Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 569 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Paradoks
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Paradoks

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
robocop
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Oct 19, 2007
Mesajlar: 15
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Hzr 23, 2008 6:06 pm    Mesaj konusu: Paradoks Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba.
Herkesin kuralları çiğnediği bir durumda, senin kurallara uyman hakkında.
Herkes uymuyorsa, sen uyuyorsan (!) enayi mi olursun?

Mesele şu:

____I
I Şöyle gösterdim, tam olmadı ama, basit birşey. Tekyönlü yolda ilerliyorsun, sola dönüş yasak, üstelik yol boyunca durmak yasak levhaları var. Sola dönüş yasak. Tekyönlü yol levhası var. Kapı gibi taşıt giremez levhası ile sola dönüş yasak levhaları sağlı sollu kazık gibi dikilmiş. Bu durumda paradoksu tekrar soruyorum: Vızır vızır sola dönen, taşıt giremez de nedir diyen vandallara mı katılacağız, yoksa her zaman kurallara uyacak mıyız?

Bakınız, başta taksiciler olmak üzere, sakalar (su taşıyıcıları), lahmacın scootercuları, kuryeler, ticari araçlar, son model lüks arabalara sahip kişiler... bütün bu vandallar levha mevha dinlemiyor. Burada ana sorun şu: Sen, emniyet içinde sola dönüp gidemiyorsun, çünkü her an karşıdan bir vandal geliyor. Tam grafiğe çizemedim ama bilenler bilir. Bir örnek: Tam da Emniyet Müdürlüğü ana binası arkasındaki caddelerde bu durum sözkonusu. Soru şu: Biz de mi vandalizme ayak uydurup ters yola gireceğiz, yoksa kurallara uyalım derken, kafadan araca bindirip hayata veda mı edeceğiz? (İyi ki bu vandalları AB'ye almıyorlar!)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
mkelleci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 24, 2005
Mesajlar: 2263
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Hzr 23, 2008 6:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Doğru olanı yapmak zorundamıyız??

Zor bir soru olmuş.

Doğruları ve kuralları bir ahlak gibi algılayıp, ısrarla uygulamak ve bunundan vazgeçmemek.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kdalak
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 30, 2007
Mesajlar: 599
Nerden: İzmir

MesajTarih: Pts Hzr 23, 2008 8:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sonuçta Kurallar hayatta bir araç, daha ötesine gitmemeli yani amamç olamazlar.
"Kural bir araçtır" cümlesinin doğruluğunu tartışalım. Sonuçta kurallar daha iyi ve daha düzgün bir yolda ilerlemek için ortaya konulan ve herkesin uyması halinde anlam kazanan bir bütündür. Burada amaç daha iyiye ulaşmaktır. Ancak daha iyiye ulaşma konusunda kuralları çiğnemek bazen gerekebilir. Bunun sebebi ise çoklukla herkesin uyması gerekliliğinin bir an göz ardı edilmesidir. Örneğin yolda ilerlerken kırmızı ışığın yandığını görüp, yavaşlamaya başladığınız bir anda, arkanızdan çığlık çığlığa bir korna duyup aynanıza baktığınızda duramayacak kadar hızlı bir kamyonun yaklaşmakta olduğunu gördünüz. Bu sırada karşıya geçmek için yla henüz adımını atmış bir yaya var. Şıklarınız
1-Kornanıza ve gazınıza asılırsınız, sizi gören yaya irkilir ve geri adım atar, siz de yaya da kurtulur. Yaya hayatını kurtardığınızı bilmeden size el kol şiareti yapar.
2-Durursunuz, önce siz, sonra da yaya ezilirsiniz.

Gece yarısı, in cin top atan bir yolda ilerliyorsunuz, Kırmızı ışığın yandığını gördünüz. Yavaşlayarak ışığa kadar geldiniz
1- Yolu kolaçan ettikten sonra, kimselerin olmadığını görüp yola devam edersiniz
2-Yeşil yanana kadar beklersiniz.

Burada 1. şık her ne kadar kurallara aykırı gibi görünse de aslında kurallara aykırı olan şey, o ortamda ve o saatte, o trafik lambasının sürekli yanıp sönen sarı ışık olmamasıdır. Çünkü normalde ıssız yerlerde bu tip ışıkların devre dığı kalarak inisiyatifi sürücülere bırakması, "daha iyiye" doğru gitmek için olması gereken bir kuraldır. Bu örnek için "ama herkes kafasına göre kurallarauymazsa bu iş nereye varır" tadında bir yorum yapılabilir ki, ıssız olması bu kural ihlalinden kimsenin etkilenmeyeceği anlamını vermek için yazılmıştır.
_________________
NC700X
Oooohhh suyundan da koy.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Sal Hzr 24, 2008 11:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok az insan kendini yönetebilecek bir akla sahiptir. Bu insanların içinden de ancak çok daha az bir kısmı başkalarını yönetebilecek bir akla sahiptir. İşte anarşizm bu gözlemler sonucu doğmuştur.
_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
oktay2058
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 01, 2006
Mesajlar: 195
Nerden: muğla

MesajTarih: Cum Hzr 27, 2008 5:13 am    Mesaj konusu: uyalım Alıntıyla Cevap Ver

kendi adıma hem araba hem motosiklet kullanırken kurallara uyuyorum. uzun yolu seçip donulmemesi gereken yolda donmuyorum. gece ışık yandığında bekliyorum. doğrudur o ışık o saatte o sekilde yanmamalı ama yanıyor işte ve trafik kuralları kırmızı ışıkta geçmeyeceksin diyor. hatta beklerken de ne kadar saçma bir iş olduğunu dusunuyorum ama bekliyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
volkert
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 07, 2004
Mesajlar: 372

MesajTarih: Cum Hzr 27, 2008 6:14 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

OMM (one more miles) 'nin katkılarıyla ingiliz motosikletli polisleri için hazırlanmış "Motorcycle Roadcraft" kitabının türkçe baskısı olan "Motosiklet Yol Sanatı" kitabı var.Şuradan edinilebilir: http://www.ommriders.org/t/01/productDetail.jsp?p=3179&u=3178&r=3177#

Bu kitapta özellikle vurgulanan şey kurallara körü körüne bağlı kalmak için inat etmemek gerektiğidir.Kurallar herkesin uyması gerektiği ve uyacağı farz edilerek yazılmıştır.Ama birisi uymayabilir, kaçırabilir.Uymayan kişi sizin hayatınızı riske atıyorsa kendi hayatınızı kurtarmak için gerekli manevra ve manevraları yapmak gerekir.

Bulunulan ülkenin trafik ve yol koşulları, sürücü davranışları ve daha pek çok ayrıntı sürücünün öngörüsü içerisinde olmalı.Olayları meydana gelmeden önce tahmin etmeye çalışmak, neler olabileceği hakkındaki olasılıkları değerlendirmek güvenli sürüşün bir parçası.Bir arkadaşım bununla ilgili olarak "kafana meteor düşmedikçe herşeyden sen sorumlusun" demişti.Yani karşıdan gelen kamyon senin şeridine girip üzerinden geçip gidebilir.Bundan kurtulmaya çalışmak gerekir.Şeritde kalmak için ısrar edip ölmek, haklı ama ölü bir motosiklet sürücüsü olmak istemeyiz.

Yanlış anlaşılmasın, kimseyi yanlış birşey yapmakla itham etmiyorum.Aklıma geldi bir iki satır yazayım dedim.Esnek olmakta fayda var.Kimsenin durmadığı bir kırmızı ışıkta arkamdan gelen araçların da durmaya niyeti yok gibiyse bende durmam, geçerim.Hız sınırının 50 olduğu bir yolda herkes 100 ile gidiyorsa, 50 ile gitmek için inat etmem.Sonuçta kurallar can güvenliği içindir.Canımı tehlikeye atacak bir kural için ısrar etmem.Trafikteki en kırılgan araç olarak uyum sağlarım.Sağlamak zorundayım.Eğer kocaman bir kamyonla gidiyor olsaydım tüm kurallara seve seve uyardım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Cum Hzr 27, 2008 6:51 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Katılıyorum Volkert. Ülkemin kara yollarında herkes sizi öldürmeye çalışıyormuşcasına paronayak ve aktif defansif bir psikolojide motor kullanıyorken kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmak ömrümüzü kısaltır, bizi daha da gerer. Bence istisnai ve tehlikeli durumlarda kuralları esnetmekte fayda var. Bazen de sadece kurallar hayatımızı riske atabilir. Hız sınırını aşmamak için kamyonlara sol eliyle geç geç yapan biçareler de tanıyorum...
_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
oktay2058
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 01, 2006
Mesajlar: 195
Nerden: muğla

MesajTarih: Cum Hzr 27, 2008 8:27 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayatı tehdit edici durumlar kesinlikle apayrı durumlardır. ancak genel geçer kurallar anlamında bakınca kurallara uyma zorunluluğu var. motosiklet surucusu herkesten daha uyanık olmak zorunda. ama dönülmez işareti olan yerde ve bir sokak sonra dönebilme imkanı varsa herkes dönuyor diye biz donmeli miyiz? bence hayır. yoksa diğer kural tanımazlardan farkımız kalır mı? örneğin normal sartlarda bile biz kırmızı ışıkta beklerken aynadan arkamızı kotrol ederiz ama gece ama gunduz ama yol boş ama dolu, tehlikeyi sezinler sezinlemez ise gerekeni yaparız çünkü orada tek kural hayatımızı kurtarmaktır. aman diyim allah hepinimizi trafik katillerinden korusun .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
tunch
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 308
Nerden: istanbul moda

MesajTarih: Cum Hzr 27, 2008 9:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kurallara uymak adına şerit ihlali yapmayacaksın, emniyet şeridini kullanmayacaksın, araçların arasından ilerlemeyeceksin, hız sınırını (max 77 km/s) geçmeyeceksin, gişelerde sıranı bekleyeceksin, kaldırıma park etmeyeceksin vs. vs. bunların hepsini yapıyorum, yapmayacak olsam motora değil bu anlamda arabaya binerim. Kuralları esnetebildiğim kadar esnetirim. zaten hayat memat meselesinde ise en doğal refleks olarak kendi hayatımı kurtarmak için çabalarım, kurallar umurumda olmaz.
_________________
TUNÇ BARUÖNÜ

1150 GS
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Cloud
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 16, 2006
Mesajlar: 558
Nerden: Yaşayan Ölüler Ülkesi

MesajTarih: Pzr Hzr 29, 2008 9:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

goran demiş ki:
Çok az insan kendini yönetebilecek bir akla sahiptir. Bu insanların içinden de ancak çok daha az bir kısmı başkalarını yönetebilecek bir akla sahiptir. İşte anarşizm bu gözlemler sonucu doğmuştur.



Budur! icon_exclaim.gif
Buradan şunu da çıkarabiliriz, kendisini bile yeterince iyi yönetemeyenler, başkalarını yönetmeye kalkarsa orada kaos çıkar. Bakınız bizim güzel yurdumuz. icon_sad.gif
Trafikteki ve hayatımızın pek çok alanındaki kaosun sebebi çok açık değil mi?
Bizim yaptığımızsa motosiklete binerek düpedüz meydan okumadır bu kaosa.
_________________
Göremiyor musun? At gözlüklerini çıkartmayı dene!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Oguzhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2004
Mesajlar: 1547
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Hzr 30, 2008 7:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kanun ve kurallar karsisinda herkez esittir
bazilari daha esittir
_________________
HAYAT INSANIN BAYA VAKTINI ALIYOR
05325900066
SAM SEFERİ ; http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5024&postdays=0&postorder=asc&highlight=sa
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
firestarter
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 23, 2006
Mesajlar: 253
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Hzr 30, 2008 11:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kdalak demiş ki:
Burada 1. şık her ne kadar kurallara aykırı gibi görünse de aslında kurallara aykırı olan şey, o ortamda ve o saatte, o trafik lambasının sürekli yanıp sönen sarı ışık olmamasıdır. Çünkü normalde ıssız yerlerde bu tip ışıkların devre dığı kalarak inisiyatifi sürücülere bırakması, "daha iyiye" doğru gitmek için olması gereken bir kuraldır.


Aslında buradaki iki cümleyi tekrar okuyunca bir terslik olduğu ve dolayısıyla daha dikkatli olunması gerektiği de çıkmıyor mu? Issız bir yer, gecenin bir yarısı, normalde sarı yanıp sönmesi gerek ama kırmızı yanıyor. Ben bu durumda "bi sebebi vardır bunun kırmızı yanmasının" diyerek daha dikkatli olur ve dururum. Belki belediye vb. birileri bir çalışma vs. yapıyordur...

Kaldı ki yeşil yansa bile "gece yarısı, oooh, yollar bomboş, bakalım bu kamyon kaç yapıyomuş" deme ihtimali olan bir davar tarafından ezilme olasılığının yüksek olduğunu düşünür, gece ekstra dikkatli olurum.
_________________
FireStarter
Kanuni Caracal 200
ARA Bronz
B Rh(+)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
kdalak
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 30, 2007
Mesajlar: 599
Nerden: İzmir

MesajTarih: Pts Hzr 30, 2008 7:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

firestarter demiş ki:
kdalak demiş ki:
Burada 1. şık her ne kadar kurallara aykırı gibi görünse de aslında kurallara aykırı olan şey, o ortamda ve o saatte, o trafik lambasının sürekli yanıp sönen sarı ışık olmamasıdır. Çünkü normalde ıssız yerlerde bu tip ışıkların devre dığı kalarak inisiyatifi sürücülere bırakması, "daha iyiye" doğru gitmek için olması gereken bir kuraldır.


Aslında buradaki iki cümleyi tekrar okuyunca bir terslik olduğu ve dolayısıyla daha dikkatli olunması gerektiği de çıkmıyor mu? Issız bir yer, gecenin bir yarısı, normalde sarı yanıp sönmesi gerek ama kırmızı yanıyor. Ben bu durumda "bi sebebi vardır bunun kırmızı yanmasının" diyerek daha dikkatli olur ve dururum. Belki belediye vb. birileri bir çalışma vs. yapıyordur...

Kaldı ki yeşil yansa bile "gece yarısı, oooh, yollar bomboş, bakalım bu kamyon kaç yapıyomuş" deme ihtimali olan bir davar tarafından ezilme olasılığının yüksek olduğunu düşünür, gece ekstra dikkatli olurum.



kdalak demiş ki:

Gece yarısı, in cin top atan bir yolda ilerliyorsunuz, Kırmızı ışığın yandığını gördünüz. Yavaşlayarak ışığa kadar geldiniz
1- Yolu kolaçan ettikten sonra, kimselerin olmadığını görüp yola devam edersiniz
2-Yeşil yanana kadar beklersiniz.

Burada 1. şık her ne kadar kurallara aykırı gibi görünse de aslında kurallara aykırı olan şey, o ortamda ve o saatte, o trafik lambasının sürekli yanıp sönen sarı ışık olmamasıdır. Çünkü normalde ıssız yerlerde bu tip ışıkların devre dığı kalarak inisiyatifi sürücülere bırakması, "daha iyiye" doğru gitmek için olması gereken bir kuraldır. Bu örnek için "ama herkes kafasına göre kurallarauymazsa bu iş nereye varır" tadında bir yorum yapılabilir ki, ıssız olması bu kural ihlalinden kimsenin etkilenmeyeceği anlamını vermek için yazılmıştır.


Doğru. sadece yorumu alıntı yaparsanız dediğiniz anlam çıkar ama bahsi geçen şık da zaten yolun kontrol edilmesi gerektiği var. Tamamen tercih meselesi ama benim tercihim bu durumda iken geçmekten yana olurdu.
_________________
NC700X
Oooohhh suyundan da koy.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
robocop
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Oct 19, 2007
Mesajlar: 15
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pzr Tem 06, 2008 1:33 pm    Mesaj konusu: Bas gaza bas gaza! Alıntıyla Cevap Ver

1. Biz, okuma yazma bilmiyoruz. Evet, medya okuryazarlığı veya ulusal bir dilin okuryazarlığından değil, trafik işaretleri okuryazarlığından söz ediyorum. Bu yüzden kimse kuralları takmıyor, trafik levhalarını okumuyor. Kaza olduktan sonra da, (motora çarpanların pek çoğu) :
-Görmedim abi! diyor.
Kör müsün kardeşim? Hayır, kör değil, okuryazarlığı yok!

2. Issız bir yer konusuna gelince: Küresel dünyada, vıcık vıcık insan kaynayan şehirde ıssızlık konusu doğru değil. Çağlayan, Beşiktaş, Vatan caddesi kavşaklarında geceyarısı 1, 2 civarındaki ıssızlık ıssızlık değildir. Kırmızıda geçmeyeceksin! Her an senin gibi, boşver ya in cin top oynarken kırmızıda durulur mu, hele ıpıssız şu sokağın başındaki taşıt giremez levhasını dinlersem herhalde salaklık etmiş olurum! diye düşünürken aniden senin benzerin biri karşıdan gelmiş olsa, çotank diye gittin işte.

3. Bütün bu trafik işaret ve levhaları, bir konsensus, bir uzlaşma, bir toplum halinde yaşamayı belirten levhalardır. Bunlara uymakla, ben toplum halinde düzenli ve güvenli bir yaşamı benimsiyorum diye imza atmış oluyorsun! Kuralları çiğnersen sen vandalsın, barbarsın.

4. Kuşlar ve karıncaların da bir trafiği var. Neden kaza yapmadıklarını, neden üç beş arabanın bir kavşakta kafa kafaya gelip yol vermeyip, hatta kapıları açıp el kol işaretleri ve küfürlerle birbirine girmediklerini hiç merak ettiniz mi? Havada iki uçak çarpışabilir, denizde iki jetsiki birbirine girebilir. Ama kuşlar çarpışmıyor, balıklar pelt olmuyor! Biz insanoğlu, dört kitabın diliyle konuşursak yaratıkların en mükemmeli olan insanoğlu, neden kuralları çiğneme yarışındayız?

5. Eğitim efendim eğitim! diyenlere de bakmayın. Bu ülkede entelektüel vandallık dahi var. Eşine dışkı atan gibi. Dolayısıyla bu sebep ve sonuçlar zinciri, akıl ve bilinç ile ilgili. Toplumsallıkla ilgili.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt