dogru bir takim duzenlemelerin yapilmasini istiyor ve bunun icin de kimseden birsey beklemiyoruz, kendimiz katiliyoruz.
_________________
Hakki Orun
The Member of RoSPA RoADAR
BMW R1200GSA 2011
www.orunbrothers.webs.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
merruse
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 16, 2008
Mesajlar: 347
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Sal Hzr 16, 2009 7:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

emrerd demiş ki:
yanıtlar mısın?DTP hangi ırkı temsil ediyor da;adı geçen partiye isteğini bildirmeyen kişi ırk temelli seçimler yapıyor icon_idea.gif icon_question.gif icon_question.gif
eğer DTP belli bir ırkın partisiyse faşist kim?
eğer belli bir ırkın partisi değilse;DTP ye mail atmayan birini nasıl ırkçılık ve faşistlikle suçlarsın?

Sen beni DTP li falan sanıp saydırmışsında saydırmışsın ama benim onlarla yakından uazktan bir alakam yok. Ancak burada kişisel siyasi görüşümü tartışmıyoruz. Doğrulardan ve yanlışlardan bahsediyoruz. Ve bence bu şekilde seçilmiş olarak yönlendirme yapılması doğru değil. Eğer birini diğerlerinden ayırdıysanız bu bir ayrımcılıktır. İşinize geldiği zaman ayrımcılığı gözden gelip işinize gelmediği zaman tepki veriyorsanız buna verilen isim bellidir. Hele ki bunu ırk temelinde olduğu bilinen ve apaçık ortada olan bir siyasi partiyi ayırarak yaptıysanızda buna verilen siyasi bir isim var.

senolsel demiş ki:
Konu nereye çekilmeye çalışılıyor anlamıyorum
Biraz daha dikkat.Sadece dikkat.

Bir yere falan çekmeye çalışmıyorum. Konunun tarafının yanlış olan birşeyi düzeltmek yerine aynı tavrı sürdürmesi ilginç..
_________________
İnsanlar doğduğunda dört bacaklıdır,
Sonradan iki bacaklıya dönüşür.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
sigma3
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 08, 2003
Mesajlar: 362
Nerden: İzmir

MesajTarih: Sal Hzr 16, 2009 7:22 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Cosmos66,
Özcan beyin girişimi ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ancak yazılan bir iki yorumdan sonra (ki bence hiç de seyirci kalacak arkadaşlara benzemiyordu yazdıkları) neden karamsarlığa kapılıp katılımcı değil seyirci kalındığı sonucunu çıkarıp üzüldünüz ki?. Gönderdiğiniz bilgilendirme yazısının son paragrafında Özcan beyin müdahil olma dilekçesi örneğini göndereceğini söylemişsiniz. Ben şahsen o örneği bekliyorum. Muhtemeldir ki pek çok arkadaşımız da o örnek geldikten sonra harekete geçecektir. Tabi bir de yol yöntem konusunda bilgilendirme yapılırsa işimiz kolaylaşır.
Duyarlılığınız için tekrar teşekkürler.
Sevgilerimle,
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Cosmos60
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 22, 2008
Mesajlar: 497
Nerden: Istanbul (TR) - Vladivostok (RU)

MesajTarih: Sal Hzr 16, 2009 9:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sigma3 demiş ki:
Sevgili Cosmos66,
Özcan beyin girişimi ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ancak yazılan bir iki yorumdan sonra (ki bence hiç de seyirci kalacak arkadaşlara benzemiyordu yazdıkları) neden karamsarlığa kapılıp katılımcı değil seyirci kalındığı sonucunu çıkarıp üzüldünüz ki?. Gönderdiğiniz bilgilendirme yazısının son paragrafında Özcan beyin müdahil olma dilekçesi örneğini göndereceğini söylemişsiniz. Ben şahsen o örneği bekliyorum. Muhtemeldir ki pek çok arkadaşımız da o örnek geldikten sonra harekete geçecektir. Tabi bir de yol yöntem konusunda bilgilendirme yapılırsa işimiz kolaylaşır.
Duyarlılığınız için tekrar teşekkürler.
Sevgilerimle,

Degerli arkadasim Sigma, ben de senin duyarliligina cok tesekkur ederim. Bu davranis bicimi, benim yillardan beri surekli ulkem icin birseyler yapma cabalarim ve karsisinda aldigim tepkilerden kaynaklanmis olabilir. Bir de sunu soylemem lazim, bu yaziyi yaklasik 5 ya da 6 sitede yayinladim ve genel havayi oyle gordugum icin o sekilde yazdim,yoksa kimseye sahsi mesaj gondermek degil amacim. Benim bu konuda istedigim hepimizin pozitif yaklasimlarla bu konunun biryerlere gelmesini saglamak.

Senin yazdigin gibi pozitif yaklasimlar bizi bir yere goturebilir. En hayiflandigim konu da, bizim sectigimiz insanlarneden bizim sesimize sagir oluyorlar? Iste bize boyle bir sans geldi simdi, haydi hep beraber ele ele verip su konunun cozulmesine yardimci olalim.
_________________
Hakki Orun
The Member of RoSPA RoADAR
BMW R1200GSA 2011
www.orunbrothers.webs.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
ruzgar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 13, 2005
Mesajlar: 172

MesajTarih: Çrş Hzr 17, 2009 9:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bakanlık resmen kendi kendini ele vermiş ,bu arada savımızı güçlendirecek doneyide vermiş oldular bu noktadan hareket edilebilir.

kamyonların minübüslerin sürat limitinden daha aşagı bir süratle seyahat zorunlulugu sayın yetlililerin aslında motosikletler hakkında çokda bilgili olmadıgı fikrini bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu.konuya ve davamıza sahip çıkmalıyız.
_________________
R 1200 RT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
emrerd
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 04, 2006
Mesajlar: 709
Nerden: izmir

MesajTarih: Çrş Hzr 17, 2009 1:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

osmos60,
ayrıca dava mı açmalıyız,yoksa açılmış davaya taraf mı olmalıyız?elimden ne gelirse yapmak isterim.biraz daha konuyu açabilir misiniz?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Cosmos60
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 22, 2008
Mesajlar: 497
Nerden: Istanbul (TR) - Vladivostok (RU)

MesajTarih: Çrş Hzr 17, 2009 1:23 pm    Mesaj konusu: belge Alıntıyla Cevap Ver

Oncelikle ilk yazidaki belgeleri bekliyorum. Ondan sonra ne yapacagimiza bakacagiz. Belge gelir gelmez buradan duyuracagim. Ben de bekliyorum. Herhalde mudahil olacagiz.
_________________
Hakki Orun
The Member of RoSPA RoADAR
BMW R1200GSA 2011
www.orunbrothers.webs.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt