Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 720 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - USTALAR TAVSIYENIZI BEKLIYORUM!
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

USTALAR TAVSIYENIZI BEKLIYORUM!

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
emora
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Nov 03, 2003
Mesajlar: 1

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 7:49 pm    Mesaj konusu: USTALAR TAVSIYENIZI BEKLIYORUM! Alıntıyla Cevap Ver

Konu kapandı!

En son emora tarafından Pzr May 06, 2007 8:01 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
frogy_dreams
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 13, 2003
Mesajlar: 1101
Nerden: Bandırma

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 9:16 pm    Mesaj konusu: selam Alıntıyla Cevap Ver

Hangi motoru alacağına çok değil bir süre sonra karar verirler icon_razz.gif ... sen orayı merak etme.. ama tavsiyem motor alırken sadece motor fiatını düşünme, alım satım vergileri, kask, donanım bu gibi maliyetleride fiata ekle, sadece motor almakla iş bitmiyor...

saygılar ve sewgiler benden icon_smile.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
CarlGustav
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 03, 2004
Mesajlar: 239

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 9:53 pm    Mesaj konusu: Yarışa başlamak... Alıntıyla Cevap Ver

Emora bey;

Öncelikle karar vermeniz gereken NERDE, ne kullanmak istediğiniz olmalı. Yani yarış motorunu caddelerde, sokaklarda, TEM'de, Eskişehir yolunda mı kullanmak istiyorsunuz, yoksa sadece pistte kullanmak da olur mu?

Bu soruyu kendinize sormalısınız. Çünkü bu sorunun ardında şu var, eğer isteğiniz sadece yarış motoru kullanmak ve mesajınızda belirttiğiniz gibi hız zevkinizi tatmin etmekse o zaman yarış pistlerinde bu işi yapmak çok daha tehlikesiz, ve sportmence bir yaklaşım olur. Pist yarışı eğitimi, viraj teknikleri, vs, oldukça keyifli bir eğitim süreci sizi bekler. Bu tür bir yaklaşım ailenize de nisbeten daha iyi bir fikir gibi gelebilir (Pistte düşünce arkanızdan gelen AS900 sizi çiğnemeyeceği için).

Yok eğer cevabınız "Caddelerde, sokaklarda, TEM'de, Eskişehir yolunda sürat yapmak istiyorum" ise, o takdirde farklı bir yoldan gitmenizde fayda olacaktır. Bu durumda tavsiyem ne GFR, ne Aprilia almanız yönündedir. Trafiğin akışını, trafik mantığını, otomobil ve diğer araç sürücülerinin, motosiklete karşı ne tür tepkiler verdiklerini öğrenmeniz, araç takip mesafeleri, minimum riskle motor kullanma, fren mesafeleri, görebildiğin en uzak meafeye bak, yolu oku, viraj giriş ve çıkışları, viraj ortasında problem anında ne edeceğuz? gibi ve kullandığınız aracın hareketlerinize vereceği tepkileri keşfetmeniz açısından tavsiyem, otomatik bir scooter'la başlamınızdır. Burdaki slogan "önce trafiği öğren, sonra düz vitesli motosikleti öğen"dir. Hiç kimse bir günde canavar gibi motor kullanmayı öğrenemez. Hele hayalinizdeki gibi kullanmayı HAYATTA VE TEK PARÇA kalarak öğrenmek kendine has bir süreçtir. Bu süreç otomatik bir scooterle başlanırsa sizin için daha kolay olur. Öğrenip piştikçe yavaş yavaş büyütürsünüz, mesela scooterden sonra Honda Twister tadında bir şey, sonra belki (bulabilirseniz) 400'lük bir yarış (eskiden FZR400'ler vardı ne şekerdi onlar, yok oldu gitti hepsi), sonra 600'lük. Böyle bir süreci hem öğrenme-hayatta kalma kabiliyetinize hem de maddi olanaklarınıza göre zamana yayarsanız, randıman alırsınız.

Diğer yandan Gilera GFR 125 ve Aprilia Rs 125 iki zamanlı motorlardır ve Jawa ve Mz gibi nisbeten kalın bir tonda ses vermeseler de bir Becozyme Forte yutmuş bir Mobylette gibi öterler. yanlış anlamayın ancak iki zamanlı yarış makinalarını çok severim, o çiğ benzin kokusu, makinanın hafifliği, hep 1980'lerin, '90'ların büyük yarışçılarını hatırlatır (Wayne Rainey, Kevin Shwantz, Randy Mamola, vs.). Çok keyifli cihazlardır. Ancak o çıkardıkları "ZRRİİİİNG-A-DİNG-DİNG-DİNG" sesleriyle sanırım sizin beklentileriniz karşılamayacaklardır.

Tabii bütün bunlar size uymayabilir. Bir çok Hak'kın rahmetine kavuşmuş veya sakat kalmış cadde yarışçısı gibi ilk bulduğunuz bir tomar parayla güzel bir CBR1000RR da alabilirsiniz. Ancak ben tavsiye etmem, yoksa nedir yani?

Keyifli bir motorculuk hayatı dilerim.
Barkın Bayoğlu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Path1
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 24, 2004
Mesajlar: 274

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 10:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence dostum bir Yamaha YBR 125 al başla. Zamanla işi kavradıkça büyütürsün. Şu anda fiyatı 2.600 civarında sanırım. Sakin mekanlarda aheste aheste kullanmaya bak. Yarış yapacaksın da ne olacak ? SSK Dışkapı Hastanesi önüne git, bir saat otur. Bir banka otur, sigara iç.. Yahut ne bileyim gazete vs okur gibi yap. Kırık çıkık, kör topal, telaş endişe.. İzle... O zaman anlarsın ki, bir anlık heves, ve bu hevesle ne yapacağı belli olmayan bayanların, ağır vasıta kullanıcılarının, hız tutkunu babasının arabasının anahtarını yürütün veletlerin neden olduğu tahribat, telafisi imkansız vaziyetlere yol açabiliyormuş. Dün de burada Bağdat Caddesinde hız yapan iki velet, arabasının camını temizleyen taksiciye bindirdiler. Bence ağır ağır çıkmalısın merdivenleri..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
skydiver
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 27, 2003
Mesajlar: 274
Nerden: Ankara

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 10:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence 125 cc lik yarış motoru zevk vermez. Sahip olduğun para ile bir cruiser ya da enduro motor tavsiye ederim.
_________________
Tolga ÇEÇEN
www.tolgacecen.com
1993 Kawasaki EN 500 Vulcan (2004-2007)
1998 Kawasaki Ninja ZX-7R (2007-forever)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 10:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Path1 demiş ki:
O zaman anlarsın ki, bir anlık heves, ve bu hevesle ne yapacağı belli olmayan bayanların, ağır vasıta kullanıcılarının, hız tutkunu babasının arabasının anahtarını yürütün veletlerin neden olduğu tahribat, telafisi imkansız vaziyetlere yol açabiliyormuş. Dün de burada Bağdat Caddesinde hız yapan iki velet, arabasının camını temizleyen taksiciye bindirdiler. Bence ağır ağır çıkmalısın merdivenleri..


Derimki, demirden korkuyorsan trene binme. Ustada olsan, acemide, kucuk motorada binsen buyuk motorada, bu tehlike her zaman var. Bir arabayla munasebet durumunda, kask harici ekipmanlarin sonuca dogru durust bir etkisi yok. Yani ne kadar sarinirsan sarin, kundaklanirsan kundaklan, bir aracla munasebetin sonuclari cok agir.

Goruyorsun yol kenarinda motorsuz duran bir adamada carpilabiliyor. Ben bir yakinimi kaldirima cikan sarhos soforun carpmasiyla kaybettim. Ne araba ne motor kullanirdi. 23 yasinda katil bir sarhos soforun kurbani oldu.

Yeri gelmisken yazayim, motorda ne kadar kendinden emin, ne kadar atak olursaniz, sansiniz o kadar artar. Kenardan kenardan uyuz uyuz gideyim dedinizmi, illa bir yerlere takilirsiniz. Icabinda kacsin kenara diye adam gelip dayaniyor arkadan, soldan sizin seridinize girip sizi bankete indirebiliyor. Gozu karartip uygun pozisyonlari yakaladiniz kactiniz, yoksa topraga inersiniz.

Ozetle, ondan korkan, bundan tirsan bir yapiniz varsa, motor isini unutun. Bu is arabadaki gibi "titreklik" kaldirmaz.

Dikkat: hacim motor vs konusunda birsey demiyorum. Sadece bir araba carpacak olsa basiniza gelecekleri soyluyorum.

Titrek motorcu: Bizim yorelerde yillarca "bi mobilete binmeyi ogrenemeyen" adamlar icin kullanilirdi.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Pts Hzr 07, 2004 11:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim bu konularda yazdigim cizdigimepey birseyler var.
http://donald.hypermart.net
linkinden girip bakarsaniz ustunde dusunup yazisabilecegimiz pek cok mevzu cikacaktir. Gorusler muhtelif gibi gorunmekle beraber buradaki cogunluk aslinda size akli basinda secim yapmanizi, iyi bir egitim almanizi, parayi sokaga atmamanizi, duzgun bir surucu olamanizi, dogru durust motosiklet olayini ogrenmeden tarz konusunda bir secime gitmemenizi onerecektir.

Cunku bunlar burada cok tartisildi ve bir konsensusa varildi artik. Ufak tefek varyasyonlar var tabii...bu da forum un nesesi.

Benim yaklasimim, "Motosiklete giris" te de goreceginiz gibi.
Konforlu, agirbasli, keseye dokunmayacak, "Her Zaman TAM Kusam" dusturuma gore gerekli ekipman ile birlikte alinan, ehliyet ile kullanilan, sigirtasi falan tamam olan bir aletle bu ise baslamak ve vakit ayirarak, hic olmazsa benim yazdiklarimdan yola cikip (bulursaniz baskalarini da okuyarak) isin teorisini ogrenerek bu ise girmektir.

Motosikleti ogrenmeden once motosikletli hayati ogrenmeniz gerekir. Kurallar, temel teknikler, cadde stratejileri, risk yonetimi vs.
Bunlari ogrenmek icin fiyakali, sifir vs. bir motor lazim degil.
Neyse derin mevzu, once okuyun, sonra yazisalim. Herkes elinizden tutar burada...hosgeldiniz...

DD
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Ilker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 2531
Nerden: Bruksel

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2004 6:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DrDakar demiş ki:
Bir arabayla munasebet durumunda, kask harici ekipmanlarin sonuca dogru durust bir etkisi yok. Yani ne kadar sarinirsan sarin, kundaklanirsan kundaklan, bir aracla munasebetin sonuclari cok agir.


Dr'a katiliyorum. Bugun minimum aksesuar kask + mont + eldiven + bot + dizliktir. Ucuza kacarak topladigimizi varsaysak, gene de milyara yakin para eder.

Ucu ucuna yetecek parayla motor alisverisi yapilmamali. Mutlaka bir yerden kisarsiniz yoksa. Zaten riskli makineyi, daha da riskli hale getirmeye gerek yok. Bence biraz daha para biriktir. Illa bu sezon binecem diyorsan, motor kiralayan yerler hevesini almana yardimci olacaktir. Simdi kiyafetlerini al, motoru onumuzdeki sezon halledersin.


Not: 2 zamanli motor senin bekledigin gurul gurul sesi cikartmayacaktir. Yukarida tasvir edildigi gibi TRAAAANNNNGGGAAA-DANGA-DANGA diye tavayi kepceyle dovuyormus gibi ses cikartir. Gurul gurul ses icin seni cruiser'a davet ediyorum icon_smile.gif
_________________
Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...


Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
cadaver
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 04, 2003
Mesajlar: 459
Nerden: Bursa

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2004 7:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçen hafta tren istasyonunda motorumla arkadaşı bekliyorum. 5-10 dk içinde yanıma orada bekleyen taksi şöförleri geldi ve klasik bir geyik başladı icon_evil.gif (kaç yapıyosun, Ankara'ya kaç saatte gidersin..)

Amcalardan biri bana eski motorcu olduğunu (1 kere motoru olmuş), yaklaşık 10 yıl önce yarışlardan çıkma bir 650 cc kawasaki aldığını (ben hangisi olduğunu bulamadım icon_rolleyes.gif ) ve onunla TEM de kaza yaptığını hatta gururlanarakta gazetelerin bile yazdığını anlattı. Tabiki daha sonra motora binmemiş. (Kazayı yağışlı havada yüksek hız nedeniyle yapmış)

Bi 10 dk sonrada 20 yaşlarında iki genç geldi yanıma soruları 600 cc lik bir racing arıyolarmış ve bulabilir misin diye soruyolar. konuşma aynen şöyle idi;
Ben: Ne kadar bütçen var?
G: 2,5 - 3 Milyar
B: icon_eek.gif O zaman 92-93 model bişey arıyosun
G: evet ama temiz olsun
B: motor kullandın mı önceden?
G: arkadaşta pejo var ona bindim

Neyse fazla uzatmayayım yukarıda iki örnek verdim icon_rolleyes.gif aslında bunlar 1 örnekte birleşir önce ve sonra olarak.

Hız tutkusu buradaki ikiteker dostlarının çoğunda var elbet ama önce kendini ve limitlerini bilmek gerekir ve mümkünse ( icon_cry.gif ülkemizde çok zor) en güvenilir yerde, pistlerde bu zevki yaşamak lazım. icon_wink.gif acele etme derim.
_________________
İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi

The old racin rule; "When in doubt, GAS IT"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Orkun
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 883
Nerden: Ankara

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2004 8:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Emora Hosgeldin,

Bu konu, RS125 konusu, www.motordelisi.com 'da uzuuun uzuuun konusulmustu. Oradan edindigim ve katildigim izlenim: Turkiye'de bu motorlar bagirta bagirta kullanilir, canina okunur. Bu kadar yaslisini almak demek kisa surede motordan bikmak demektir. Bu kanim butun racing motorlar icin gecerli. 2-3 milyara kimse "temiz" racing motoru satmaz !!! icon_sad.gif Sen de hak verirsin umarim.

RS125'in sesini birkac defa dinledim, sinek viziltisi gibidir, tipi de uzaktan hostur ama dibine gidince "boggh" diyebilirsin, zevk tabi. 125cc yarislarini televizyonda seyretmissindir, onlarin sesi gibidir sesi yani icon_lol.gif
RS125'în son hizi hatirladigim kadariyla 120-130 km/s idi. (emin degilim icon_confused.gif ) Yani 250cc 4 zamanli bir motor kadar.

Ankara'da hic 125cc satilik racing'e rastlamadim. Bulman cok zor. Istanbul'da bu bahar bir tane satilik gormustum. Motosiklet magazalarinin web sitelerini incelersen bulabilirsin.

2-3 milyarin varsa ve hemen motor istiyorsan git en fazla 1-2 yasinda veya sifir titan ES, veya MZ falan al. Hepsi tas gibi motorlardir. Ya da disini sIk 5 milyara twister al. Gercek zevkin dumduz yolda kucuk motorla surat degil viraj almak oldugunu goreceksin icon_biggrin.gif

Ben 2. el 11 yasinda motor ile basladim, sanat ogrendim icon_lol.gif . Sen ogrenme, keyiflice yeni motora bin ! icon_wink.gif

Etme eyleme, eski racing alma!
_________________
Orkun, CRF250X
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
vespone
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 02, 2003
Mesajlar: 161

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2004 2:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

" Yeri gelmisken yazayim, motorda ne kadar kendinden emin, ne kadar atak olursaniz, sansiniz o kadar artar. Kenardan kenardan uyuz uyuz gideyim dedinizmi, illa bir yerlere takilirsiniz. Icabinda kacsin kenara diye adam gelip dayaniyor arkadan, soldan sizin seridinize girip sizi bankete indirebiliyor. Gozu karartip uygun pozisyonlari yakaladiniz kactiniz, yoksa topraga inersiniz.

Ozetle, ondan korkan, bundan tirsan bir yapiniz varsa, motor isini unutun. Bu is arabadaki gibi "titreklik" kaldirmaz.

Dikkat: hacim motor vs konusunda birsey demiyorum. Sadece bir araba carpacak olsa basiniza gelecekleri soyluyorum.

Titrek motorcu: Bizim yorelerde yillarca "bi mobilete binmeyi ogrenemeyen" adamlar icin kullanilirdi. "


şehir içi yollarda, 50 bazen 60 km hızla sağ şeritte , arabaların sağ tekerlerinin hizasında dikiz aynasını kollaya kollaya, sakat bir biçimde yaklaşan bir arabayı sezdiğimde hemen daha da sağa yanaşarak, orta ve sol şeritte mümkün mertebe gitmeyerek, kırmızı ışıkta yine en sağda durarak, hızlı akan trafikte çevre yollarında soldan dönüş gerektiğinde en sağdan en sola şerit değiştirerek değil de sağa yanaşıp yavaşlayıp kafamı çevirerek trafiğin kesildiği bir anda sola dönerek, şehirler arası yollarda ya da TEM de E-5 te yine en sağ şeritte 70 i pek aşmadan gidiyorsam titrek motorcu sayılır mıyım, biri bana kenardan uyuz uyuz gidiyor vespası ile der mi, sonum vahim, durumum umutsuz mu, bu koşullarda bu işi bırakmam motor aşkımı içime gömmem mi gerek,

ustalara önemle danışılır...

Nejat GÜÇ

40' tan sonra motorcu

vespa px200
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2004 3:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vespone,

Benim herkese tavsiyem, benim en guvenli buldugum (ve pek cok kisi tarafindan uygulanan) yontem otomobillerin sol tekerlek izini takip etmek, en az iki, en cok uc saniye saniye mesafe birakmak, trafigin hizi neyse ona uymak (hatta agresif olmaksizin azicik daha hizli gitmek) tir.

Cok seritli yollarda en sag serit giris cikislar, agir vasitalar vb. yuzunden guvenli degildir. En sol seritten cikisi kacirmis birisi hart diye onunuze daliverir... Yada birisi yan yoldan girer... Surekli yavas vasitalari sollamak zorunda kalabilirsiniz, iki serit arasindaki hiz farki cok fazla olabilir vs. bir suru komplikasyon cikabilir.

Vespa kullanmadim, ama bir scooterim vardi 50cc, bununla E5 vb yollara cikmanin delilik oldugunu dusunuyorum. Vespada yeterli guc, ivme, en az 90kmh azami hiz varsa olabilir tabii. Yine de aman dikkat !
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2004 4:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vespone, PX200 altinda gobek atacak guce sahip bir makina. 100km yi cok rahat gorursun. Yarin sana PX200 fotograflarimi gondericem, Manisa Izmir arasinda cirit atardik, iki kisi 90km yi gecerdik.

Alıntı:
sakat bir biçimde yaklaşan bir arabayı sezdiğimde hemen daha da sağa yanaşarak, orta ve sol şeritte mümkün mertebe gitmeyerek


Bunlar cok sakat seyler iste. En sag seritten disari cikiyorsan, yol kenarinda seni nasil suprizler bekledigini bilemezsin. Bence biraz daha cesaretli kullan.

Vespanin hakkini ver ozetle.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Çrş Hzr 09, 2004 4:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Babamin dorduncu Vespasi. 20 yil icinde aldigi ilk sifir km Italyan Vespa oldugu icin cok sevincliydi aldiginda. Bir kac yil once aldigi Bajaj 150 tam bir hayal kirikligi yaratmisti.

Vespone , bu makinayla iki tane 70 kiloluk adam 90 km yapabiliyor. Yokuslarda kucuk tekerlekten dolayi yere ilettigin kuvvet muadili silindir hacimlerinden daha fazladir, daha iyi ceker. Senin makinada aynisimi? Gondersene bir kac resmini?

Sene 92.

_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt