| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
kantura Katilimci Uye

|
Tarih: Çrş Mar 26, 2008 12:46 pm Mesaj konusu: Avrupa'nın En İyi 10 Motosiklet Yolu |
|
|
İngiliz The Guardian gazetesinin internet sitesinde 24.Mart.2008 tarihinde "Avrupa'nın En İyi 10 Motosiklet Yolu" başlıklı bir yazı yayınlandı.
haberin tamamına linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
http://www.guardian.co.uk/travel/2008/mar/24/europe.top10motorbikerides
Yazının giriş bölümünde şöyle deniyor.
İyi bir motosiklet yolu nedir? Motorcular arasındaki bir deyiş şöyle der: Araba kullanmak film seyretmeye, motosiklet kullanmak ise o filmin içinde olmaya benzer. Çevrenizi kaplayan metal bir kutu olmaksızın, incinebilirlik ve tehlike duygusunu hissederek içinizin çekliyor olması, hislerinizin tavan yapmasını ve gerçekten çevrenizdeki tablonun bir parçası olduğunuzu hissetmenizi sağlar.
İyi bir motosiklet yolu virajlar ve kıvrımlarla doludur. Böylece dizleriniz yere doğru yaklaşırken, kalp ritminiz yükselir. Eğer yoldaki zemin güzel ve görüş net ise bundan iyisi şamda kayısıdır...Eşlik eden destansı bir manzara ve macera hissi, sürüş keyfinin nirvanaya ulaşmasını sağlar...
En iyi 10 motosiklet yolu sıralamasında 5 numarada
Trabzon - Şavşat arası var.
Yol ile ilgili açıklama şöyle:
Mis gibi temiz havası ve enfes doğal güzellikleri ile göz alabildiğine uzanan yeşil ve kahverengi tonları arasında uzayıp giden yol sizi Türkiye'nin en doğu ucuna kadar götürür.
Sadece 300 km ama bittiğinde kıtalararası yol yapmışsınız hiisi verir. _________________ KANTURA
Shot at 2007-07-04 |
|
| Başa dön |
|
 |
isinakholi Tecrubeli Uye

|
|
| Başa dön |
|
 |
kantura Katilimci Uye

|
Tarih: Prş Mar 27, 2008 6:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aynen öyle
okumamıştım daha önce, süper bir gezi raporu olmuş.
Ellerinize sağlık... _________________ KANTURA
Shot at 2007-07-04 |
|
| Başa dön |
|
 |
matemmatik Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Mar 28, 2008 12:20 am Mesaj konusu: Re: Avrupa'nın En İyi 10 Motosiklet Yolu |
|
|
| kantura demiş ki: |
...En iyi 10 motosiklet yolu sıralamasında 5 numarada
Trabzon - Şavşat arası var.... |
2009 yazında ben, hakanhoca nickli arkadaşımız, kuzeni ve artçılarımızla bizde o yolu görecez inşallah. Planlar şimdiden yapıldı...  _________________ BEN KİMİM? http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=191368#191368
 |
|
| Başa dön |
|
 |
hakanhoca Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş May 07, 2008 6:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
2009 yazı oralarda teker çevireceğiz.
Sanırım bu yolları seçenler Silifke-Alanya arasını ya da Antalya yolunu es geçmişler. Aytaç endişelenme kuzen motoru da ehliyeti de aldı şimdi Ağırlık yapmayacak bir artçı arıyor  |
|
| Başa dön |
|
 |
Cloud Tecrubeli Uye

![]()
Kayıt: Sep 16, 2006 Mesajlar: 558 Nerden: Yaşayan Ölüler Ülkesi
|
Tarih: Çrş May 07, 2008 7:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herşey istediğim gibi giderse ben de 2010 ila 2012 arasında bir ara İstanbul'dan Artvin'e kadar uzanmak niyetindeyim. Oradan geçmek çok zevkli olacaktır.
Bu arada yabancı bir kaynakta Türkiye'den bir güzergah olması ülkemize ne kadar çok yabancı motorcunun geldiğini gösteriyor. Bu turizm açısından da çok önemli bir durum. Motosiklet konusunda hiç bir esneklik göstermeyen(köprülerden ücret alınması, otoyol hız limitleri, trafikte öncelikli taşıt v.b.) yetkililerimize duyurulur. _________________ Göremiyor musun? At gözlüklerini çıkartmayı dene! |
|
| Başa dön |
|
 |
Toxinian Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş May 07, 2008 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet ben de 2040 gibi Türkiye turu atmayı düşünüyorum...  _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz |
|
| Başa dön |
|
 |
vosvosmania Tecrubeli Uye

|
|
| Başa dön |
|
 |
memomemo Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş May 08, 2008 10:07 am Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: |
Toxinian Posted: Thu May 08, 2008 5:54 am Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Evet ben de 2040 gibi Türkiye turu atmayý düþünüyorum...
|
Geberdim burda Turgay..
 _________________ 05 KTM DUKE II
06 KTM 990 ADVENTURE |
|
| Başa dön |
|
 |
Kocmete Katilimci Uye

Kayıt: Sep 15, 2006 Mesajlar: 86 Nerden: Selamiçeşme/İstanbul
|
Tarih: Prş May 08, 2008 8:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
| vosvosmania demiş ki: |
| Çatalca üzerinden Kırklareli yolu da süperdir. Her köşe başında çeşme, güzel virajlar, orman vs.. hem zor da değil. Yanıbaşımızda. Şiddetle tavsiye edilir |
Gerçekten çok güzel bir yol . O arada bir köy vardı adı yanlış hatırlamıyorsam Kızılcıkdere köyü , muhteşem sucuk yapılıyordu aklınızda olsun. _________________ Mete Koç
Honda Deauville
|
|
| Başa dön |
|
 |
sahinsair Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş May 15, 2008 7:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Trabzon-Şavşat arasi muhteşem gerçekten.Hatta şavşat'dan Ardahan'a kadar da yol çok guzel..Bu yolu geçmeyen eksik motora binmiştir.Muhteşem Çoruh boyunca bazen nehrindibine inersiniz bazen de bulutllara çıkarsınız.. _________________ Şahin N.ŞAİR
R1200 GS
www.sairsigorta.com
0216 651 92 25 (3 hat)
0532 615 99 14 |
|
| Başa dön |
|
 |
|