Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 103 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Ybr sağlamlığı
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Ybr sağlamlığı
Sayfa 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Konu Disi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
zeleian
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 23, 2006
Mesajlar: 185
Nerden: Gönen-Sarıköy

MesajTarih: Pts Nis 04, 2011 1:43 pm    Mesaj konusu: Ybr sağlamlığı Alıntıyla Cevap Ver

Zamanında sanırım "İlyada" tarafından açılmış bir başlıkta vardı. Ybr sağlamdır ve her şekilde gider ana fikri...

Altta resimleri bulunan motor yakın köylerden birine ait ve keçi gütmekte kullanılıyor. Keçi patikası ve arazi dışına çok az çıkıyor. Daha önce alınan bir cross motor perte çıkmış. Usta üç yıldır kullanıldığını ve sahibinin motordan çok memnun olduğunu söyledi.

Tamir için getirilmiş ama henüz usta el sürmemişti. Bu kullanılan hali icon_eek.gif




Uploaded with ImageShack.us

Vites kırılınca kendileri yerel imkanlarla icon_smile.gif tamir etmişler



Uploaded with ImageShack.us

8'lik inşaat demirinden vites kolu



Uploaded with ImageShack.us

Yan kapak düşünce Akü ip ve tel ile bağlanmış.



Uploaded with ImageShack.us

Fren hidroliği de tel ile sağlama alınmış



Uploaded with ImageShack.us

Motorun genel görünüşü bu durumda. Ancak motorun temel getiriliş nedeni farklı...



Uploaded with ImageShack.us

Janttaki kol(?) (Adından emin değilim parçanın adını söylerseniz düzeltirim) kopmuş icon_exclaim.gif

Sahibi tamire getirince "Daha önce kırılanları bağlamıştık gidiyordu ama bunu bağladığımız halde gitmedi. Niye gitmedi ?" diye sormuş



Uploaded with ImageShack.us

Gördüğünüz gibi diğer ikiside telle bağlı icon_eek.gif

Demek ki neymiş :

1) Ybr pek çok halde gitmeye devam edebilir icon_biggrin.gif
2) Balya teline eski ustalar neden "Hazreti Balya Teli" diyormuş belli oldu.
3) Derhal çantaya bir miktar balya teli koymalıyım icon_twisted.gif
_________________
Mondial 125KT "O Artık Emekli!"
Yamaha YBR 125 Mavi Eşşek

"Kıçı kırık motorcu"

-----------------------
Live Alone - Ride Alone - Die Alone
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Nis 04, 2011 9:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zeleian demiş ki:
Zamanında sanırım "İlyada" tarafından açılmış bir başlıkta vardı. Ybr sağlamdır ve her şekilde gider ana fikri...
Valla ben de çok şaşırmıştım. Ama alıştım artık. Ne yaparsın, kaderimizde varmış hiç uğraşmadan rahat kafayla motora binmek ..

Bendeki zavallı ybr nin çektiği işkenceyi, eziyeti anlattığım 2-3 farklı başlık vardı, hangisi neydi unuttum ama benim hayvan hala işkence testine tabi. Son gelişmeler şunlar :

100,000 km. yi kesin geçtim ondan eminim, ama 110 oldu mu onu net bilemiyorum. 85 binden beri km. saati yok. Km. saati kırıldı, devir saatiyle falan tümünü birden söktüm attım, gereksiz detaylar sonuçta bunlar..

Bir depoyu ortalama 400 km. kabul edip hesabı kafadan tutuyoruz üç aşağı beş yukarı..

Debriyaj son bir yıldır kaçırmaya başladı. Aslında insanca kullanılsa 120-150 ye kadar giden debriyajlar var. Daha gider o. Sadece bir ve ikinci viteslerde abanınca kaçırıyor hafif hafif.. Dik yokuşlarda çıkmadığı vakit bakarız.. Nasılsa "baskıya zarar vermek" gibi bir kavram yok.. Devam.. Bizde sistem basit, tek kelimeyle özeti şu: Nerde Trak, Orda Brak..

Yüzbini devirdik ama sübap ayarı hala yapmadım. Bu testin bir parçası olduğu için devam edeceğim..

Buji değiştiriyorum, ama ancak motor çok yakmaya başlarsa. Ha , bir de çok yakmaya başlarsa bazen hava filtresini de komple söküp atıyorum arada bi 10-20 bin de öyle gidiyor çünkü Sirkeciye yolum uzun süre düşmüyor bazen.. Bikeresinde zor çalışmaya başlamıştı, merak edip bujiye baktım, erimiş bitmiş namussuz. Arada buji değiştirmek lazım, misal 30.000 de bir değişsem sorun olmayacak da.. Zaten bugüne kadar üçüncü bujisi şu an üzerindeki..

70-80 lere kadar tek bir damla yağ eksiltmedi, şu an çok az da olsa biraz yağ eksiltiyor. Ben de hazır bu fırsattan istifade teste yeni bir madde daha ekledim : eksilen yağı tamamlamadan yola devam etme maddesi.. Zaten 3 yerine, min 6-7 binde yağ değiştiriyordum, bu süreyi önce 10.000 e çıkardım. Hazır yağ eksilmişken , bir de az yağla ne kadar çalışabilir testi yaptım, Yağ çubuğunun ucunda hiç yağ göremediğim güne kadar yağ eklemeden devam ettim. Sonuç şu : ybr içinde 450-500 gram yağ varken 10.000 km. den epey fazla yol yapıyor. Bunun da altına inip eşeği sulamanın alemi yok dedim ve sonra testin ikinci aşamasına geçtim ve konması gereken yağın iki katından fazla yağ koydum içine. 2,2 litre.. Motor lakur lukur yarıya kadar yağ dolu ve şu an o test aşaması sürüyor, henüz bitmedi, ama sağından solundan atar dedim ben o yağı.. Yok abi atmıyor. Sıkıntı yok devam..

Hep tam sentetik kalite yağlar kullandım , ama ince kalın ne yağ bulursam onu çaktım, bir tek gres yağını denemedim, yağ konusunda da sorun yok. Sanırım -denemeyeceğim ama- kırlangıç zeytinyağı da koysak epey çalışır bu motor.

Ön takımda hiç yağ kalmadı. Koymuyoruz artık.

Devir saati luzumsuz. Hep kırmızıda 12 saat aralıksız kullandığım bile oldu, bu acımasız bağırtma seanslarında nihayet ekzos dibinden eriyip koptu bir gece yolda giderken. Egzosu eritmeyi başaran benden başka yok bildiğim kadarıyla, bu konuda gururluyum, çok çalıştım çünkü. Egzos boğazının eriyen kısmını paslanmaz elektroduyla doldura doldura kaynattık oldu. Motorda zaten sorun yok. Demek ki devir saati bir işe yaramıyor. Oraya fotograf albümü koyacağım veya ikiteker çıkartması yapıştırılabilir..

Ön konsolu komple söküp attım, şu an kontak kilidi var, ama kontağın elektriksel işlevi tamamen iptal. Onun yerine gizli bi anahtar bağladım bi yere. Sağa sola çaktırmadan elinle açınca kontak açılıyor. Bıktım anahtar sok çıkart, o cepte mi bu cepte mi olayından artık. O da lüzumsuz. Pratiklik iyi bişeymiş. Küçük motoru zaten kurcalayan eden yok, çocuklar üstüne çıkmıyor, kazık kadar adamları motorun üstünde atçılık oynarken falan bulmuyorum geldiğim zaman. Benimki kadar döküğünü de çalacak bi ahmak zaten olamaz.. Devam..

Buraya kadar mizah vardı, ama tüm anlatılanlar ve rakamsal değerler gerçektir. Gerçekten 500 gram yağla 10.000km. den fazla gidiyor bu alet. Çok daha fazlasını da gider, ama denemedim, deliliğin bile bi sınırı var tabi. Aslında hiç yağ değiştirmesen ne zaman yatak yorgan rulman dağıtır maddesini de bunlara eklemek ve denemek lazım, fakat bunu görürsek rutin işkence testinde ne kadar gideceğini göremeyeceğiz.. Öteyandan yağ hiç değişmese nereye kadar gideceğini sahiden merak ederim. 1 lt. yağ ile 40.000 ? icon_smile.gif

10 ve 15 i bizzat yaptığım için 40 da çok garip gelmiyor artık icon_biggrin.gif

---

Benimkinden daha bakımsız ybr inan yoktur sanıyordum. Gözümle görmesem inanmazdım. Bu başlığı gördüğüm iyi oldu. Arka jantı kırmak zordur, emek ister. Ben arkada 120 kg. kütleli adamla dan dun kullanırken bile kıramamıştım. O arkadaş ne yaparken jant kırılmış bunu sahiden merak ettim.

Jant kollarını telle bağlama olayına ise kesinlikle hasta oldum. Karadenizli olabilir mi ? icon_biggrin.gif

---

Peki iyi bakınca ve insani kullanınca ne olur?

Geçen bi kurye geldi paket getirdi. Lafladık biraz. Motoru 216 binde. Alıp turladım biraz. Benimkinden biraz daha iyi durumu. Bir kez debriyaj plakaları değişmiş, başka değişeni yok motor kısmında. Benim 100-110 bindeki motorun yıpranmışlık anlamında 200.000den biraz daha yukarılarda olduğu konusunda hemfikir olduk. Aslında ben de çok hor kullandım, "daha vicdanlı davranabilirdim" falan da dedi.. 216 bini "the end" gibi canlandırmamak lazım çünkü benim bile 200 leri görme ümidim varken, e o biraz daha giderse çok garip olmaz.

Neyse.. Benim hedefim hiç ellemeden, bir saniye bile uğraşmadan ve para harcamadan, bakım da yapmadan 100.000 yapmaktı, onu yaptım. Şimdi de daha ne kadar gidecek? sorusuna bakacağız, nerde trak orda brak metoduyla.. Bir sonraki ybr yi de insaflı teste tabi tutacağım , ama sonuçları buraya yazmak çok uzun sürecek ondan eminim..

---

Ybr nin sağlamlığı konusu anlatmakla falan bitmediği için onu uzun uzun anlatmayacağım bir daha. Zaten bizler sevdikçe, motor da tutuldukça satıldıkça fiyatına zam yapıyor bizim tüccar beyinli ithalatçılar icon_evil.gif

Son bir not olarak aklıma gelen şey ise Ybr nin sosyal bir fenomene doğru dönüşmesiyle ve genel olarak motor-motosiklet kültürüyle etkileşimleriyle ilgili. Bu bendeki aşırı rahatlığı birçok ybrli elemanda da gözlemliyorum. Salgın hastalık gibi yayılıyor. Usta motorda yağ var , zincir de biraz leş olmuş diyorsun, olsun noolcak ki .. diyor.. Deli mi ne..

Motora ilk binmeye başladığım günden beri 300 bini geçtim, en büyük keyfi aldığım kısım ise bu küçük motorla yaptığım 100 bin km. oldu. 80'li yıllarda ufak iki zamanlı ve çok sorunlu doğu avrupa motorlarıyla başlamıştık, sonra para kazandıkça büyük hacimli fiyakalı makinalarla devam etmiştim uzun zaman. 2005'te bu ybr yi de öyle uzun uzadıya binmek niyetiyle de almamıştım aslında. Büyük motorun yanına "anahtarlık" olsun, bakkala çakkala gideriz, çamurda büyük motoru kirletmeyiz, öğlen yemeğine gideriz falan diye almıştım. İşin doğrusu, ben bu motorla gezmeye de utanırdım az biraz. Öyle tatile, uzun yolculuklara falan çıkılmazdı böyle şeylerle, diğerlerine imkan varsa ..

Ancak, ybr -ve emsali niteliklere haiz diğer motorlar- önce kafamdaki "teknoloji" kavramının değişmesine sebep oldu. Bu motor aslında ilkel falan değil, tam tersine daha üstündü, çünkü alayından daha sorunsuzdu. Hiçbirinin başaramadığını başarıyordu ; sıfır sorun. Saatler haftalar boyu 10.000 devir nefes almadan nasıl çalıştığını falan hala anlamış değilim zaten. Yağ pompası yok. Yatak yok. Yağ filtresi bile yok. Şanzımanında falan oyuncak kadar dişliler.. Neyse.. Acaip .. Ulan motor dediğin bozulur be.. Hele kitabına kuralına uymazsan üç günde alırsın eline.. Kafamızdaki bütün kavramların kalıpların içine zçtı bu ybr ve emsali birkaç motor..

Sonra da şunu farketmeye başladım zaman içinde; biz aslında motosikleti bir araç olmaktan çıkartıp bir amaç haline getirmişiz, hemde çoktan icon_exclaim.gif Hem amaca dönüşmüş, hem de bunu kendi kendimize inkar etmişiz.. Yersek..

Büyük motorun yeri de başka tabi, bunun inkar edilecek yanı olamaz. Öteyandan, örneğin hep bir asya gezisi canlandırmışımdır kafamda, şimdi o gezi için bile ybr düşünmeye başladım uzun zamandır. Sebep basit : aslında çok daha uygun abi.. Neden?

Sıfır sorun. Bozulur mu kaygısını falan zaten geç bi kalem, yağ değiştirmeye bakım yapmaya falan bile gerek yok. Bu motora çak 1 litre yerine 2 litre yağı, git asyayı mı dolaşacan, afrikayı mı .. Yağ bile değişmeden hiçbişeye dokunmadan git dolaş gel.. Öyle acaip cins bi makina bu.

Bişey mi lazım? Düştün bişeyi mi kırdın? Burada yakında muhtarlıklar bile parçasını satmaya başlayacak.. Yaygın lazım olacak parçalar bedavadan hallice.. Kimse ellemez, kurcalamaz, biraz pis, bir iki kapağı çizik, motoru kirli olsun çalan eden de olmaz. Canın nerede istiyorsa korkmadan orada bırak. Var mı böyle bir rahatlık yahu? Dikkat çekmez, göze batmaz.

Ama hepsinden önemlisi kafan rahat. Yok servise gittim mi, yok lastikler yaşlanıyor, yok akü bilmemne.. Gir internete parça bak, aksesuar bak, tüh yağmur yağdı, güneş kavuruyor branda tak, şarz cihazını al, lastiklerin altını besle, modeli düşüyor sat, gir internete sabah akşam ilan bak, koş servise, koş lastikçiye, koş sigortacıya.. İşin gırgır yanı, bunu parayla almak da mümkün değil.. Aman çizmesinler, yok kedi oturmasın.. Lan otursun lan.. kedi de otursun bırak da.. Bırak iki tırmalasın keyif yapsın hayvan hayatında be.. icon_smile.gif Kedi hayvanına kızıp öfkelenecek kadar komik hallere girdiğimizi bile göremiyoruz arkadaş..

Ybr yi genelde bütçesi kısıtlı, motoru olmayan, veya yeni başlayanlara tavsiye ederiz ya.. Ben affınıza sığınarak motoru olan, büyük motoru olan, ve işi bilenlere özellikle birer tane tavsiye ediyorum, hatta bizim gibilerin daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İddiam ise şu ; önce motosikleti bir araç olmaktan çıkartıp amaç haline getirdiğimizi kabullenip , sonra kafayı boşaltmayı lafta değil, gerçekten başarınca ve hiç bir detayla zırnık kadar uğraşmadan kullanınca , yani bunu yaşayıp görünce, hele birkaç da uzun yola falan bu rahat kafayla çıkınca .. eskiye oranla kat kat daha fazla keyif alınıyor. Ama kötü yanı şu: denemeden asla anlaşılamıyor. Şöyle bir sene falan stressiz sıkıntısız o rahat şekli deneyince, sonra eskiye dönüş acaip saçma ve anlamsız gelmeye başlıyor..

Haksızsın diyenin motoru çizilsin, aksesuarları gümrüğe takılsın, kromajları kararsın, jantları pas içinde kalsın elinde parlatıcıyla uğraşsın dursun emi. icon_smile.gif

Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
TA650
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Sep 02, 2007
Mesajlar: 69

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 9:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel bir yazı. Önemli tespitleriniz var. Motorun bir araç olduğu, motora binerken arıza ihtimalinin hiç akla gelmemesi, motoru parkettiğiniz zaman aklınızın hiç orada takılı kalmaması, motoru yan yatırırlarsa korkusu olmaması" bir şey olmuyor çünkü" gibi benim de hoşuma giden bir sürü gerçekler.

Ayrıca bu kadar sağlam olduğunu bizzat test edenlerden duymak daha da bir rahatlık ve huzur veriyor insana; en azından bana...
_________________
YBR CITY 2009
---------------------
A Rh (-)
---------------------
TİRSE
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
tenere600
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 22, 2004
Mesajlar: 567
Nerden: Ankara

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 11:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İki defa okudum YBR için hislerime tercüman olmuşsunuz.
_________________
Burçinhan Doğan
07 XT660R
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 3:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sağolun.

Çok fazla sayıda motorcu arkadaşla tamamen hemfikir olduğumuz bir konu da şu : aynı bu niteliklere haiz bir 250 cc. motor lazım. 18 hp. civarı birşey. 2,2 litre yerine 3 yakan.. Ama aynı böyle birşey ha .. Şu an piyasada olanların hiçbiri değil. Aynı böyle baş ağrısı yapmayan, rahatlatıcı, hayatı sakinleştirici hap gibi, kafayı rahat ettiren bir makina..

Ybr nin tek eksiği uzun otoban/düz asfalt yolculuklarında süreyi uzatıyor olması. Misal 3-3,5 saatte gittiğim Çanakkaleye 5,5 saatte gidiyorum. İzmir deyince, hadi bi Antalya falan deyince fark açılıyor. Uzun ve vakti bol gezilerde tam tersine daha keyifli, ama hafta sonlarına bir şeyler sığdırma konusunda bazı sorunlar var. Her seferinde istanbuldan çıkıp daha önce defalarca gördüğüm yolları geçmiyor olsam, misal egede akdenizde yaşıyor olsam ve o köy kasaba yolları çeşitliliği , o rota çeşitliliği önümde olsa aslında bu sorun da ortadan kalkacak ama ..

Bir de, yine aynı konuyla ilgili, iki motor birlikte bir yere gidelim desek sorun oluyor, eleman sıkılıyor. Gerçi haklı, ben de sıkılıyordum. 110-120 ortalamayla gidiyordum, 90 sabitle giden adama uyum sağlamak zor oluyordu. Aslında 90 sabit bir sıkıntı sebebi değil, gayet güzel keyif alınıyor, ama öndeki adamı mütemadiyen az da olsa yavaşlattığın zaman o adam daralır, daralmakta da haklı.

İşte bu süre ve ortalama hız konusunu eşitlemek ve sorunu sıfıra indirmek için 18 hp. civarı bir makina gerekiyor, o vakit arada çok çok ciddiye alınabilecek hiçbir fark kalmıyor -bence-. Ancak bu makina yok ortada, ve kimsenin yapmaya da niyeti yok. Bu makina aslında herkese lazım olacak, her kategorinin satış sahasına girecek, yapılmama sebebinin de sadece ve sadece bu olduğunu düşünüyorum. Kastettiğim ybr250 değil mesela. O yine "değerli" bir makina. Benim dediğimin tıpkı ybr125 gibi bir fenomene dönüşebilecek kadar "değersiz" olması gerekiyor ki .. Mümkün olsun.. Birinin balatası 5, diğerininki 55 lirayken olmaz. Oysa bugünün üretim teknolojisinde +500 ila +1000 dolar maliyetle gayet kolay yapılabilir, üretilebilir böyle bir motosiklet. Hatta, sanıyorum bu motorun fabrikadan çıkış üretim maliyeti ybr125 in türkiye satış fiyatının da altında olur, ybr125 parasına satılsa yine de para kazandırır muhtemelen..

Ama, böyle "fenomene dönüşme riski" olan birşey .. Yapılamıyor değil ne yazık ki. Yapılmıyor.. Çünkü bu yapılırsa üst kategorideki tüm makinaların satış adetlerinden bir parça çalacağı kesin. Türkiyede ise satış patlaması yaşar böyle bir motor diye düşünüyorum. Şu vaziyette bile, büyük motorun yarattığı toplam baş ağrılarından kaçıp, 125 cc. kullanan bir sürü adam var iken, sen bir de yolculuk sürelerini falan tam eşitlersen, ve ybr avantajlarının alayını da yine yanında sunarsan ne olacak ?

Benim çocukluğumda javalar böyle bir "fenomendi" Türkiyede. Sorunluydu, sıkıntılıydı, ama dönemine göre evet sıkı bir fenomendi. Bizden bi 10 yıl öncesinde Vespalar tıpkı bu anlattığım fenomenin karşılığıymış fakat sonra Vespa da çıktı o bölgeden, değişti, başka alakasız birşeye dönüştü. O fenomeni yüksek kara dönüştürmeye başladı ve bu manada tüm anlamını tüm değerini yitirdi vs. Ve bir de böyle bir fenomen motosikletin tam karşılığının olmadığı bir dönem vardı, aslında motosiklet olmayan mobiletler yüksek oranda tercih edilir olmuştu, o yokluk, o koyunun ortada olmadığı abdurrahman çelebi günlerinde.. Şu anki trajikomik fark ise bence şu: java sorunlu diye bmw almak hayal ederdik, ama şu günün java karşılığı olan makina alayından daha sağlam ve sorunsuz.. Komik değil mi ..

Eğer şu an kullandığım ybr eskiyene bitene kadar, bu beklentideki gibi "değersiz ama yüksek nitelikleri sayesinde rahatlatan, baş ağrısını kesen" birşey çıkarsa -pek sanmıyorum- bir sonraki motorum kesinlikle ve kesinlikle o olacak. Ve sanırım büyük motoru da bir daha almamak üzere satacağım, ve muhtemelen büyükler kategorisindeki satışlar da dediğim gibi azalacak. Adam üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri alacağı böyle bir alternatifi karşısında görürse ister istemez oturup düşünecek. Geziyse gezi, asfaltsa asfalt, niçin on kat fazla çalışayım ki diyecek otomatik olarak.. Ybr çin üretimi.. Bakalım işte.. Çinli çan çin çon amcalardan umutluyuz biraz.. Ama yaparlar mı? , dünya çapında yaygın ağları olan bir marka böyle bir ürüne destek olur mu?, (çünkü o devasa ağ ve marka olmadan gerçekleşmesi çok zor) yapılması "makul" olur mu, yoksa hazır dönen tekere çomak sokmamayı mı tercih ederler bilinmez..

Çıkmazsa ?.. sağlık olsun ybr ye, (veya günün karşılığı kafayı rahatlatan 125 her ne ise) ona devam..

Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
hasafrica
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 295
Nerden: Ist.

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 4:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Buyrun 250 lik. Ucuz gibi. Sağlamlığını test edecek İlyada'yı bekliyor. icon_smile.gif

Hem de iki silindirmiş. icon_eek.gif

http://www.mondialmotor.com.tr/MONDIAL-250-MR/TOURING/Mondial-250-MR-DESTRO/index.html


_________________
YBR125ESD_2011_İst.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 5:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mondialin ismini duyunca tüylerim diken diken oluyor icon_cry.gif

Mondial markası altında şenlenen çok kötü ve çok fazla sayıda hikayelerimiz var burada abi. Gerek motorların tasarımından, gerek marka altındaki servis ve yedek parça ağının.. Yok o kadar kötü değil diyen olabilir, saygı duyarım ama ben elimdeki şu an kullandığım motorla, bi cbf ile falan kıyaslayınca, ve acaba 3 sene sonra nasıl olacak? sorusunu da sorunca.. Öyle işte icon_cry.gif

Bir abimiz de bunların montajında çalışıyor yıllardır. O da çok hoş şeyler söylemez genelde. Uzun vadede güven sıkıntılarından, sorumluluk almayan bir yapıdan, zırt pırt çıkan modellerden sonra altta kalanın canı çıksın felsefesinden falan dem vurur hep. Üç gün sonra aradığını bulamayıp salya sümük ağlayan müşterileri anlatır. vs. vs.

Bir de, öyle birşey olsa anında patlar zaten. Bizim denememize çok da gerek yok, çünkü biz bunları da piyasadaki insanlara sorarak alıyoruz. Örneğin benim hiçbir fikrim yoktu. Akşam karar verdim, ertesi gün yolda kuryeleri çevirdim sordum, bi de Rami de kuryelerin takıldığı bi kahveye gidip sordum. Ertesi gün de aldım gidip.

Abi bu işi yaparsa Yamaha gibi bir marka yapacak yine.. Veya otomotivde olduğu gibi, örneğin Hyundai gibi falan japonya dışı yeni ve güçlü bir markanın yaratılma sürecinden sonra gerçekleşebilecek. Ben böyle algılıyorum. Bizimkiler ise en ala malı bile getirip markalayıp satsalar, o ala mala bile hiç güvenim kalmadı artık icon_cry.gif icon_cry.gif

Korkarım. Millet zorla tavsiye etmeden, piyasa evet demeden, başarı iyice ayyuka çıkmadan alamam abi. O güvensizliği sağolsunlar zorla yarattılar bizde..
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 5:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Suluymuş. Honda yapsa korkmazdım valla.

--

Abi ben sanayideyim biliyorsun. Günde en az iki kişi bu tip yaygın olmayan motorların abidik gubidik parçalarını yaptırmak hayaliyle kapımda ağlıyor, zor gönderiyorum adamları.

Elinde bi parça polyamid malzeme, tornada ön takım keçesi yaptırmayı hayal eden mi ararsın. Devirdaim salmastrası mı, amortisör tamiri mi, blok çatlağı patlağı mı.. Şu üç şeyi kapıya yazacam :
Kuran kursu ayağına para isteyen giremez.
Güzel mini etekli satıcıdan bişey almıyoruz.
Bi de, dandik motor alıp sonra elinde patlayan yaklaşmasın. Vallahi abi yeminle durum bu.. icon_sad.gif

Not: motorlar her zaman uyduruk olmak zorunda değil, arada iyisi de var. Ama servis ağları, yedek parça sistemleri, güvence müvence hak getire. sattık mı ? sattık.. Bütün mesele bu adeta..

Piyasa bilir. Ben bilmem.. piyasanın "evet, işte bu.." dediğini görmeden..
Ben korkarım abi.. icon_sad.gif
_________________


En son ilyada tarafından Sal Nis 05, 2011 5:48 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
hasafrica
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 295
Nerden: Ist.

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 5:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Etme gitme.. Bak egzoz çıkışına lambda bile koymuşlar. icon_lol.gif
Yav sakın enj. de olmasın. Yok artık.
_________________
YBR125ESD_2011_İst.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Sal Nis 05, 2011 5:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

icon_biggrin.gif
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
bberksan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 19, 2003
Mesajlar: 816
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Nis 06, 2011 4:04 am    Mesaj konusu: re Alıntıyla Cevap Ver

Cem selam
Yazdiklarini acaip zevkle okuyorum. Suppersin. Ben de zamaninda XLR125 motorumu cok sevmistim zorla aldilar elimden hala da pismanim sattigima. Honda XLR 125 1e1 honda titan motoru ve parcalarina sahipti supperdi.
Benim merak ettigim yamaha'nin XT125 diye bi makinesi var. Ona da ybr'den klonlanmis kirilmaz bi alet gozu ile bakabilirmiyiz?
_________________
I need your boots , your clothes and your motorcycle.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
toshi
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 09, 2006
Mesajlar: 124
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Nis 06, 2011 6:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@bberksan xt125 güzeldir amma ybr kadar diyemem icon_smile.gif 23000 km kullandım sorunlarından dolayı satmıştım. Bir kere yağ yakma sorunu var! her 500-1000 km'de sürekli kontrol ederdim ve yağ eklemekten canım çıkardı (ki ben aldığımda motor neredeyse sıfırdı). Dijital göstergesi arıza yapıp dururdu, ön amortisör keçelerinden sürekli yağ sızdırırdı, debriyaj 20000'de kaçırmaya başladı vs. icon_smile.gif

@ilyada sen bu ybr'yi övmeye devam edersen ben sene sonu gelmeden bir tane alacağım sanırım icon_smile.gif
_________________
2007 Yamaha XT 660 R [52000-...]
2006 Ducati Multistrada 620 Dark [18000-28000] (satıldı)
2008 Yamaha XT125R [3000-26000] (satıldı)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Nis 06, 2011 5:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi vardır elbette. Ne motorlar vardır daha. Zaten ben "ybr" kelimesini biraz da "sana yağı" gibi kullanıyorum galiba. Margarin niyetine..

Motorun teknik özelliklerinden ziyade, o anlattığım rahatlığı yaratıyor mu toplamda ona odaklanmak istiyorum.

Örneğin, kendi servisi temsilcisi haricinde, Sirkeciye gittiğimde oradaki birçok dükkandan da parçasını alabiliyor muyum? Ybr nin parçaları motosikletle hiç alakası olmayan, tamir vs. yapmayan bisikletçide bile var burada. Ama, bence cbf150, cgl125, ve her ne kadar şu ara sayıları azalmış olsa bile honda titan da bu kategoriye çok rahat girer, eklenebilecek üç beş motor daha çıkar elbette, ama listeyi uzatmak için zorladıkça bişeylerden de uzaklaşmak kaçınılmaz olur -bence- . Parça yaygınlığı ve çeşitliliği o toplamdaki rahatlığın çok önemli bir kısmı diye düşünüyorum. Diğerlerini bilmiyorum ama örneğin ybr de birçok parça için 2, hatta bazen 3 alternatif olabiliyor. Orjinal + 2 farklı yan sanayi şeklinde.. 20 liraya ön çamurluk var yan sanayi ve orjinalle yan yana koyup baktığımda en küçük sıkıntı görmedim ve alıp taktım. Ama elbette bazı parçaları da gözüm tutmuyor ve orjinalini tercih ediyorum. Örneğin, yan sanayi far tıpkı çamurluk gibi komik bir paraydı, ve gözüm tuttu alıp taktım komple farı. Görünümde sıkıntı yoktu. Aydınlatma orjinal ile aynıydı, yani çok da başarılı denemez icon_smile.gif .. Ama yan sanayi farın içindeki duyun ilk bir saat içinde eriyip kaykılacağını elbette bilemedim. icon_smile.gif Eski kırılan orjinal farımın içindeki duyu söküp buna takarak kurtardım durumu. Ancak tüm bunlara rağmen, yan sanayi parça üretiminin olması bir motosiklet için çok müthiş bir avantaj. Bazı şeyler o kadar hesaplı olabiliyor ki, orjinalinin yarı fiyatı, bir büyük motora göre 10-15 te biri falan.. Yani gülerek alıyorsun, e deneyelim bakalım diyebiliyorsun .. Bir motosiklet üzerinde hiç korkmadan alınabilecek, aslında basit, hiç bi numarası olmayan, ama fiyatı kol gibi öyle çok parça vardır ki.. Ayna kırılacak, sinyal kırılacak çekincesi olmadan motor kullanmak çok keyifli birşeymiş. 5 liraya sinyal var yahu. 7,5 liraya ayna.. E doğal olarak, kırıldığında gülmek keyifli bişey. Sadece büyük motor kullananlar bilemez mesela bunu icon_biggrin.gif

İşte bu yüzden, ybr demeyelim de.. Bu kategoriye başka bir isim bulmak lazım aslında ama nedir ben bilmiyorum onu. Commuter veya "125cc." değil.. O tam karşılamıyor..

Atıyorum, piyasa motoru veya modeli diyeyim.. Bu modelde teknik özellikleri konuşmanın çok da mantığı yok, çünkü teknik özellikler zaten sorunsuz veya çok az sorunlu olduğu + bir de bu yaygın parça imkanları ve çeşitliliği olduğu için oluyor tüm bunlar. İkisi birlikte olmak zorunda zaten. .. ki, o derece tutulsun..

----

Birbirinin motorunu kullanan modeller demişsiniz, bunları ben de çok merak ediyorum. Buralardan da çok makul şeyler çıkabilir sanırım. Bire bir ybr, titan, cbf150 motorlarını, veya bire bir başarılı kopyalarını kullanan, parçaları birbirine uyan motorları, ciddi fiyat avantajı olması halinde almak kullanmak bence gayet mantıklı olurdu. Çin malı, ama kötü tasarım ne idüğü belirsiz motoruyla, yaptığı vibrasyonla kendi şasesini sinyalini kırmayı, kendi motorunu, kolunu yatağını kendi kendine durduk yere parçalamayı başaran bir motordansa..

Bir de, şu var, zaten artık birsürü detay parçayı müşterek kullanıyorlar. Ben ybr yi biraz tanıdığım, titan, cbf gibi diğer faydalı aletlere uzak kaldığım için ybr parçalarına gözüm çok aşina. Örneğin yukarıda Hasafrica'nın eklediği 250 cc. Modenasın kilometre ve devir saatleri, o dış kutusu, komple paneliyle birlikte olduğu gibi made in ybr dir.. Serigrafi farklı sadece. O da aynı da, renk ve dizayn olarak, rakamlar devam ediyor doğal olarak biraz daha daha fazla sürati olacağı için motorun.. Veriyorsun çinliye siparişi, istersen 300 yazanı da yapıp gönderiyorlar hemen..



Far, ve ön çamurluk.. galiba onlar da aynı, tam emin olamadım, belki..
Aynalar made in ybr.

Yakından baksak daha da bir sürü ybr parçası çıkar, başka motorlara gözü aşina birileriyle birlikte hepberaber baksak her tarafı başka bir motordan "made in bilmemne" şeklinde çıkar.. Bu artık çok yaygın birşey, ama işin püf noktası şu : bu tip motosikletlerin abuk subuk motorlar üzerine inşa edilmişleri var, bir de bizim bahsettiğimiz kategoriye girme potansiyeli taşıyan , tutulan düzgün makinaların üzerine inşa edilenleri..

Ya aslında şu forumdan 5-6 mühendis bir araya gelse ve birileri de finansör olsa motorun kralını yaparız burada icon_biggrin.gif Hazır parçalar içinden sipariş edecez işte. Bir de şasi çizmemiz lazım solidworks gibi bir ortamda .. Yap şu şasiden de gönder 1000 adet diyecez. Motorun markasını "çüküteker" falan koyma hakkın da baki tabi icon_biggrin.gif

Bir motosiklet motoru ne kadar uyduruk olabilir ki ?

Çin denen ekonominin şu an sipariş üstüne çalışan bir ekonomi olmasından dolayı, mukavvadan bile olabilir. Kim neyi sipariş ediyorsa tam olarak onu yapıp gönderiyor adamlar. Malın gideceği ülkenin tüccar zihniyetine ve koruma yasalarına göre değişiyor herşey. En iyisi de var, mukavvadan olanı da. Bir örnekle açıklayayım, kesici çelik takımların üzerinde HSS diye birşey yazar. Hava çeliği diye okuruz, o metalin, kendisi açınmadan çeliği kesebilen nitelikte bir başka çelik olduğunu özetler. Bir keresinde Çin malı "HSS" kesme kalemlerine rastladım yer tezgahlarında satılan. Aldım denedim. Adamlar bildiğin yumuşak demiri güzelce kesmiş, taşlamış, şıkır şıkır parlatmış üzerine de hss damgasını basmış.. Bildiğin inşaat demiri diyebiliriz, çok yakın yani. icon_smile.gif Şimdi burada asıl ironik olan ise şu : o ham demiri o şekle sokmak ile, hava çeliği malzemeyi kullanıp, paravan olmayan, kartondan çöp olmayan, iş yapan , sahiden kesen bir kesme takımı yapmak arasında öyle çok da büyük bir maliyet farkı yok. Oynarsa üç kuruş oynar yani.. Hele onca ambalajı kutuyu falan yapıp, o malı onca yoldan buralara kadar taşıdıktan sonra fark iyice küçülüyor .. İşte o üç kuruşun hesabını yapan Çin değil aslında. Buradaki dolandırıcı. Çin zaten üç kuruşa çalışıyor. Sen neyi sipariş edersen onu yapıp gönderiyor adam. Çok güzel kesme takımları da var ayrıca. Ve yine çok ekonomik..

Bir motosiklet motoru bu sebeplerle "kartondan" bile olabilir.. Bu toplama motosikletlerin hangi motor kullanılarak inşa edildikleri önemli bir ölçü. Burada tutulan, ve dükkanlarda parçaları olan motorlardan biri ise mantıklı olmaması için hiç bir sebep yok. Örneğimizdeki ybr nin motorunun aynısını, veya titanın motorunun aynısını kullanan bir motosikletin, muhtemelen diğer bazı temel parçaları da benzer başka motorlardan gelme bir kombinasyon oluyor.. Ama tüm bunlara rağmen aradığın zaman o rahatlıkla bulamayacağın , hatta deli olsan yine de bulamayacağın bazı parçaları olan çok motor var arada.. Keşke tümiyle böyle tutulan kırma motorlar olsa da, fiyatları da çinçançon fiyatlarında olsa alsak kullansak..

Kapılarımız herşeye açık olduğu için bu sıkıntıları da, atıyorum ducatinin x parçasını temin sıkıntılarını, veya bilmeneyin servis ağı sıkıntılarını da sürgit yaşayacağız malesef. Kapı aralığını biraz daraltmadan bu işin çözümü de yok aslında. Sen hiçbirşeye ses etmediğin sürece herşeyi getirip satar adamlar. Hop nooluyo? demeden de düzelmez. Çok acaip demokratik ve özgür bir pazarımız var bizim. İsteyen istediğini istediği şartlar altında sokabiliyor. Dünya özgürlüğü bizden öğrensin. icon_smile.gif

---

toshi demiş ki:

@ilyada sen bu ybr'yi övmeye devam edersen ben sene sonu gelmeden bir tane alacağım sanırım icon_smile.gif


Benimkini verelim usta ? Şerefsizim kız gibi motor. Yetersiz beslenmiş kızlar gibi. Orjinal. Hiç bir cıvatası ellenmemiş. İlk sahibinden. Tüm testlerden geçmiş. Kendini kanıtlamış motor. Askere gittim geldim, evlendim çocuk falan da yaptım, sağlık sebebim de yok, araba almaya, model yükseltmeye, motoru büyütmeye falan hiç niyetim yok benim. Sırf senin için bu kıyak ha icon_biggrin.gif

Not: Gereksiz takaslar, komik teklifler için rahatsız etmeyin lütfen. ymw başka motorlara benzemez. ymw kalitesini bilmeyen çapulcu arkadaşlar zırt pırt rahatsız etmesin lütfen.

Ha.. Muayyer , "sahibinden biniciye", ve "performansı yerinde" demeyi unuttum .. çok pardon.. icon_biggrin.gif

------

Sayısalı ihmal etmeyin parayı bulun da şu çüküteker125 modelini yapıp çıkartalım piyasaya namımız yürüsün ne dersiniz arkadaşlar ? icon_biggrin.gif

Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
KARADAYI
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 07, 2006
Mesajlar: 556
Nerden: izmir

MesajTarih: Çrş Nis 06, 2011 5:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bizim Metin de de var bir YBR, taş olsa çatlardı şimdiye kadar.icon_smile.gif) Ama o çatlamadan gitmeye devam ediyor.(Pardon Metin)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Nis 06, 2011 7:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Karadayı abi, geçende sana hitaben uzun bir mesaj yazmıştım, bişey de sormuştum ama sen pek ortalarda görünmüyorsun, cevap da gelmeyecek diye sildim mesajı abi.. icon_sad.gif

---

Ybr nin hep iyi yanlarını anlattık, kötü yanlarını da diyelim; motorcuyu çok tembelleştiriyor abi. En titiz motorcuyu bile sallamoz cevdet yapar. Bak lastikte bi senedir çivi var. Ellemiyorum. 3-4 günde bir indiği için sorun olarak görmüyorum. Çiviyle artık arkadaş olduk, hatta birbirimize karşı belli ölçüde saygımız sevgimiz bile oluştu. Şimdi ben onu kargaburunla çekip çıkartsam, yerine bi fitil atsam hiç aynı yeri tutar mı ? Tutmaz tabi..

İşte bu ybr rahalığı böyle de kötü bişey arkadaş ..

Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Konu Disi Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Sonraki
1. sayfa (Toplam 12 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt